Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
03 Mayıs 2024
Haber
Anket
TCG Anadolu gemisi ziyarete açıldı
Sarayburnu Limanı'na demirleyen çok maksatlı amfibi gemi TCG Anadolu, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla ziyarete açıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu uçak gemisi, ziyaret saatleri ve tarihleri yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine İstanbul'da iki gün süreyle halkın ziyaretine açılacaktır. Bu muazzam uçak gemisi, 231 metre uzunluğunda ve 32 metre genişliğindedir. Uçuş güvertesinin yer aldığı gemiye aynı anda 6 helikopter iniş ve kalkış yaparken SİHA'lar da konuşlanabiliyor. 1200 askeri personelin bulunduğu TCG Anadolu'da, 30 yataklı hastane ve 2 ameliyathane yer alıyor. Peki, TCG Anadolu uçak gemisi nerede, ne zamana kadar ziyaret edilecek? İşte TCG Anadolu uçak gemisi ziyaret saatleri...



Milli Savunma Bakanlığı, TCG Anadolu gemisinin 31 Ekim'den itibaren İstanbul'da vatandaşların ziyaretine açılacağını duyurdu. TCG Anadolu Gemisi, Nisan ayında da İstanbul'da vatandaşların ziyaretine açılmıştı. Milli gururumuz TCG Anadolu'yu ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, geminin nerede olduğunu ve nasıl gidileceğini merak ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Millî Gururumuz TCG ANADOLU, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla bugünden itibaren İstanbul’da halkımızın ziyaretine açılıyor" ifadelerinde bulunuldu.

TCG ANADOLU ZİYARET SAATLERİ VE TARİHLERİ

TCG Anadolu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ziyarete açılıyor. Yapılan açıklamaya göre 1 – 2 Kasım 2023 tarihlerinde, saat 10.00 – 18.00 arasında ziyarete açık olacak.

TCG ANADOLU NEREDE?

TCG Anadolu gemisi Sarayburnu Limanı'nda ziyaret edilebilir. Sarayburnu Sahile direkt önünde duran otobüs seferleri mevcut değildir. Sarayburnu Sahile yanından geçen otobüs hatları mevcuttur. Bunlar; 32, 33, 47E, 66, 93, BN1, EM1, EM2 hatlarıdır. Bu otobüs hatlarından indikten sonra kısa bir yürüyüş mesafesinden sonra Gülhane parkına da ulaşabilirsiniz.



TCG ANADOLU ÖZELLİKLERİ

-Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde inşa edilen TCG Anadolu, 230 metre uzunluk, 32 metre genişlik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüğe sahip.

-Tam yük deplasmanı en fazla 27 bin 436 ton olan gemi, bu haliyle en az 20,5 knot azami sürat ve 16 knot ekonomik süratle görev yapabiliyor.

-Ekonomik sürati ile tam yükte en az 9 bin deniz mili seyir siasına sahip TCG Anadolu'nun içindeki su alabilen havuza her biri 1 tank taşıyan 4 mekanize çıkarma gemisi girebiliyor.

-Gemi, araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı, 33 muhtelif araç, 15 römork olmak üzere toplamda 94 araç taşıyabiliyor.

-Geminin uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 adet SİHA konuşlandırılabilecek, hangarda ise 19 helikopter veya 30 SİHA taşınabilecek. Gemi, 1223 personele ev sahipliği yapacak.

-Gemide, tam teşekküllü hastane imkanı ve 2 ameliyathane de bulunuyor.

-TCG Anadolu, yakıt ikmali yapmaksızın Türkiye'den Japonya ya da Avustralya'ya intikal edebiliyor.

Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 1.11.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 AKAR Deniz
 KANLAR Denizcilik
 ARTI Gemi Kiralam..
 HDR Denizcilik
 SEACOR INTERNATIO..
 YAKAMOZ Denizcili..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 FENER Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim