Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
02 Mayıs 2024
Haber
Anket
Denizcilik sektörüne adım attı, milyar dolarlar kazandı (MSC)...
78 yaşındaki denizcilik imparatoriçesi Rafaela Aponte ve kocası Gianluigi, geçtiğimiz yıl servetlerine servet kattılar. Mal varlıkları toplam 46 milyar dolara ulaştı. Bu, Rafaela Aponte’yi şimdiye kadar dünyada gelmiş geçmiş, servetini kendi inşa eden en zengin kadın yaptı.



Ocak 2022'de, Kaliforniya'daki Long Beach ve Los Angeles'ın (ABD'nin en yoğun iki limanı) sıkışık limanlarında konteynerler yığılırken, denizcilik sektöründe çok önemli bir değişim yaşanıyordu. İsviçre merkezli Mediterranean Shipping Company (MSC), konteyner kapasitesi açısından dünyanın en büyük nakliye hattı olarak Danimarka devi Maersk'i geride bıraktı.

730 GEMİLİK DENİZ İMPARATORLUĞU

MSC, Cenevre'deki genel merkezinden 4,8 milyondan fazla konteyner taşıyabilen 730 gemiden oluşan bir filoya hükmediyor. Şirket mali tabloları yayınlamıyor ancak nakliye uzmanları, MSC'nin 2022'de 28 milyar dolardan fazla kazanç elde ederek Maersk'in önüne geçtiğini tahmin ediyor. MSC, Danimarkalı rakibinin aksine, Gianluigi ve Rafaela Aponte çiftinin ortak sahibi olduğu özel bir şirket.

Apontes, 2019'dan bu yana, dünya çapındaki denizcilik hanedanlarının servetine milyarlarca dolar ekleyen, pandeminin yol açtığı büyümenin meyvelerini topladı. Zenginliklerinin neredeyse tamamı, konteyner taşımacılığı operasyonlarının yanı sıra tatil kruvaziyer şirketi MSC Cruises, iç kargo şirketi Medlog ve konteyner terminali operatörü Terminal Investment Limited'i de kapsayan şemsiye şirket MSC'ye bağlı.

FORBES LİSTESİNDE 43. SIRADA

Forbes, Gianluigi ve Rafaela'nın servetlerinin ayrı ayrı 2022'de 8,4 milyar dolardan 31,2 milyar dolara çıktığını tahmin ediyor. Bu, 1970 yılında MSC'yi Gianluigi ile birlikte kuran Rafaela'yı, MSC'deki %50 hissesi sayesinde dünyanın servetini kendi sıfırdan inşa eden en zengin kadını yapıyor. Rafaela Forbes'un 2023 Dünya Milyarderleri Listesi'nde 43. sırada.

Apontes çifti ilk kez 1960'larda İtalya'nın Capri adasına yapılan bir tekne gezisinde tanıştı. Gianluigi, tatil yerlerine turist taşıyan bir gemi kaptanıydı ve Rafaela, İsviçre'de yaşayan İsrailli bir bankacının kızıydı. Kısa süre sonra evlendiler, Gianluigi Cenevre’ye taşındı ve bir İsviçre bankasında komisyoncu olarak işe girdi.

1970 yılına gelindiğinde Gianluigi bankadaki işinden ayrılmıştı ve çift, Patricia adlı küçük bir kargo gemisi olan ilk gemilerini satın almak için 200.000 dolarlık bir kredi aldı. Aynı yıl Cenevre'de MSC'yi kurdular ve ikinci el gemiler satın alarak ve Avrupa'dan Afrika'ya kadar trafiğin daha az olduğu rotaları hedefleyerek büyüdüler. 1979'da filoları 17 gemiye ulaşmıştı.

HALA GEMİLERİ DEKORE EDİYOR

Yıllar geçtikçe MSC dünyanın en büyük nakliye şirketlerinden biri haline geldi. 1988'de Monterey gemisinin satın alınmasıyla gemi yolculuklarına el attılar. Bu iyi bir yatırımdı: MSC Cruises şu anda dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden biri ve halka açık üç rakibi Carnival, Royal Caribbean ve Norway ile rekabet ediyor.

MSC'nin kuruluşundan bu yana elli yılı aşkın süredir aile, şirket üzerindeki sıkı kontrolünü hala sürdürüyor. Gianluigi ve Rafaela, her biri %50 hisseye sahip olan yegane hissedarlar. Gianluigi firmanın yönetim kurulu başkanı ve oğulları Diego da başkan. Rafaela, MSC Vakfı'nın yönetim kurulunda görev yapıyor ve yolcu gemilerinin dekorasyonundan sorumlu.




Kaynak: Patronlardünyası (Nil Göksu Urgancıoğlu)
Eklenme tarihi: 13.09.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOGANATA Denizcil..
 VENTO Deniz İşlet..
 HDR Denizcilik
 FIRST GROUP Inter..
 ER Gemicilik
 ÇAYELİ Shipping L..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 UĞUR Den. San. Lt..
 TURGUT OKAN Deniz..
 YENAL Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim