Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizi olmayan ilde kaptan yetiştirilecek
Denize kıyısı bulunmayan Gaziantep’te, Zirve Üniversitesi, gemi kaptanı ve mühendisi yetiştirecek.

Eğitim-öğretime geçen yıl başlayan Zirve Üniversitesi, yeni akademik yılda Mühendislik Fakültesi bünyesinde "Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği" bölümlerinin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk İletişim Fakültesi ile Hukuk Fakültesine öğrenci alacak.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ve fakülte dekanları ile Kızılhisar kampüsünde düzenlediği basın toplantısında, yeni açılacak fakülteler ve bölümlerle ilgili bilgi verdi.

Geçen yıl Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu ile öğretime başladıklarını hatırlatan Kısa, her 3 öğrenciden birisinin burslu okuduğunu, teknoloji odaklı eğitim verdiklerini söyledi.

Yeni dönemde, Mühendislik Fakültesi içinde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği bölümlerine öğrenci alacaklarını belirten Kısa, şunları kaydetti.

"Bu yıl Hukuk Fakültesi öğrenci alacak. Bu bizim açımızdan çok önemli. Hukuk Fakültesi ile beraber Gaziantep’te bir uluslararası tahkim merkezi kuracağız. Yine ilk defa bir vakıf üniversitesi bünyesinde ’Adalet Programı’ açacağız. Önümüzdeki öğretim yılında İletişim Fakültesini de açıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da olmayan bölümlerden biri olan radyo, sinema ve televizyon bölümüne öğrenci alacağız. Mühendislik Fakültesi içinde Nanoteknoloji Merkezi da açacağız."

GAZİANTEP’E DENİZİ GETİRDİNİZ

Denizcilik Müsteşarlığının hazırladığı bir rapora göre, Doğu Akdeniz coğrafyası içinde Türkiye sınırlarında denizcilikle ilgili eğitim veren okul olmadığını belirten Kısa, şunları söyledi.

"Deniz kaptanı yetiştirmek için Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, mühendis yetiştirmek için Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği bölümlerini açtık. Maliye Bakanımızın desteğiyle, Adana Ceyhan’da 70 dönümlük bir arazi, Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi kurulmak üzere bize verilecek. Bu merkezde hem uygulamalı eğitim hem su sporları hem de çok farklı teknolojilerin kullanıldığı uygulamalar yapılacak.

Arkadaşlarımız ’Kayserililer denizi getiremedi, Gaziantep’te siz denizi getirdiniz’ diye espri yapıyor. Denizcilik bölümünden mezun olan bir öğrenci, aylık 3600-3900 dolar alıyor. Bu işe gönül veren öğrencilerin aslında istihdam imkanı çok geniş. Dünyanın gemi adamı ihtiyacını karşılayan 5. ülkeyiz. Zirve Üniversitesi olarak denizcilikte payımıza düşen rolü en iyi şekilde oynamak istiyoruz.".

İŞ GARANTİSİ

Akademik kadrolarında eksik bulunmadığını ifade eden Adnan Kısa, akademik kadronun yüzde 80’inin Avrupa ülkeleri ve ABD’nin saygın üniversitelerinden mezun olduğuna işaret etti. Kısa, "Beyin göçünü tersine çeviriyoruz. Hem dünyanın hem ülkemizin önde gelen üniversitelerinden mezun akademisyen kadromuz var. 30’a yakın Amerikalı hocamız var. Toplam 178 akademisyen kadromuz var" dedi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu da şu anda 434 öğrencileri olduğunu, yeni dönemde kontenjanlarını 1305’e çıkardıklarını belirtti.

Zirve Üniversitesinin çok kısa zamanda önemli başarılara imza attığını belirten Nakıboğlu, "Burası bir para kazanma yeri değil. Biz iyi yetişmiş insanlar istiyoruz. Kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Türkiye nasıl kurtulur diye konuştuğumuzda bütün sohbetlerin sonu, ’eğitim şart’ diye bitiyor. Onun için eğitime çok önem veriyoruz. Zirve Üniversitesini bitirmek iş garantisi demektir" diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Bezen Coşkun da Zirve Üniversitesi bünyesindeki Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin her üç ayda bir Orta Doğu gündemiyle ilgili rapor hazırladığını, kendisini de "İran’ın enerji kaynaklarına" ilişkin rapor hazırladığını ve bunu Başbakan ile tüm bakanlara, siyasi parti başkanlarına gönderdiklerini bildirdi.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 01.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UTL Denizcilik
 FATOGLU Gıda San...
 MİRAGE World Hote..
 ONURHAN Denizcili..
 GİRİT Yatcilik
 CENKER Denizcilik..
 SAMSUN Shipping
 BARİKA Denizcilik..
 ELBA Denizcilik
 MARİNMET Deniz İn..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim