Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
02 Mayıs 2024
Haber
Anket
Petrol Ofisi'nden Derince'ye büyük yatırım
Türkiye toplam akaryakıt ve madeni yağlar pazarının üreticilerinden Petrol Ofisi Grubu, Derince’deki madeni yağ fabrikasının yıllık üretim kapasitesini iki katına çıkarıyor.

Otuzu aşkın ülkeye gerçekleştirdiği madeni yağ ihracatını Türkiye Yüzyılında da katlayarak artırma hedefiyle yol alan Petrol Ofisi Grubu, Kocaeli'de yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Alanında Petrol Ofisi Madeni Yağ Teknoloji Merkezi POTEM’in de içinde yer aldığı Derince’deki yenilenmiş fabrikanın açılışı, yoğun katılımlı bir törenle gerçekleştirdi.



KAPASİTE 230 BİN TONA ÇIKACAK

Söz konusu yatırım ile birlikte Petrol Ofisi yeni tesisi ve lojistik merkeziyle yıllık üretimini 150 bin tondan 230 bin tona çıkarıyor. Firma bu hamlesiyle Türkiye'nin madeni yağ ihtiyacının yarısını karşılayacak. Öte yandan yeni T34 motorin tankı ile depolama hacmini 8 bin ton arttıran Petrol Ofisi, olağanüstü afet durumlarında şehirlerin bir haftalık yakıt ihtiyacını karşılamayı da hedefliyor.

PROTOKOL AKINI

Törene Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Zeynel Kılınç, Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Soydabaş, Çevre Liman Sanayi Teknolojiden Sorunlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Petrol Ofisi Grup CEO Mehmet Abbasoğlu, Proje Müdürü Görkem Yusuf Topçu, Petrol Ofisi Direktörü Sezgin Gürsü, Kocaeli Bölge Liman Başkanı Erol Ekmekçi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonları, Karayolları Genel Müdürlükleri, Kocaeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın katıldı.

TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİSİNİ ÜRETİYORUZ

PO Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu:
"Derince fabrikamızdan 4 kıtadan 33 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ülkemize milyonlarca doları aşkın döviz getiriyoruz. Sadece madeni yağ değil Türkiye'nin teknolojisini üretiyoruz. Türk mühendisliğini yurt dışına ihraç ediyoruz.

ELEKTRİKLİ ARAÇ PAZARI

Elektrikli araç pazarı da sürekli büyüyor. Elektrikli araçta artan talep nedeniyle şarj istasyonları ve araç yağlarının önemi artıyordu. Buna yönelik anlaşmalar yaptık ve üretim hatlarımızı tamamladık.

AFET ANLARI İÇİN DEPOLAMA

Risk anında üretmede en sıkıntılı süreci depremde yaşadık. Havadan karadan ve denizden yakıt desteği sağladık. Olası bir İstanbul depremine karşılık şimdiden şehirlerin bir haftalık yakıt ihtiyacını karşılayabilecek depolamayı yapmaktayız." dedi.

GELECEĞE HAZIRLIK YAPIYORUZ

PO Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Göksu:
"Madeni yağ her alanda kullanılıyor. 400 çeşit formülasyonu var. Ancak sizler sadece motor yağını biliyorsunuz. Petrol ofisinin mottosu bugünden yarına hazır olmak. Gelecekte olacakları öngörüp hazılık yapıyoruz.

ÜRETİM KAPASİTESİNDE İLK 15'E GİRECEĞİZ

Her koşula uyum sağlayan Maxima ürünlerimiz çevikliğimizi gösteren sonuçlar. POTEM' de yakın zamanda var olan en gelişmiş laboratuvarlardan biri. Lojistik merkezimiz projemizin önemli adımı. 230 bin ton üretim kapasitesiyle Türkiye'de ilk 15'e gireceğiz. Depolama kapasitemizi de 8 bin ton arttırdık." ifadelerini kullandı.

SON 20 YILDA ÇAĞ ATLADIK

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Zeynel Kılınç:
"Son 20 yılda ülkemizin sunduğu güven istikrar ortamı sayesinde çağ atladık, bu süre zarfında 250 milyar dolarlık doğrudan olan yatırım ülkemize kazandırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak bu tesisimiz gibi katma değeri yüksek, ileri teknoloji üretimleri her zaman destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Yeni yatırımlarda da elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz. Her zaman söylüyoruz Bir ülkenin ekonomik manada yapacağı en büyük yatırım faaliyeti mevcut yatırımcılarının konfor alanını arttırmaktır.

PO, ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİ

İnşallah açılan bu tesiste ihracat rakamlarını daha fazla yukarıya taşıyor olacağız. Bugün bazı yararlarından başlayarak katkı maddeleri dahil olmak üzere madenin yağı üretimimiz artık yurt içi imkanlarla yapılabilmektedir. Bu başarıda Petrol Ofisi gibi üretim yapan hem de teknoloji geliştiren şirketlerin büyük pay sahibi olduğunu söylemem gerekiyor. Bugün açılışını yaptığımız bu tesisin yüksek kapasitesi ve ileri üretim teknolojisiyle ülkemiz lehine önemli bir katkı sağlayacak biliyoruz. Arkasında önemli bir uluslararası yatırımcının kimliğini de barındıran petrol ofisi ülkenin en ücra köşelerine kadar uzanan istasyon ağı ve on binlerce çalışanı ile 200 milyar TL’lik cirosuyla ülkemizin göz bebeği şirketleri arasında yer alıyor."

Törende yapılan konuşmaların ardından tesislerin açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından misafirler yeni lojistik merkezini ve tesis içerisinde bulunan teknoloji merkezi POTEM ile dev T34 motorin tankını gezerek Petrol Ofisi Grubu’nun üst yönetiminden bilgi aldı.

2 BİN 74 GÜNEŞ PANELİ

Kapasite artışı ile beraber birim enerji tüketiminde de önemli bir azalma oluşacak. Tesisin elektrik ihtiyacının büyük bir bölümü, son teknoloji güneş enerjisi panellerinden karşılanıyor. Şu an fabrikadaki elektrik üretiminin üçte birini 2.074 adet güneş enerjisi paneli ile karşılayan Petrol Ofisi, ilerleyen safhalarda bu üretimini üçte ikiye çıkarmayı planlıyor.

400'DEN FAZLA ÜRÜN

Madeni yağ fabrikasında üretilen 400’den fazla ürün, elektrikli araçlar dahil tüm taşıtların her türlü talebine cevap veriyor. Tesiste binek araç motor yağları, motosiklet yağları, ağır ticari araç motor yağları, şanzıman ve diferansiyel yağları, deniz yağları, endüstriyel yağlar, gresler ve diğer özel ürünleri kapsayan geniş bir yelpazede madeni yağ üretimi yapılıyor.

EN KAPSAMLI TEKNOLOJİ MERKEZİ

Tesis içinde yer alan ülkemizin ve yakın coğrafyanın alanındaki en kapsamlı teknoloji merkezi Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi (POTEM), son teknoloji cihazları ve uzman ekibi ile yılda ortalama 150 bin test gerçekleştiriyor. Uzman Türk mühendisler tarafından uluslararası standartlarda ürün, hizmet ve inovasyonlar geliştirilen merkezde aynı zamanda yurt içi ve yurt dışı akredite test metotları kullanılıyor. POTEM başta kamu kuruluşları olmak üzere aralarında dünya devlerinin de bulunduğu yerli ve yabancı çok sayıda firmaya, Ar-Ge, kalite kontrol ve analiz hizmetleri sunuyor.

T34 MOTORİN TANKI

Öte yandan Petrol Ofisi Grubu, Türkiye akaryakıt pazarının büyümesine yönelik regülasyonlar çerçevesinde yatırımlarını artırırken ilave kapasite ihtiyacını karşılamak için de tesis içerisinde 42.000 metreküp kapasiteli dev T34 motorin tankını inşa etti. Şirketin güncel kapasitesi böylelikle 263.000 metreküpe ulaştı. Petrol Ofisi Grubu ilerleyen süreçte toplam tank depolama kapasitesini 400.000 metreküpün üstüne çıkaracak. T34 tankı ile birlikte olası bir İstanbul depreminde şehirdeki toplam Petrol Ofisi istasyon satışlarının 4 günü karşılanacak. Tank yatırımı motorin ithalatının azaltılmasında da sektöre öncülük edecek.



Kaynak: enkocaeli (Furkan Uğur)
Eklenme tarihi: 13.09.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JALE Tur
 SELAY Shipping
 KURŞUN Denizcilik..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 CHISIEL Dış Ticar..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 EUROTRADE
 ONEY Denizcilik G..
 İMTRANS Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim