Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Kuzey Kore yeni taktik nükleer denizaltı gemisini suya indirdi
Kuzey Kore ilk operasyonel "taktik nükleer saldırı denizaltısını" denize indirdiğini ve denizaltının bugün itibariyle Kore yarımadası ile Japonya arasındaki sularda devriye gezen filoya katıldığını açıkladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un da katıldığı denizaltının hizmete alınması töreninde yeni denizaltına Kore tarihinin kahramanlarından Kim Kun Ok’un adının verildiği açıklandı.



Denizaltının basına verilen görüntülerini inceleyen askeri uzmanlar, geminin Kuzey Kore'nin 1970'lerde Çin'den satın aldığı ve yerli olarak üretmeye başladığı modifiye edilmiş Sovyet dönemi Romeo sınıfı bir denizaltı gibi göründüğünü belirtiyorlar. Uzmanlar, 10 fırlatma tüpü kapağı bulunan denizaltının, büyük olasılıkla balistik füzeler ve seyir füzeleri ile silahlandırıldığı yorumunu yapıyorlar.

Eski bir ABD ordusu silah uzmanı olan Vann Van Diepen, bu tür silahların Kuzey Kore’nin nükleer kuvvetlerine çok fazla değer katmayacağını, çünkü yeni tasarımın çekirdeği olarak kullanılan yaşlanan denizaltıların, nispeten gürültülü, yavaş ve sınırlı menzile sahip olduğunu, yani bir savaş sırasında uzun süre fayda sağlayamacakları değerlendirmesini yapıyor.

Güney Kore ordusu tarafından yapılan değerlendirmede de denizaltının normal operasyonlar için hazır görünmediğini ve Kuzey Kore'nin askeri yeteneklerini abartmaya çalıştığına dair işaretler taşıdığını belirtti.

Kuzey Kore devlet medyası KCNA'nın haberine göre Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, denize indirme töreninde donanmanın nükleer silahlarla donatılmasının acil bir görev olduğunu söyledi ve deniz kuvvetleri için taktik nükleer silahlarla donatılmış daha fazla sualtı ve suüstü gemi yapılacağının sözünü verdi.

KCNA haberinde "Denizaltı hizmete alma töreni, Kuzey Kore’nin deniz kuvvetlerini güçlendirmek için yeni bir dönemin başlangıcını müjdeledi" ifadelerine yer verdi.

Kuzey Kore lideri Kim törende ayrıca ülkesinin var olan denizaltıları nükleer silahlarla donatılmış ve nükleer güçle çalışan deniz araçlarına çevirme planları olduğunu ifade etti. Kuzey Kore lideri daha önce yaptığı bir konuşmada da düşman ülkelerin faaliyetleri göz önüne alındığında bu adımın kaçınılmaz olduğunu söylemişti.

Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze programları aslında Birleşmiş Milletler kararlarıyla yasaklanmış durumda. Ancak Kore buna rağmen bu alanda çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan Kuzey Kore’nin yeni bir denizaltıyı denize indirmesini komşusu Güney Kore ve Japonya da kınadı.

Japonya hükümet sözcüsü Hirokazu Matsuno yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore'nin askeri faaliyetleri ülkemizin güvenliğine eskisinden daha ciddi ve yakın bir tehdit oluşturuyor" dedi.




Kaynak: VOA
Eklenme tarihi: 8.09.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YEŞİL Marmaris A...
 DENİZCİLER Turizm
 MSAM Denizcilik
 KARAN Gemi İşl. İ..
 CİNER Marine Ters..
 TRAMOLA Deniz Taş..
 CANAS Petrol ve G..
 TRİO Denizcilik
 V.SHIPS Inc. Turk..
 AKAYLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim