Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
01 Mayıs 2024
Haber
Anket
Bu yıl yolcu gemilerinden en az 9 kişi denize düştü
Barselona limanının C Terminalinde Royal Caribbean International tarafından işletilen Wonder of the Seas yolcu gemisi.

Bu yıl en az dokuz kişi büyük kruvaziyer gemilerinden denize düştü. Bu insanlardan sadece ikisi hayatta kaldı. Bir yolcu gemisinden denize düşme olasılığınız son derece düşüktür. Ancak bu yıl şu ana kadar en az dokuz kişi büyük kruvaziyer gemilerinden düştü ve güneşte eğlenen tatiller felaket durumlarına dönüştü ve okyanusa düşmekten yalnızca iki kişi hayatta kaldı.



Denize düşen yolcuların başına gelenler şöyle:

Warwick Tollemache, Kraliyet Karayip gemisinden düştü ve arama sırasında bulunamadı.

ROYAL CARIBBEAN'IN QUANTUM OF THE SEAS YOLCU GEMISI

35 yaşındaki Avustralyalı kruvaziyer yolcusu Warwick Tollemache'nin ailesi, Nine News'e onun "onu tanıyan herkesin hayran olduğu nazik, güzel ve nazik bir ruha sahip" olduğunu söyledi.

Tollemache, 26 Nisan'da saat 23.00 civarında Royal Caribbean'ın Quantum of the Seas gemisinden denize düştükten sonra, yolcu gemisi Hawaii kıyılarının yüzlerce mil açığındayken Pasifik Okyanusu'na düştü .

Geminin mürettebatı derhal Tollemache'yi aramaya başladı ve sonunda Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenliği yardıma çağrıldı. Sahil Güvenlik, mürettebatın iki gün boyunca sularda arama yapmasının ardından aramayı iptal etti. Yetkililer onun nasıl düştüğünü söylemedi.



CARNIVAL MAGIC YOLCU GEMISI

Ronnie Lee Peale Jr. bir Carnival Cruise Lines’ın Carnival Magic gemisinden düşmeden önce 'mutlu yerindeydi' ve bir daha hiç görülmedi.

Virginia'da yaşayan 35 yaşındaki Ronnie Lee Peale Jr. , partnerinin doğum gününü kutlamak için Carnival Magic gemisindeyken 29 Mayıs'ta yetkililerin gemideki balkon korkuluğuna yaslandığını söylemesinin ardından suya düştü.

Peale Jr., gemi Jacksonville, Florida'nın yaklaşık 300 kilometre doğusundayken Bahamalar'dan dönerken denize düştü. Carnival Cruise Line, güvenlik görüntülerinin sabah saat 4:10 civarında "kamara balkonunun korkuluklarına yaslandığını ve suya düştüğünü" gösterdiğini söyledi.

Sahil Güvenlik 5.171 mil karelik alanda ve 60 saatten fazla arama yaptı ancak ekipler Peale Jr.'ı bulamadı.

Peale Jr.'ın nişanlısı Jennilyn Michelle Blosser, WTKR'ye "Seyahat hayatını seviyordu" dedi . "İçebilmek, kumar oynayabilmek ve sosyalleşebilmek onu mutlu yerine koyuyor."

MARINER OF THE SEA’DE MUCIZE KURTARIŞ

Royal Caribbean yolcusu, geminin 10'uncu güvertesinden düşerek mucizevi bir şekilde kurtarıldı. Royal Caribbean'ın Mariner of the Sea gemisindeki yolcular, mürettebatın Pazar günü denize düşen bir kadını başarıyla kurtarmasını izledi.

Matthew Kuhn'un izniyle Düşenlerden bazıları hayatta oldukları için şanslılar.

Adı kamuya açıklanmayan 42 yaşındaki bir ABD vatandaşı, 25 Haziran günü saat 17:45 civarında Royal Caribbean'a ait Mariner of the Seas gemisinin 10. güvertesinden, Curaçao'ya giden yolcu gemisinin yaşı 30'u aştığı için denize düştü . Dominik Cumhuriyeti kıyılarının kilometrelerce açığında.

Kadın düşmekten mucizevi bir şekilde kurtuldu. Bir görgü tanığı Insider'a, yolcuların balkonlarında sıraya girdiğini ve kadının izlerini bulmak için suyu tarayan kurtarma botuna rehberlik etmek için hızla bir araya geldiklerini söyledi.

Görgü tanıkları, gemi mürettebatının onu bulmayı başardığını ve yaklaşık 45 dakikalık zorlu bir süreçten sonra güvenli bir şekilde gemiye geri getirdiğini söyledi.

Sahil Güvenlik, denize düşen kadının düşme sonrasında "sağlık durumunun iyi" olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bir kurtarma uzmanı Insider'a onun hayatta kalmasının "mucizeden başka bir şey olmadığını" söyledi.



CARNIVAL ELATION’DAN DÜŞTÜ BULUNAMADI

Şirket, Jaylen Hill'in Carnival yolcu gemisinden atladığını ve arama sırasında bulunamadığını söyledi Carnival Elation yolcusu 30 yaşındaki Jaylen Hill, 23 Temmuz'da gemi dört günlük Bahamalar yolculuğunda Jacksonville, Florida'ya geri dönerken gemiden denize düştü.

Hill'in seyahat arkadaşı, bütün gün görülmemesi üzerine onun kaybolduğunu bildirdi. Bir Carnival sözcüsü, seyir hattının Hill'in gemide "kapsamlı bir arama ve güvenlik kamerası videosunu inceledikten sonra" gemiden "atladığını" tespit ettiğini söyledi. Sahil Güvenlik, 1.347 mil kareden fazla alanı kat ettikten sonra Hill'i bulamayınca aramayı iptal etti.



SPECTRUM OF THE SEAS’TEN DÜŞEN KADıN BULUNAMADI

'Yüzme bilmeyen' Reeta Sahani, kocasıyla seyahat ederken Karayiplerde Spectrum of the Seas gemisinden denize düştü. Royal Caribbean International tarafından işletilen Spectrum of the Seas ile Malezya'ya yaptıkları dört günlük yolculuklarının son günü olan 31 Temmuz'da Singapur Boğazı'nda Reeta Sahani, ocasıyla birlikte gemideydi. Sahani'nin yüzme bilmediğini oğlu The Straits Times'a anlatıtı . 64 yaşındaki anne, gemi Singapur'a giderken denize düştü .

Straits Times gazetesinin haberine göre, Sahani'nin kocası Jakesh Sahani gece yarısı uyandı ve karısının yolcu kabininde olmadığını fark etti. Haber kaynağına göre, gemi yetkilileri kendisine, CCTV görüntülerinde karısının sabah saat 4 civarında geminin küpeştesinde otururken görüldüğünü söyledi.

Çiftin oğlu Apoorv Sahani, Straits Times'a "gemi mürettebatının onun atladığını düşündüğünü" söyledi.

Apoorv Sahani daha sonra X'teki bir gönderide ailesine yolcu gemisinden görüntülerin verildiğini söyledi. "Görüntülerle maalesef annemin vefat ettiğini öğrendik" diye yazdı.

EMERALD PRINCESS’TEN DÜŞTÜ

Kaliforniya'da yaşayan 59 yaşındaki Kenneth Schwalbe, 11 Ağustos'ta Hawaii'nin Hilo kıyısının yaklaşık sekiz mil açığında Emerald Princess gemisinde seyahat ederken denize düştü.

Hawaii yetkililerine göre polis, 11 Ağustos sabahı Schwalbe'nin gemide en son önceki gün akşam 20.30 civarında görüldüğüne dair bir rapor aldı. Yetkililer gemiyi aradı ama bulamadı.

Hawaii polisi, geminin dokuzuncu güvertesindeki dış kameradan alınan güvenlik görüntülerinin Schwalbe'nin sabah 4:18 civarında "gemiden düştüğünü" gösterdiğini söyledi. Sahil Güvenlik Schwalbe'yi bulamadı.

WONDER OF THE SEAS'TA ARKADAŞLARIYLA BİRLİKTEYDİ

29 Ağustos'ta gemi Küba açıklarındayken 19 yaşındaki Sigmund denize düştü . Sigmund Ropich, genç Kraliyet Karayip gemisinden denize düşmeden önce arkadaşlarıyla birlikteydi

Kız kardeşi Savannah Ropich, Insider'a yaptığı açıklamada Teksaslı üniversite öğrencisi Sigmund Ropich'in ağustos ayında dünyanın en büyük yolcu gemisi olan Royal Caribbean's Wonder of the Seas'ta arkadaşlarıyla tatil yaptığını söyledi. Geminin mürettebatı derhal bir arama ve kurtarma operasyonu başlattı ancak Sigmund'dan hiçbir iz bulamadı. Kübalı yetkililer genci bulamayınca Ropich'i arama çalışmalarını iptal etti.

Savannah Ropich geçen ay bir Facebook gönderisinde şunları söyledi: "Kardeşimin hayatını kutlamaya devam ediyor olsak da bu, @wonderoftheseas'a uyma anlamına gelmiyor. Kardeşimin hayatını cesedi olmadan kutladığımız gerçeğine hala öfkeliyim."

"Aramanın yanlış yönetilmesi ve sürekli yanlış iletişim, şu soruyu akla getiriyor: Kardeşimin hayatına, bileti ve yaşıyla mı değer veriliyordu?" yazdı. "Öyleyse ve değilse, bu şirket uygun acil eylemlerle yanıt vermek için insan hayatına ne ölçüde değer veriyor?" Royal Caribbean, Insider'ın Savannah Ropich'in eleştirilerine yanıt verme talebine yanıt vermedi.

AIDA CRUISES’TA DENIZE DÜŞEN MÜRETTEBAT KAYBOLDU

Mürettebat, 22 Ekim'de , gemi Hamburg'dan İspanya'ya giderken , AIDAperla adlı Alman yolcu gemisinden denize düştü .Yolcu gemisi şirketi Sky News'e yaptığı açıklamada, kaptanın "yerel yetkililerle yakın koordinasyon içinde gerekli tüm kurtarma önlemlerini derhal başlattığını" söyledi. Ancak mürettebat üyesinin aranması başarılı olmadı .

SYMPHONY OF THE SEAS’TAN DÜŞTÜ, KURTARILDI 

Royal Caribbean'ın Symphony of the Seas gemisinde seyahat eden şanslı bir yolcu , gemi Barselona'dan ayrıldıktan sonra 29 Ekim'de denize düştü ve kurtarıldı.

Kruvaziyer şirketi Insider'a şunları söyledi: "Gemi ve mürettebat, olayı derhal yerel makamlara bildirdi ve konuğu aramaya başladı. Neyse ki, konuk başarıyla kurtarıldı ve gemiye getirildi."

O sırada gemide olduklarını söyleyen bir kişi, gece arama sırasında balkonlarından projektörleri ve kurtarma botlarını görebildiklerini sosyal medyada paylaştı.

DENIZE DÜŞME VAKALARI ÇOK NADiR GÖRÜLÜYOR

Cruise Lines International Association'ın (CLIA) bir raporuna göre , 2009'dan 2019'a kadar 212 denize düşme olayı yaşandı ve denize düşenlerin yalnızca 48'i (veya %28,2'si) başarıyla kurtarıldı.

CLIA Insider'a şöyle konuştu: "Tek bir olay bile çok fazla." Vakaların büyük çoğunluğu ya dikkatsiz davranışlardan ya da bir tür kasıtlı eylemden kaynaklanıyor. İnsanlar yanlışlıkla bir geminin yan tarafına düşmezler."

CLIA'ya göre kruvaziyer hatları olağanüstü bir güvenlik siciline sahip ve gemi yolculuğu en güvenli seyahat biçimlerinden biri.

CLIA, 2009'dan 2019'a kadar "operasyonel olayların" sayısının %41 oranında azaldığını ve "denize adam düşmesi olaylarının" oranının yaklaşık %35 azaldığını, sektörün toplam kapasitesinin ise %68 arttığını söyledi.




Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 7.11.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKUADEM Ltd Sti
 OF Shipping
 BEŞERLER Denizcil..
 BURTRANS Shipping
 IBC Güler Dış Tic..
 TUAN Denizcilik
 SOTRAMP Denizcili..
 ATASOY Uluslarara..
 NİYANA Denizcilik
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim