Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yardım gemileri Gazze yolculuğuna başlıyor!
Ambargo altındaki Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, çocuk bahçeleri ve benzeri insani yardım malzemesi götürecek olan gemiler, Sarayburnun’da yola çıkıyor.

Tarihin en utanç verici ambargosunu delmek için yola çıkacak olan Gazze gemileri demir alıyor. "Nuh'un Gemileri" olarak adlandırılan gemilere, dünyanın birçok yerinden ve ırkından insanlar katılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Free Gazze gibi uluslar arası insani yardım kuruluşlarının birlikte organize ettiği yardım filosu, 22 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de Sarayburnu’nda yola çıkıyor. Gemileri uğurlama törenine gazeteciler, yazarlar, aydınlar, siyasetçiler, sanatçılar, aktivistler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılacak.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım uğurlama törenine bütün herkesi davet ederken, filonun insanlığın vicdanı olacağını belirtti. Yıldırım, İsrail’in tehditlerine aldırış etmeden yola çıkacaklarını, tek hedeflerinin Filistin’e ulaşmak olduğunu belirtti. Yıldırım, “İsrail ne dersin desin biz, bütün planlarımızı Gazze’ye ulaşmak üzere kurduk. Biz hukuksuz bir iş yapmıyoruz. Esas hukuksuzluğu 1.5 milyon insanı 2006 yılından beri ambargo altında tutan İsrail yapıyor.

İsrail’in bizin engellemesi korsanlık olur. Bütün dünya kamuoyu buna tepki gösterir. Arkamızda milyonlarca insanın, binlerce sivil toplum kuruluşunun ve 50 ülkenin desteği var. Biz Filistin’e tamamen insani amaçlarla gidiyoruz. Eğer İsrail, insani yardıma izin verdiğini iddia ediyorsa o zaman bu konuda ne kadar samimi olduğunu göstersin. Bu hareket, aynı zamanda İsrail’in samimiyet sınavı olacaktır” dedi.

Harekette 9 gemi var

Filo Türkiye’den 3, Yunanistan’dan 1, İrlanda’dan 1, İngiltere’den 2, Cezayir’den 1 ve Kuveyt’ten 1 olmak üzere toplam 9 gemiden oluşuyor.

Gazze’ye uygulanan ambargoyu denizden delecek gemilerin alınması için yaklaşık 50 farklı ülke destek verdi. Ayrıca gemilere Malezya eski Devlet Başkanı Mahattir Muhammed ile Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez de destek veriyor.
Türkiye’den ayrılacak olan gemiler, diğer ülkelerden gelecek gemiler ile uluslararası sularda birleşecek.

Gemiler eğer İsrail tarafından engellenmez ise 24 saat içerisinde Gazze’ye ulaşacak. Gemiler, Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik çocuk bahçeleri olmak üzere toplam 10 bin ton malzeme götürecek. Gemilerde yaklaşık 750 yolcu olacak.

Tarih : 22 Mayıs 2010 Cumartesi
Saat : 11.00
Yer : Sarayburnu-Sirkeci


Kaynak: TimeTurk
Eklenme tarihi: 20.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZDADAYLILAR deni..
 BLUETANKERS
 RİMİT Denizcilik
 INTERTRANS Denizc..
 ALYANS Denizcilik
 YANARTAS Travel A..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 COBRA Yachting-Bo..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 SAHA Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim