Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Levent Marina için Umut Işığı
İzmir'in kent içindeki tek marinası olan ve son yıllarda bakımsız kalan Levent Marina için yapılan ihaleyi Dirinler Döküm A.Ş. kazandı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, "Hiçbir şeyden sakınmayacağız. İzmir'e yakışır güzel bir marina yapacağız" dedi.

İzmir'de amatör denizciliğin geliştirilmesi amacıyla yapılan ve kullanım hakkı 49 yıllığına Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) verilen Levent Marina, 1987 yılında hizmete girdi. İzmirli denizciler tarafından sevinçle karşılanan, bünyesindeki restoran ve eğlence mekanlarıyla kentin sosyal yaşamına renk katan marinada, zaman içinde sorunlar başgösterdi. İşletmeci ve TSKGV arasında mahkemeye kadar giden anlaşmazlıklar görüldü. Geçen Mayıs ayında Vakıf ihale açtı. Ancak ihale, yeterli teklif gelmediği gerekçesiyle iptal edildi. Açılan ikinci ihalede 4 firma teklif verdi. Vakfın Ankara'daki genel merkezinde kapalı zarf usuluyle yapılan ihaleyi Dirinler Döküm A.Ş. kazandı.

Dirinler Döküm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dirin, marinayı 7 yıl süreyle ayda 61 bin 750 kira bedeli ile aldıklarını söyledi. Dirin, yat Bağlama bölümü, çekek yeri, restoran ve eğlence mekanlarının tamamının ihaleye çıktığını hatırlattı. Marina kısmı ile çekek yerini kendilerinin işleteceğini belirten Dirin, restoran ve eğlence mekanlarını İzmir'deki tecrübeli isimlere kiraya vermeyi düşündüklerini bildirdi.

Marinanın sorunlar nedeniyle bakımsız kaldığını, bu durumu çok iyi bildiklerini anlatan Melih Dirin, en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını bildirdi. Ankara'daki gerekli bürokratik işlemlerin tamamlanması ardından marinada inceleme yapacaklarını açıklayan Dirin, şöyle dedi:

"Ne kadar yatırım yapacağımız inceleme sonunda ortaya çıkacak. İzmir'de işinde deneyimli arkadaşlarımızla, pontonların, tuvaletlerin, depo kısımlarının durumu hakkında karar vereceğiz. Gereken ne varsa değiştireceğiz. Bunu da profesyonel firmalara yaptıracağız."

Levent Marina'nın halini gördükçe üzüldüklerini ve aile olarak bu yatırıma karar verdiklerini anlatan Melih Dirin, "Hiçbir şeyden sakınmayacağız. İzmir'e yakışır güzel bir marina yapacağız. Denizci dostlarımızla, belediye başkanlarımızla görüşeceğiz. Herkesin destek vereceğini tahmin ediyorum. Bu mekanın İzmir'e kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.

Marinanın önündeki arsanın sahibi olan ve etrafını çeviren 'Kalkavan ailesi' ile de görüşeceklerini bildiren Dirin, "Kalkavan ailesi denizci bir aile. Onların da marinanın böyle atıl durumda kalmasını istemeyeceklerini düşünüyorum. Sorunun çözüleceğini ve bize yardımcı olacaklarını tahmin ediyorum" dedi.

İzmir'in köklü şirketi

ATATÜRK Organize Sanayi Bölgesi'nde 'Dirinler Grup' bünyesinde bulunan 'Dirinler Döküm A.Ş.', 1974 yılından bu yana makina, inşaat, otomotiv, madencilik, tekstil, gemi inşa ve rüzgar enerji sektörşüne yönelik parça üretimi yapıyor. 7 bin 500 metrekare kapalı, toplam 15 bin metrekare alana kurulu ve ISO 9001-2000 (RW-Tş(V), BV Marine ve GL, ABS, DNV, LR kalite sertifikalarına sahip fabrikadan Avrupa ülkelerine ihracat yapılıyor. Dünya devleri için parça üreten ve Almanya'da da satış bürosu bulunan şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını da Melih Dirin yapıyor.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 26.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARYA SHİPYARD CO.
 CEO Maritime Co.
 BİRLEŞİK Denizcil..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 MSAM Denizcilik
 GÜLHAN Denizcilik
 ATLAS Gemi İşletm..
 NARAL Denizcilik
 GEDİZ Denizcilik
 SİNOMAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim