Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemilerde yalpa sönümlendirme sistemi, yerli imkanlarla üretildi
Savaş gemilerinin olumsuz koşullarda muharebe etmesini sağlayan yalpa sönümlendirme sistemi, Türk savunma sanayi firmalarınca yerli imkanlarla geliştirildi.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret ile Robotek Otomasyon şirketleri tarafından yapılan iş birliği kapsamında, bugüne kadar yurt dışından ithal edilen yalpa sönümlendirme sistemi, yerli imkanlarla geliştirildi. STM'nin yürüttüğü bir ihracat projesi kapsamında 2 korvete entegre edilecek sistem, Milli Gemi (MİLGEM) projesi kapsamındaki gemilere de entegre edilecek.



Yalpa sönümlendirme sistemi, dalgalı denizlerde gemilere operasyon kabiliyeti sağlıyor. Personelin güvenliğini ve platformun operasyonel verimliliğini artıran sistem, geminin seyir ve savaş durumunda karşılaşacağı zorlu deniz koşulları ve ani manevra hareketleri sonucu ortaya çıkan hareketleri en aza indiriyor. Helikopter harekatı ile atış esnasında silah stabilizasyonuna ve denizde ikmal, malzeme ve personel transferine destek sağlayan sistem, zorlu deniz koşullarına dayanıklı tasarımı, otomatik ve adaptif çalışma özellikleri ile ön plana çıkıyor.

'BALIĞIN YÜZGEÇLERİNE BENZETEBİLİRİZ'

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, gemilerdeki millilik oranının yüzde 80'lere ulaştığını belirterek, "Güçlü ekosistemimizin bir yansıması olan yalpa sönümlendirme sistemini de Türkiye'de ilk kez millileştirmeyi başardık ve ihraç projemize dahil ettik. Gemilerin su altında kalan kısmı, yani karinasına monte edilen yalpa sönümlendirme sistemini, bir balığın yüzgeçlerine benzetebiliriz. Bu yüzgeçler, ağır hava ve deniz koşullarında devreye girerek geminin stabilizasyonuna destek sağlıyor. Ayrıca farklı deplasmana sahip askeri su üstü platformları için farklı boyut ve kapasitelerde yalpa sönümlendirme sistemleri tasarlama kabiliyetine de erişmiş olduk. Bu sistemin yurt dışından tedarik ihtiyacını ortadan kaldırarak ülkemizden döviz çıkışının da önüne geçtik" dedi.




Kaynak: Milliyet (DHA)
Eklenme tarihi: 23.10.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 INKA Crew Managem..
 UZMAR
 AKSAY
 İSTANBUL MARİNE P..
 ELKENZ Denizcilik..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 USTAOĞLU Denizcil..
 GUNGOR Shipping
 AMATUSA Denizcili..
 DENTAŞ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim