Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
Borusan Lojistik’te Liman-İş’e üye olan işçiler işten atıldı
Borusan Lojistik’te sendikalaşan 4 işçi işten atıldı. Yaptığı açıklamayla atılan işçilerin işe geri alınmasını isteyen Liman-İş, "Tüm baskı ve engelleri birlikteliğimizle aşacağız" dedi.

Bursa Gemlik’te faaliyet yürüten Borusan Lojistik’te Liman-İş’e üye olan işçiler işten atıldı. Atılan üyeleri için firma önünde açıklama yapan Liman-İş, “Tüm baskı ve engelleri birlikteliğimizle aşacağız” dedi.



Basın açıklamasını okuyan Liman-İş Genel Merkez Yöneticisi Musa Kizir, “1963'ten beri yürütmekte olduğumuz sendikal mücadelemiz bütün zorluklara ve engellemelere rağmen devam etmektedir. Sendikamız bir süredir Borusan Lojistik AŞ’de örgütlenme çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışma sonucunda Borusan Lojistik AŞ’de çalışan işçiler anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olmuşlardır. Ancak sendikal örgütlenmeden haberdar olan işveren, yasaları hiçe sayarak sendikaya üye olan 4 işçiyi haksız sebeple işten atmıştır. İşveren bu tutumundan bir an önce vazgeçerek işten atılan işçileri işe geri almalıdır” dedi.

“ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE BORUSAN LOJİSTİK ÇALIŞANLARININ YANINDA DURACAĞIZ”

Anayasaya göre hiç kimsenin bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamayacağını belirten Kizir, “Türk Ceza Kanunu'nun 118. maddesine göre sendikal hakların kullanılmasını engellemek suçtur. İşveren, işçilerin özgürce sendikaya üye olma hakkını engelleyerek Anayasaya karşı gelmekte ve Türk Ceza Kanunu'na göre suç işlemektedir. Liman-İş sendikası olarak tüm işçilerin sendikal haklarını özgürce kullanabilmeleri için mücadelede her zaman ön saflarda yer aldık. Tüm baskılara ve zorluklara rağmen bu mücadelemizden asla vazgeçmedik. Türkiye'nin dört bir yanındaki üyelerimizle birlikte Borusan Lojistik çalışanlarının da yanında duracak, tüm baskı ve engelleri birlikteliğimizle aşacağız” diye konuştu.

Kizir sözlerini şöyle tamamladı: “Biliyoruz ki kamuoyu da sendikal haklarını kullanmak isteyen, baskı ve tehditler altında, işten atılan, işten atılma korkusuyla emek vermeye devam eden Borusan Lojistik işçilerinin yanında olacaktır. Birlikten doğan gücümüzle, Borusan Lojistik işçileri anayasal haklarını kullanarak sendikalı olacak ve toplu iş sözleşmesinden faydalanacaktır.”




Kaynak: evrensel.net
Eklenme tarihi: 22.03.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TCS Denizcilik
 EMSAN Denizcilik ..
 ÖZLER İskele Ltd...
 İMTRANS Denizcili..
 ALFA tanker & ACM..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 BYZAS Turizm
 APM Denizcilik Na..
 BLUE DE NIMES
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim