Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
YASİN-C gemisinin 6 mürettebatı daha İstanbul'a geldi
Kenya'nın Mombasa Limanı'nın 270 deniz mili açıklarında 7 Nisanda deniz haydutlarının saldırısına uğrayan Türk bayraklı ''Yasin-C'' isimli geminin 6 mürettebatı daha İstanbul'a geldi.

THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen 6 denizci, burada aileleri, yakınları ve şirket yetkilileri tarafından karşılandı.

''Yasin-C'' gemisinin 1. Kaptanı Ferhat Bayar, burada yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Mariupol Limanı'ndan yükledikleri dökme buğdayı Kenya'nın Mombasa Limanı'na götürürken 7 Nisanda limanın 270 deniz mili açıklarında korsanlara ait 2 adet botun gemiye yaklaştığını ve roketle saldırıya geçtiğini belirtti.

''Gelibolu'' firkateynini ve şirket yetkililerini arayarak korsanların saldırısına uğradıklarını bildirdiklerini kaydeden Bayar, ''Çay saati olmasından dolayı bütün gemi personeli bir aradaydı. Kaçmamız mümkün değildi. Bu yüzden daha önceden bu gibi durumlarla karşılaşabilme ihtimaline karşı bir hareket planımız vardı. Biz de kendimizi geminin korunaklı bir bölmesine kapattık'' dedi.

Uyuşturucu madde kullandığını tahmin ettikleri korsanların gemiyi talan ettiğini dile getiren Bayar, ''17 saat boyunca o bölmede kaldık. Bu bölme insan eliyle açılması imkansız olan, ancak kaynak makinesi kullanılarak girilebilecek tek girişi olan bir yerdi. Korsanlar bu süre içinde gemiyi ateşe vererek talan etmiş. Yardım gelmeyince ertesi sabah saat 07.30 sıralarında hep birlikte teslim olmaya karar verdik. İki arkadaşımız ellerinde beyaz bayrakla dışarı çıktı ancak korsanlar gemiyi terk etmişti. Çok mutlu olduk'' diye konuştu.

Bayar, gemideki yangını söndürdükten sonra uydu telefonu ile bağlantı kurarak yollarına devam ettiklerini belirterek, ''Kısıtlı imkanlarla Mombasa Limanı'na vardık. Ölümden döndük. Belki bulunduğumuz bölmeden yarım saat erken çıkmış olsaydık korsanlarla karşılaşabilirdik'' dedi.

Gemide bulunan 25 kişinin de Türklerden oluştuğunu ifade eden Bayar, daha önce gelen 9 kişi ve bugün gelen 6 mürettebatla birlikte 15 kişinin Türkiye'ye döndüğünü, kalan 10 mürettebatın ise gemiyle döneceğini kaydetti.

Bayar, Mombasa Limanı'nda demirli olan ve oldukça zarar gören gemide onarımların sürdüğünü, yükün ise boşaltıldığını söyledi.

Ferhat Bayar, olay sırasında hep ailelerini düşündüklerini belirterek, ''Olaydan sağ salim kurtulduğumuz için çok şanslıydık. Türkiye'ye döndüğümüz ve ailelerimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz'' dedi.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 01.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARTI Gemi Kiralam..
 İNTA Denizcilik
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 GÜNDEM Denizcilik..
 CANBAZ Denizcilik
 CAPELLA Denizcili..
 ONEY Denizcilik G..
 SERMAR Denizcilik
 MUMCUOGLU Gemicil..
 YAMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim