Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Çanakkale ile Limni arasında deniz otobüsü seferleri için protokol imzalandı
Çanakkale ile Yunanistan'ın Limni adası arasında yapılacak deniz otobüsü seferlerinin başlatılmasını öngören protokol törenle imzalandı. İl Özel İdare salonunda düzenlenen törende imzaları, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ve Midilli Valisi Pavlos Vogiatsız attı.

Burada konuşan Vali Atalık, Yunan adalarıyla Türkiye arasındaki ulaşımda önemli yol alındığı halde Çanakkale'nin geri planda kaldığını, bu sebeple kendileriyle temas kurduklarını ve görüşmeler sonunda büyük bir ilgi gördüklerini söyledi. Protokolle ulaşımın sağlanması konusunda sona gelindiğini kaydeden Atalık, ''İki halkın ticari ve kültürel işbirliğiyle turizmin gelişmesi açısından Limni, Midilli ve Çanakkale için çok önemli bir alt yapıyı sağlamış oluyoruz. Örneğin bundan sonra geliş gidişler arttıkça, ortak Avrupa Birliği projeleri üretmek için alt yapılar oluşabilir. Sadece iki ilin halkı değil, buradaki trafik arttıkça üçüncü ülkelerin ya da anakaraların insanlarının, bu bölgeye daha çok geleceğini ümit ediyorum. Midilli Valimiz'le iyi niyet protokolü hazırladık. Kendi açımızdan yasal engelleri kaldırmaya çalıştık. Midilli tarafından da aynı şeyleri duyuyoruz. İnşallah çok kısa sürede seferleri başlatacağız.'' dedi.

Vali Vogiatsız da Çanakkale'de, iki ülke vatandaşları olarak tarihi bir gün yaşandığını belirtti. Yunan ve Türk halklarının dost olması için bugüne kadar çalışan birisi olduğunu vurgulayan Vogiatsız ''Karşınızda, yaklaşık 20 yıllık siyasi hayatını her iki halkın birlikte olması, kaynaşması için harcamış bir insan görüyorsunuz. Yıllar boyunca bu ilişkilerin gelişmesi için mücadele ettim. Yunanistan'da, Türkiye'deki bir yerleşim birimiyle ilk resmi kardeşliği kuran belediye başkanı oldum. Türk ve Yunan halklarının, hiçbir aracı kullanmadan, karşılıklı konuşması gerektiğine inanıyorum. Komşunla iletişim kuramamak, bunun için aracı kullanmak bana çok zor geliyor. Bunu artık aşmalıyız.'' şeklinde konuştu. Limni'nin Türk kıyılarına yakın olup da Türkiye ile gemi bağlantısı bulunmayan nadir adalardan birisi olduğuna dikkat çeken Vogiatsız, Çanakkale ile gemi ulaşımının çok önemli olduğuna inandığını ve ağustos ayında pek çok Yunan vatandaşının Gökçeada'ya gelmek istediğini söyledi. Bu ulaşımda hedeflerinin Gökçeada'yı da işin içine katmak olduğunu sözlerine ekleyen Vogiatsız, Limni'nin Plaka beldesinden Gökçeada'yı çok rahat gördüklerini, kısa bir mesafe olmasına rağmen gemiyle oraya ulaşamamanın bugüne kadar kendilerini üzdüğünü ifade etti.


Kaynak: BeyazGazete
Eklenme tarihi: 08.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKUA GROUP Su Ürü..
 KAYRAPORT Liman I..
 DEKAMAR
 BABAYLON Hotel
 HUG Denizcilik
 KALE Grubu
 BİRLEŞİK Denizcil..
 AKSU Su Dağıtım T..
 SEALİON Shipping
 TUAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim