Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
ABD gemisi, Yemen'den İsrail'e fırlatılan füzeleri vurdu
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, Kızıldeniz’de konuşlu ABD Donanmasına ait USS Carney’nin Yemen’den fırlatılan 3 füzeyi ve yaklaşık 8 insansız hava aracını vurduğunu açıkladı. Füzelerin ve insansız hava araçlarının potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldığı aktarıldı. ABD'li yetkililerden biri, füzelerin Yemen'de devam eden çatışmalara karışan İran destekli Husi militanları tarafından ateşlendiğini söyledi.



İsrail-Filistin çatışmalarının 13 gündür devam ettiği Orta Doğu'da gerilim iyice tırmanıyor.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, Kızıldeniz'de konuşlu ABD Donanmasına savaş gemisinin Yemen'den fırlatılan 3 füzeyi ve yaklaşık 8 insansız hava aracını vurduğunu açıkladı.

Ryder, füzelerin ve insansız hava araçlarının potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldığını aktardı.

FÜZE YEMEN AÇIKLARINDAN FIRLATILDI

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası Gazze'ye bombardıman yağdıran İsrail'e ABD, destek vermek amacıyla 2 uçak gemisini Akdeniz'e gönderdi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Kızıldeniz'de konuşlanan ABD ABD donanmasına ait bir savaş gemisi, Yemen açıklarından atılan füzeleri engelledi.

İki ABD'li yetkilinin CNN'e verdiği bilgiye göre, Orta Doğu'da faaliyet gösteren bir ABD Donanması savaş gemisi Yemen kıyısı yakınlarından atılan birden fazla füzeyi etkisiz hale getirdi.

HUSİ MİLİTANLARI TARAFINDAN ATEŞLENDİ İDDİASI

Yetkililerden biri, füzelerin Yemen'de devam eden çatışmalara karışan İran destekli Husi militanları tarafından ateşlendiğini söyledi. Yetkililer, füzelerin neyi hedeflediğinin belirsiz olduğunu söyledi. Füzelerin USS Carney'e ateşlenmiş olması ya da başka bir hedefe doğru fırlatılmış olması mümkün.

DÜN SÜVEYŞ KANALI'NDAN GEÇTİ

USS Carney Çarşamba günü Süveyş Kanalı'ndan Kızıldeniz'e geçmişti. ABD Filo Kuvvetleri Komutanlığı, sosyal medya gönderisinde bunun "Orta Doğu'da deniz güvenliği ve istikrarının sağlanmasına yardımcı olacağını" ifade etmişti.

İRAN, HAREKETE GEÇECEKLERİNİ DUYURMUŞTU

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 17 Ekim'deki bir konuşmasında, İsrail'in saldırılarının devam etmesi halinde "direniş güçlerinin" harekete geçeceğini söylemişti. Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da bugün yaptığı açıklamada, İsrail-Filistin çatışmalarının bölgeye yayılma ihtimaline dikkati çekmişti. İran; Lübnan Hizbullahı, Suriye ve Irak'ta desteklediği milisler ve Yemen'deki Husileri "direniş güçleri" olarak adlandırıyor.

İSRAİL'E KARŞI SAVAŞ PLANI

İran devlet televizyonu DA İsrail'in, Gazze'ye saldırılarının durdurulmaması halinde Tahran'ın "direniş güçleri" olarak adlandırdığı bölgedeki müttefikleri tarafından nasıl saldırıya uğrayabileceğini anlatan bir haber yayımladı.

Görüntülü haberde, İsrail'in kuzeyden Hizbullah, doğudan Irak ve Suriye'deki milis güçlerle güneyden de Yemen'deki Husiler tarafından füzeler ve insansız hava araçlarıyla eş zamanlı hedef alınacağı harita üzerinde gösterildi.




Kaynak: Tgrthaber
Eklenme tarihi: 20.10.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FERGÜN Denizcilik
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 ANTMARİN A.Ş
 AKSU Su Dağıtım T..
 KARYA Shipping & ..
 ÇAVANOZ Motor
 SOTRAMP Denizcili..
 ALMEYDA
 BERRGANİ Denizcil..
 KİRAZOĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim