Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
WhatsApp'ın kurucusu Jan Koum süper lüks yatı Mogambo'yla Marmaris'e geldi
"Mogambo" isimli süper yat, dört günlük liman ziyareti ve akaryakıt ikmali için Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi. Yatın kime ait olduğu ortaya çıktı.

Cayman Adaları bayraklı yat Mogambo, Marmaris Cruise Port Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Yaklaşık 74 metre uzunluğundaki dev yat, ilçede tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.



Patronlar Dünyası'nın haberine göre Limanda dört gün kalacak "Mogambo"ya yakıt ve yiyecek ikmali yapılacağı belirtildi. Yatın ikmalin ardından Akdeniz ve Ege'deki mavi turuna devam edeceği ifade edildi.



MOGAMBO'NUN ÖZELLİKLERİ

Limanda dört gün kalacak "Mogambo"ya yakıt ve yiyecek ikmali yapılacak. Yatın ikmalin ardından Akdeniz ve Ege'deki mavi turuna devam edecek yat 12 misafir ve 19 mürettebat ağırlayabiliyor. 2012'de yapılan lüks yat "Mogambo" azami 17 knot seyir hızına ulaşıyor.

JAN KOUM KİMDİR:

WHATSAPP'IN KURUCUSU VE ESKİ CEO'SU


75 milyon dolar derğerindeki "Mogambo" WhatsApp'ın kurucusu ve eski CEO'su Jan Koum'a ait. 47 yaşındaki Jan Koum, Forbes milyarderler listesine 2014'te, 7,5 milyar dolar servetiyle girdi. Koum'un Forbes 2023 listesindeki servetinin büyüklüğü 13,7 milyar dolara ulaşıyor.

MARKETLERDE TEMİZLİKÇİLİK YAPTI

1976 yılında Kiev'de doğan Koum, annesi ile birlikte 1992'de Kaliforniya'ya taşındı. İlk başlarda Koum'un annesi bebek bakıcılığı yaparken, kendisi de market temizliği işinde çalıştı. 18 yaşında programlama ile ilgilenmeye başlayan Koum, San Jose Eyalet Üniversitesi'ne kaydoldu ancak 2000 yılında annesini kanserden kaybetti.

FACEBOOK İŞ BAŞVURUSUNU REDDETTİ

9 yıl Yahoo'da çalıştıktan sonra ayrılan Koum 1 yıl boyunca Güney Amerika'yı dolaştı. Facebook'a iş başvurusu kabul edilmedi.

MUTFAK TEZGAHINDA WHATSAPP FİKRİNİ BULDU

Koum, Ocak 2009'da aldığı iPhone ile yedi aylık App Store'un yepyeni bir uygulama endüstrisi yarattığını farketti. Arkadaşı Alex Fishman'ı ile mutfak tezgahında çay içerken anlık mesajlaşma uygulaması fikrini geliştirdi. İngilizce'de kulağa "naber" anlamına gelen WhatsApp adını seçen Koum bir hafta sonra doğum günü 24 Şubat 2009'da WhatsApp Inc.'i kurdu.

Facebook 2014'te WhatsApp 19 milyar dolara satın aldı. Koum, şirket için anlaşmazlıklar nedeniyle Facebook yönetim kurulundan 30 Nisan 2018'de ayrıldı.



Kaynak: Patronlardünyası
Eklenme tarihi: 2.09.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EMİR Denizcilik
 ÖZPINAR Denizcili..
 BEYA Denizcilik
 ALFA SİSMİK Deniz..
 KAŞ Diving
 APEKS Denizcilik
 CAPELLA Denizcili..
 GÜLHAN Denizcilik
 YENAL Gemi İşletm..
 ÇETİNKAYA Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim