Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
ABD, İsrail'e destek için uçak gemisi gönderiyor
İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürüyor. Peki ABD, İsrail'e asker çıkaracak mı? ABD Savunma Bakanı Austin, Doğu Akdeniz'e bir savaş gemisi filosu gönderildiğini açıkladı. ABD savaşa sıcak olarak katılacak mı? CNN TÜRK Vaşington Temsilcisi Yunus Paksoy, ABD'deki sıcak gelişmeleri CNN TÜRK'e aktardı.

Yunus Paksoy'un açıklamaları şöyle:

ABD Savunma Bakanı Austin tarafından açıklama geldi. Çok önemli bir gelişme. Austin bölgedeki güçlerini güç pozisyonlarını sağlamlaştırdıklarını ve artırdıklarını belirtti. Buna göre USS Gerald Arport uçak gemisi grubunu bölgeye Doğu Akdeniz'e yolluyorlar. Bunların uçak taşıyan savaş gemisi olduğu söyleniyor. Bölgedeki savaş uçaklarının da hazır konuma getirildiği söyleniyor. Uçak gemisini bölgeye yollaması birçok soru işaretine de neden oldu. Acaba ABD savaşa sıcak olarak katılacak mı? Bu sabah Dışişleri Bakanı Blinken öldürülen ABD vatandaşları var dedi. Kayıp durumda olan ABD vatandaşları olduğunu söyledi. Bu nedenle ABD'nin bir kurtarma operasyonu yapabileceği belirtildi. Buna ek olarak ABD hükümeti İsrail savunma güçlerine ek ekipman ve kaynaklar sağlamaya hazır. Ayrıca ilk güvenlik yardımının bugün harekete geçeceği ve önümüzdeki günlerde İsrail'e ulaşacağı söyleniyor. Açıklamanın sonunda şöyle bir cümle var "Oradaki ortak gücümüzün pozisyonunu güçlendiriyoruz, aynı zamanda materyal olarak da desteğimizi artıracağız ve bunları hızlı şekilde İsrail'e göndereceğiz. Bu da ABD'nin İsrail güvenlik güçlerine olan sarsılmaz desteğinin bir kanıtıdır." diyor. Bu açıklama ABD Savunma Bakanı Austin'den geldi. ABD askeri olarak da İsrail'in yanına geçmiş durumda diyebiliriz.

Dün ABD Başkanı Biden acil bir basın toplantısı düzenledi. Biden öğlen basının karşısına geçti. O açıklamanın orta kısmında kameraya parmağını sallayarak 'Tüm dünya burayı izliyor. İsrail'e düşmanlığı olan devletlere ve oluşumlara sesleniyorum. Bu an sizin bunu fırsata çevireceğiniz bir an değildir. ABD, İsrail'in yanında' demişti. Burada İran'a çok net bir mesaj var. İsrail'in bu operasyonuna karşı çıkmaya kalkışırsanız savaş gemisi filom bölgeye yaklaştı ayağınızı denk alın gibi bir mesaj.



ABD, İsrail'e uçak gemisi gönderiyor

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Hamas’ın saldırılarının ardından USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve beraberindeki görev grubunu İsrail’e gönderdiğini duyurdu.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, ABD İsrail’e destek amacıyla bölgeye uçak gemisi görev grubunu gönderiyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmelerin ardından Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına yanıt olarak Savunma Bakanlığının bölgedeki duruşunu güçlendirmek için birkaç adım attığını duyurdu.

Austin, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun destek amacıyla İsrail’e gönderildiğini duyurarak, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının bölgede güçlendirilmesi yönünde de adımlar atıldığını aktardı.

ABD hükümetinin İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) mühimmat da dahil olmak üzere ek ekipman ve kaynakları hızla sağlayacağını ifade eden Austin, “İlk güvenlik yardımı bugün hareket etmeye başlayacak ve önümüzdeki günlerde ulaşacak” dedi.




Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 9.10.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AVRASYA Dentur
 BİRLEŞİK Denizcil..
 CSR Denizcilik Sa..
 İSTANBUL34 Vap. H..
 CEO Maritime Co.
 AKNUR Denizcilik
 DADAYLILAR Shippi..
 MARMARA Denizcili..
 SEA JOGGERS
 AYKOP Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim