Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
01 Mayıs 2024
Haber
Anket
Yasa dışı göçte kullanılan 94 Türk teknesine ve lüks yatlara el konuldu
Yasa dışı göçün en önemli araçlarından biri de yatlar oldu. Yunan Denizcilik Bakanlığı, Patronlar Dünyası'nın sorusuna yanı verdi: "10 ayda yasa dışı göçte kullanılan 94 Türk teknesine el koyuldu" Bu deniz araçları arasında lüks yatlar da bulunuyor.



Türkiye’den Yunanistan’a kaçak geçişlerde lüks yatların da aralarında olduğu farklı deniz araçlarının kullanıldığı biliniyor. Yakalanınca el konulan bu teknelerin sayısını Yunanistan Denizcilik Bakanlığı’na sorduk ve cevabını aldık.

Türkiye’den Avrupa Birliği’ne yönelik yasa dışı göçte veya farklı nedenlerle kaçışlarda Yunanistan güzergahı geçmişten beri sıklıkla kullanılıyor.

KAÇAK GÖÇTE DENİZ GÜZERGAHI

Düzensiz göçün en önemli güzergahlarından biri deniz yolu. Parası olmayan ne bulursa, parası olan yatlarla sürat tekneleriyle kaçıyor.

Daha iyi yaşam için yollara düşen ve insan tacirlerine para ödeyen düzensiz göçmenler çoğu kalabalık olarak binilen, güvensiz deniz araçlarıyla bu eylemlerini gerçekleştiriyor.

Son derece tehlikeli olan bu yolculuklar da çok ölen de oluyor. Buna karşın parası olan kanun kaçaklarının kaçışlarında lüks yatlardan, sürat teknelerinden faydalandığı biliniyor.

Özellikle 15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişiminin ardından kimi kişilerin yatları kullanarak kaçma girişimlerinde bulunduğu anlaşılmış, bu mahkemelere de konu olmuştu. Örneğin Anadolu Ajansı’nca 1 Kasım 2016 tarihinde geçilen haberde Yunanistan'ın Kos adasına kaçakları bıraktıktan sonra Bodrum'a dönerken fark edilen lüks yatın Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandığı belirtiliyordu.

YAKALANAN DA VAR KAÇAN DA

Farklı nedenlerle kaçışlar her dönem olduğu gibi günümüzde de devam ediyor. Bunların bir kısmı yakalanırken, bir kısmı yakalanmıyor.

Peki yasa dışı kaçışlarda kullanılan teknelere ne oluyor?

Bu sorularımızı önce Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na sorduk. Ancak resmi yanıt Yunanistan Denizcilik ve Adalar Politikası Bakanlığı’ndan yazılı olarak geldi.

YATLARA VE TEKNELERE EL KOYULUYOR

Yunanistan Denizcilik ve Adalar Politika Bakanlığı'ndan Patronlar Dünyasına yazılı olarak verilen cevapta, Yunan kanunlarına göre suç işlemek için kullanılan araçlara, gemilere kanun gereğince el konulduğu hatırlatıldı ancak sonrasında akıbetlerine ne olduğuna dair sorumuza yanıt verilmedi.

10 AYDA 94 TÜRK TEKNESİNE EL KOYDULAR

Buna karşın cevabın devamında sadece 1 Ocak 2023 ile 1 Ekim 2023 tarihleri arasında Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı girişlerde kullanılırken ele geçirilen ve el konulan teknelerin sayısı 94 olarak açıklandı.Elbette bu tekneler arasında son derece lüks yatların da olduğu bliniyordu.



Kaynak: Patronlardünyası (Ali Kemal Erdem)
Eklenme tarihi: 8.11.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EDO TURİZM
 TRANSATLANTIK Den..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 DİTAŞ Deniz işlet..
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 REKA Denizcilik
 SELİNDA Boat
 DENAŞ Deniz Nakli..
 YALİ Denizcilik
 MARİNPET Petrol D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim