Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Açık Deniz Eğitimleri
Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunun açık deniz eğitimine katılacak birinci sınıf öğrencileri Gölcük'teki Donanma Komutanlığı Poyraz Rıhtımı'ndan törenle uğurlandı.

Poyraz Rıhtımı'ndaki uğurlama töreninde İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Deniz Astsubay Meslek Yükekokulu Komutanı Deniz Kurmay Albay Hidayet Tuğrul Dinç, okulun bir yıllık yoğun ve zorlu eğitim öğretim programının büyük kısmını nazari olarak takip etmiş olan birinci sınıf öğrencilerinin 3 hafta sürecek açık deniz eğitimlerine başlayacağını söyledi.

Dinç, öğrencilerin gemicilik ve deniz tecrübelerini artırmak amacıyla eğitim filotillası komodorluğu personelinin gözetiminde tabur komutanı, bölük komutanları, sınıf astsubayları ve öğretim üyeleri ile 15 Mayıs ile 6 Haziran arasında Samsun, Varna, Çanakkale, İzmir, Bozcaada ve Gökçeada limanlarını ziyaret edeceklerini belirterek öğrencilere şöyle seslendi:

'Sizler mesleğinizin ilk basamağı sayılabilecek bu aşamada çağın gerektirdiği bilgi, teknik ve beceri ile donatılmış mesleğe ve memlekete hizmet aşkı ve heyecanı ile dolu, Atatürk ilke ve devrimlerini içtenlikle benimsemiş, yurt savunmasında yükleneceğiniz sorumluluğun bilincinde, genç astsubay namzetleri olarak modern Türk Deniz Kuvvetleri ailesinin iyi eğitilmiş, teknik ve yönetici personeli olacaksınız.

Uygulamalı açık deniz eğitimi süresince denizciliğe ve gemiciliğe alışacak, Karadeniz Ege ve Marmara Denizi'nin limanlarını ziyaret edecek, görgü ve bilginizi artırarak temsil yeteneğinizi geliştireceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri uğurlarken, denizlerimizin sakin rüzgarlarınızın uygun ve ufkunuzun açık olmasını diler, hepinize hayırlı seyirler dilerim.'

Öğrencilerin tören geçişi yapmalarının ardından Eğitim Gemileri Filotilla Komodoru Deniz Kurmay Albay Nejat Atilla Demirhan, Okul Komutanı Dinç'e 'seyre hazır' raporu verdi. Eğitime katılacak 400 öğrenci, daha sonra koşarak TCG Sokullu Mehmetpaşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa gemilerine bindi. Gemilerin Samsun'a hareket etmesiyle öğrencilerin ve gemi personelinin ailesi ve yakınlarının duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 15.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CAMUZLAR Sea Prod..
 AMATUSA Denizcili..
 TURKON Holding
 SEAHORSE Shipping..
 KARE Eğitim Ltd v..
 HAKER Turizm Otel..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 HAMALOĞLU Denizci..
 ALBATROS Yatçılık
 GÜNDEM Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim