Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
02 Mayıs 2024
Haber
Anket
Ukrayna, Sivastapol Limanı'na saldırdı; iki gemi yandı, 24 kişi yaralandı
Ukrayna'dan yapılan açıklamada bu sabah erken saatlerde Kırım'daki Sivastopol'da Rus donanma hedeflerinin ve liman altyapısının vurulduğu bildirildi. Bu, savaşın başlangıcından bu yana Rusya'nın Karadeniz Donanma Filosu’nun bulunduğu Sivastopol'a yönelik en büyük saldırı olma özelliği taşıyor.

Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'a yönelik saldırı Moskova tarafından da doğrulandı. Saldırı, Ukrayna'yı uzun menzilli füzeler ve taarruz İHA'larıyla uzaktan bombardımana tutan Rusya'ya karşı Kiev'in giderek büyüyen füze kapasitesini ortaya koydu.



Ukrayna askeri istihbarat yetkilisi Andriy Yusov, Reuters'a, “Bir çıkarma gemisiyle denizaltının vurulduğunu doğruluyoruz. Saldırıda kullanılan askeri mühimmat üzerine yorumda bulunmuyoruz” dedi ve saldırının yol açtığı hasarın boyutuna ilişkin ayrıntı vermedi.

Moskova: “Tamirattaki iki gemimiz hasar gördü”

Rusya Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki tersaneye 10 seyir füzesi ve üç mürettebatsız sürat motoruyla sabahın erken saatlerinde saldırdığını, tamirat altında olan iki geminin zarar gördüğünü bildirdi.

Bakanlık, yedi füzenin düşürüldüğünü ve Rus devriye gemisinin taarruz botlarının etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Ukraynalı emekli donanma subayı Andriy Rijenko, Reuters'a, “Bu, savaşın başlamasından bu yana Sivastopol'a düzenlenen en büyük saldırı” şeklinde açıklama yaptı.

Ukrayna saldırının sorumluluğunu üstlendi

Kiev'in Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Odesa limanına yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Sivastopol'e yönelik saldırısında ne tür füze kullandığı netlik kazanmadı.

Haziran ayı başında karşı harekat başlatan Ukrayna ordusu, Sivastopol'daki Rus donanma hedeflerine düzenlenen saldırısının sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı. Bu, Rusya'ya ya da Kırım yarımadasına düzenlediği saldırılara ilişkin yorumda bulunmayan Ukrayna'nın nadiren yaptığı bir açıklama oldu.

“En az 24 yaralı var”

Ukrayna ordusu, Telegram uygulaması üzerinden, “13 Eylül sabahı Ukrayna silahlı kuvvetleri, geçici olarak işgal altında olan Sivastopol'daki rıhtımda işgalcilerin donanma unsurlarına ve liman altyapısına başarılı saldırılar düzenledi” mesajını paylaştı.

Kırım'daki en büyük kent olan Sivastopol'un Moskova tarafından atanan valisi Mihail Razvoşayev, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, en az 24 kişinin saldırı sonucu yaralandığını kaydetti.

Razvoşayev, liman altyapısı olduğu görülen bölgeden alevlerin yükseldiğini gösteren bir fotoğraf paylaştı. Rus Telegram kanalları da limandan video görüntüleri ve fotoğraflar yayınladı.

Razvoşayev, “Tüm acil durum ekipleri saldırı noktasında çalışıyor, kentin sivil nüfusuna yönelik bir tehlike yok” dedi.

Kırım Yarımadası'ndaki tersanede Rusya'nın Karadeniz Donanma Filosu'na ait gemiler ve denizaltılar tamir ediliyor. Filoya ait gemilerden savaş sırasında Ukrayna'ya füze saldırıları düzenlenmişti.


Kaynak: VOA
Eklenme tarihi: 13.09.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Denizcilik v..
 ALTERNATİF Denizc..
 APM Denizcilik Na..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 SERPEN Shipping
 GEDİZ Denizcilik
 LİDER Gemi işletm..
 C-M Denizcilik
 EKOL Denizcilik
 ERDEMLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim