Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
05 Mayıs 2024
Haber
Anket
Dünya’nın en büyük Uçak Gemisi Antalya’ya geldi
ABD Donanması’nın en yeni uçak gemisi olan USS Gerald R. Ford (CVN 78) ve gemide görevli 12. Uçak Gemisi Taarruz Grubu (Carrier Strike Group-CSG) personeli planlanmış bir liman ziyareti çerçevesinde 25 Ağustos tarihinde Türkiye’ye ulaşmıştır.



ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa Komutanlığı’nın (NAVEUR) faaliyet bölgesinde konuşlandırılan geminin dördüncü durağı olan bu liman ziyareti, ABD ve Türkiye arasındaki güçlü ortaklığı daha ileriye taşımak için bir fırsat sunmaktadır. USS Gerald R. Ford, görevlendirmesi zarfında gerçekleştirdiği önceki liman ziyaretleri kapsamında Norveç’in Oslo, Hırvatistan’ın Split ve Yunanistan’ın Pire limanlarını ziyaret etmiştir.



USS Gerald R. Ford’un Antalya’ya varışı öncesinde, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Anadolu, Göksu, Gediz, İmbat, Meltem, Burakreis gemileri ile Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’lar, KC-135’ler ve P-72’ler, ortaklar arasındaki birlikte çalışabilirlik kabiliyetini artırmak ve Akdeniz’in güvenliğine olan taahhüdü ortaya koymak amacıyla bir dizi koordineli tatbikat gerçekleştirmiştir.

Türkiye ile düzenli olarak tatbikatlar gerçekleştiren ABD Donanması, Altıncı Filo Komuta Gemisi USS Mount Whitney’nin İstanbul ziyaretinin hemen ardından ve güdümlü füze kruvazörü USS Normandy ise Aksaz ziyaretini gerçekleştirirken donanmanın en büyük uçak gemisini Antalya’ya göndermiştir. 12. Uçak Gemisi Taarruz Grubu Komutanı Tuğamiral Erik J. Eslich, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Gerald R. Ford Uçak Gemisi Taarruz Grubu, Antalya’ya ulaşmadan önce Türk Deniz ve Hava Kuvvetleri’ndeki ortaklarımızla birlikte hareket ederek birçok alanda bir dizi tatbikat gerçekleştirmiştir. Bu tatbikatlar, Türkiye ile olan bağımızı güçlendirmiş ve birlikte çalışabilirlik hedeflerimizi ileri bir noktaya taşıyarak denizcilik taktik ve usulleri konusundaki ortak anlayışımızı geliştirmiştir. Buna ilaveten, kolektif çabalarımız bölgede barış ve istikrarın tesisini sağlama yönündeki ortak hedefimizi güçlendirmektedir,” ifadelerini kullanmıştır.

Gerald R. Ford, Antalya’ya ulaşmadan önce en son teknolojiyle donatılmış uçak gemisinin denizdeki faaliyetlerini gözlemlemeleri için önde gelen devlet yetkililerine ve askeri temsilcilere ev sahipliği yapmıştır. Gemiye iniş yapmış olan Uçak Gemisi Hava Birliği (CVW 8) uçağının güverteden fırlatma ve kurtarma çalışmalarına tanıklık eden, geminin uçak bakım onarım tesislerini gezen ve Gerald R. Ford Uçak Gemisi Taarruz Grubu’na (GRFCSG) mensup denizciler ve yöneticilerle bir araya gelen misafirler, Gerald R. Ford’un yeni uçak fırlatma sistemi ve gelişmiş uçak durdurma tertibatını da bizzat görme imkânı bulmuştur.

Antalya açıklarına demirleyen Gerald R. Ford, yerel yetkililerin ve askeri yöneticilerin katılımıyla ABD ile Türkiye arasındaki güçlü ve geniş kapsamlı ittifakı onurlandırmak amacıyla düzenlenecek akşam yemeğine ev sahipliği yapacaktır. Liman ziyareti, Gerald R. Ford’da görevli denizcilere Türkiye’nin zengin tarihini ve kültürünü görme fırsatı da sağlamaktadır.

Görevine 2 Mayıs tarihinde Norfolk, Virginia’dan yola çıkarak başlayan Gerald R. Ford, deniz güvenliği, istikrarı ve ABD’nin, müttefiklerin ve ortakların menfaatlerinin savunulmasına yönelik ortak ve birleşik eğitimler, tatbikatlar ve faaliyetler gerçekleştirmektedir. Gerald R. Ford Uçak Gemisi Taarruz Grubu (GRFCSG), yakın bir dönemde İttifak’a güvence, caydırıcılık ve kolektif savunma imkânı sağlamak amacıyla ABD ve NATO planlama ekiplerinin birbirleriyle uyumlu hale getirilmesine odaklanan ve uzun yıllara yayılmış bir çalışma olan “Neptune Strike” adlı NATO tatbikatına da katılmıştır.

Gerald R. Ford, ABD Donanması’nın en yeni ve en gelişmiş düzeydeki uçak gemisidir. Ford sınıfı uçak gemilerinin en üst derecedeki gemisi olan CVN-78, ABD Donanması’nın gücünü küresel ölçekte gösterme kabiliyeti hususunda da kuşaklar boyu kat edilmiş bir atılımı ortaya koymaktadır.



Kaynak: usembassy
Eklenme tarihi: 25.08.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 DELTA NAVIGATION ..
 ADATEPE Denizcili..
 ATLANTİS Deniz Na..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 POYRAZ Denizcilik
 IDE Yachting
 BATU Shipping
 ÇANAKKALE Ayna De..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim