Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İzto'dan Kruvaziyer Turizmine Destek
Yunan adalarına kruvaziyer gemisi turları düzenleyen Apex Tur'un Ege Bölge Müdürü Figen Beloğlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret ederek 24 Haziran'da başlatacakları yeni seferler hakkında bilgi verdi.

İzmir'de kruvaziyer turizminin gelişmesi yönünde önemli bir adım olan İzmir çıkışlı gemi turları Haziran ayı sonunda Apex Tur tarafından başlatılacak. Böylece çıkış limanı olan İzmir'de kruvaziyer turistlerinin kalacağı gün sayısı da artmış olacak. Son yıllarda kruvaziyer turizminde talebin giderek yükselmesi ile doğru orantılı olarak Kuşadası çıkışlı rezervasyonların erken dolduğuna işaret eden Beloğlu; "Biz de İzmir'e geliş gidişi artırmak için Ocean Magesty adlı kruvaziyer gemisini kiraladık. Turlara 24 Haziran öğleden sonra Yunan adaları ile başlıyoruz. 3, 4 ve 5 günlük olmak üzere değişik program alternatiflerimiz olacak" dedi.

PROGRAMLARA TALEP YOĞUN

Turların İzmir Limanı'nda başlayıp sona ereceğine dikkat çeken Beloğlu; İzmir Limanı'nı çıkış limanı (homeport) olarak kullanmak için anlaşma yaptıklarını dile getirdi. Ayrıca bu programların vizesiz olmasının çok önemli olduğunu belirten Beloğlu; "1 Haziran'dan itibaren çipli pasaportlara geçiş yoğunluğu çok yüksek. Sezon başında sıkışıklık ve sıkıntı yaratıyor" dedi. Figen Beloğlu, tur fiyatlarının 299 Euro olduğunu da belirterek şu anda yurtiçi ve yurtdışından talebin yoğun olduğunu söyledi. Bunun dışında Beloğlu, İZTO tarafından limana konulan x-ray cihazı ve diğer iyileştirmeler için İZTO Başkanı Demirtaş'a teşekkür etti.

KRUVAZİYER LİMANI YAPILMALI

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise; "Biz İzmir'i kruvaziyer limanı ve kendi yapmaya niyetlendiğimizde sadece gemilerin uğradığı bir liman olmayı düşünmemiştik. Son bölümünde kısa süre içinde İzmir'den başlayan ve biten turların planlanması ve limanın homeport olarak kullanılması idi. Bu özelliği ile İzmir'i Akdeniz'de ilk 5 liman arasına sokmaktı" dedi. Bunları gerçekleştirmek için altyapı ihtiyacına dikkat çeken Demirtaş; "Apex Tur'un yaptığı İzmir'de bir ilk olacak. Zaman zaman İzmir'den başlayan tur teşebbüsü olduysa da sizin bu girmeniz çok önemli. Bir limanın homeport olabilmesi için bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Giriş çıkışların rahat yapılabileceği bir yolcu salonu malesef yok. Sonuçta bizim mutlaka homeport özelliklerine sahip bir kruvaziyer limanı yapmamız gerekiyor" dedi.

Ayrıca Demirtaş, Costa'dan gelen teknik ekibin incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, 19 Haziran'da İzmir'e gelecek Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a iletilecek istekleri belirlemek için firmanın üst düzey yetkilileri ile görüşmelerin de sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberfx
Eklenme tarihi: 14.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ


Tebrik
KRUVAZİYER GEMİ TURİZMİ ÜLKEMİZ TURİZMİ İÇİN ELZEM BİR GİRİŞİMDİR.KATKILARINI ÇOK SIK DUYDUĞUM FİGEN BELOĞLU HANIMEFENDİYİ TEBRİK EDERİM.

Yazan: Gürsoy MERAL - 23.10.2014 12:59:24




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SİMPLYDİVİNG
 PASİFİK Lojistik ..
 CAN Dış Tic. ve L..
 SARIOĞLU Denizcil..
 TUR YAT SAN
 LAGON Shipping De..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 GEMAK Şirketler G..
 HORİZON LTD.
 CİNER Marine Ters..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim