Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
06 Mayıs 2024
Haber
Anket
Gemi yolculuklarında bedava dondurma dağıtılırsa muhtemelen gemide biri ölmüş demektir!
Amerikalı şarkıcı ve bir yolcu gemisinin eski çalışanı Dara Tucker, sosyal ağlarda neden yolculara bedava dondurma dağıttıklarını anlattı .Tucker, mürettebatın birdenbire turistler için bedava dondurma partisi düzenlemesi durumunda, bunun gemide morgdaki odadan daha fazla kişinin öldüğü anlamına geldiğini belirtti.

Eski yolcu gemisi çalışanı, her yolculukta 25.000 ila 30.000 yolcu bulunduğunu ve yolculuklar sırasında yaklaşık 4 ila 10 kişinin öldüğünü ekledi.

Şarkıcının çalıştığı geminin morgu yedi kişiye kadar ağırlayabiliyordu. Buna göre yolculuk sırasında daha fazla insan ölürse mürettebatın cesetleri dondurucuya taşımak zorunda kaldı. Bu nedenle dondurmayı bir an önce dağıtmaları ve ölen yolculara yer açmak için tabaklarda donmuş yiyecek kullanmaları gerekiyordu.

Dara, yaklaşık 10 yıl önce bir yolcu gemisinde şarkıcılık yapıyordu ve altı ayını Akdeniz ve Karayipler'de geçirmişti. Her yolculukta 25.000 ila 30.000 yolcu bulunduğunu ve her uçuşta yaklaşık 4 ila 10 kişinin öldüğünü tahmin ediyor.Kadın, çalıştığı gemi seyahatlerinin çoğunlukla yaşlıların ilgisini çektiğini, yolcuların yaş ortalamasının da 75 olduğunu sözlerine ekledi. Tucker'a göre "yaşlılar için bir tekne evdi." Bu nedenle altı ila dokuz ay süren yolculuklarda doğal ölüm olağan bir durumdur.

Her morgun büyüklüğü geminin boyutlarına bağlıdır, ancak genellikle üç ila dört ceset alabilmektedir. Ancak morgda yer kalmadığında, geri kalan cesetlerle birlikte nereye gidileceği sorusu ortaya çıkıyor.

Morglar genellikle gemilerin alt güvertelerinde, yiyecek, alkol ve çeşitli malzemelerin depolandığı yerlerin yakınında bulunur.

Daha önce Floridalı bir aile, Celebrity'nin Equinox yolcu gemisinde tatildeyken kalp krizinden öldükten sonra akrabalarının cesedinin uygunsuz bir şekilde buzdolabında saklandığını keşfetti, New York Post'un haberine göre .

Kruvaziyer şirketi, Robert Lewis Jones'un ailesine cesedinin geminin morgunda tutulacağına dair söz verdi. Gemi, ölümünden altı gün sonra Fort Lauderdale'e yanaştığında, karısı, 78 yaşındaki kocasının cesedinin iddiaya göre bir dondurucuda saklandığını keşfetti.

Florida federal mahkemesinde açılan davada, "Cenazeci gemiye getirildiğinde Jones'un cesedinin dondurucuda olduğunu keşfetti. Ancak sıcaklık, cesedin çürümesini önlemek için sıcaklığın yeterince yüksek olmadığı" belirtildi.




Kaynak: halktv
Eklenme tarihi: 1.03.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÖKALP Denizcilik
 PLUTO Dalış Merk.
 SAN-MAR Denizcili..
 ADAFARM Su Ürünle..
 ECE Gemi İnşaa
 HALİKARNAS Denizc..
 ARIF KALKAVAN
 SALMAKİS Turizm Y..
 MMMARİNE denizcil..
 AKAYLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim