Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gazze gemisinin 3 Türk personeli yurda döndü
İsrail tarafından alıkonulan 'Gazze' adlı gemideki personelden 3 kişi, akşam saatlerinde geldikleri İstanbul'da İHA muhabirine yaşananlar hakkında çarpıcı bilgiler aktardı. Gazze isimli gemide telsiz zabiti olarak görev yapan Kutlu Tiryaki, "Operasyon sırasında Mavi Marmara adlı geminin kaptanı, bize telsizle ulaşarak; 'Kaçın buradan, İsrail askerleri camı, kapıyı pencereyi kırarak içeri giriyorlar ve her yere ateş ediyorlar' dedi. Kaptan bize bu uyarıyı yaptığı sırada arkadan zaten silah sesleri duyuluyordu" dedi.

Akşam saatlerinde Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla İstanbul'a gelen Kutlu Tiryaki, Bayram Kalyon ve Hazim Emir isimli "Gazze" gemisinin üç mürettebatı; yaşananları anlattı. Operasyon sırasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren telsiz zabiti Tiryaki, Kıbrıs'ın yaklaşık 80 derece alt kısmında seyir ederken uyarıların başladığını ifade ederek, "İsrail askerleri, başlarına gelecek herhangi bir yaralanmadan dolayı kendilerinin sorumlu olmadığını dile getirdiler. Bizler de onlara herhangi bir silahımızın olmadığını, tamamen yardım amaçlı geldiğimizi söyledik. Bununla birlikte bizimle olan iletişimi kestiler. Kesilen anonstan 1 buçuk saat sonra operasyon başladı. Bizim gemimiz Mavi Marmara'nın hemen arkasında seyretmekteydi. Sağımızdan ve solumuzdan Marmara'ya doğru hücum botlarının gittiğini gördük. Sonra çatışma sesleri gelmeyi başladı. Marmara gemisinin kaptanı telsizle bize ulaştı ve 'Siz de kaçın buradan, İsrail askerleri camı, kapıyı pencereyi kırarak içeri giriyorlar ve her yere ateş ediyorlar' dedi. Kaptan zaten bizi bu uyarıyı yaptığı sırada arkadan silah sesleri geliyorlardı. Daha sonrasında arkadan büyük bir patlama sesi duyduk ve bunun ışığını gördük. Hayati tehlikemiz olduğu için bölgenin tersi istikametinde seyre etmeye başladık. Ancak bizi gelip aldılar ve gemimizle birlikte Ashood limanına götürdüler" diye açıklama yaptı. Limanda İsrail askerlerince tek tek sorguya alındıkların ı kaydeden Tiryaki, daha sonra başka bir kampa götürüldüklerini ifade etti. Yaşananların insanlık dışı olduğunu vurgulayan Kutlu Tiryaki, "Herkes bir yerdeyken bizim gemimizdekiler için ayrı bir çadır kurmuşlardı. Karşımda 2, yanımda 1, başımda da 1 İsrail askeri olmak üzere 4 asker vardı. İçeride de yüzlerce asker vardı. Sonra ne olduğuna anlam veremeden bizi oradan çıkardılar. Nereyi gittiğimizi, vardığım yeri görünce anladım. Bizi ilk olarak uçağa bindirip hemen ülkemize gönderdiler" diyerek yaşananları özetledi.

Bu sabah da Gazze gemisinin Başmakinisti Tahsin Kul,
ve Mavi Marmara gemisinin Başmühendisi Ekrem Çetin'in 1.5 yaşındaki oğlu Türker Kaan Çetin annesiyle birlikte İstanbul'a döndü.

Kaynak: Haberfx
Eklenme tarihi: 01.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KANLAR Denizcilik
 MİNERAL den. san ..
 TRUVA Denizcilik
 PASİFİK Lojistik ..
 EKOL Denizcilik
 BELUGA Yatcılık
 ESA Denizcilik
 ALFEKS ALESTA Den..
 TANGO Denizcilik
 UMDE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim