Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İDO biletleri Shell istasyonlarında satılacak
İstanbul Deniz Otobüsleri ile Shell stratejik işbirliği protokolü imzaladı.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) ve Shell arasındaki stratejik işbirliğine ilişkin protokol İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ve Shell & Turcas Petrol İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis tarafından imzalandı.

İmza töreni dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ahmet Paksoy, İDO'nun bir deniz kenti olan İstanbul'da çok önemli bir rol üstlendiğini, kent için yaptıkları yatırımlarla yeni projeler ürettiklerini anlattı.

Son yıllarda çok agresif bir büyümeye girdiklerini, yeni hatlar açtıklarını, yeni feribot, deniz otobüsü ve şehir hatları vapurlarını kullanıma aldıklarını, iskeleleri yenilediklerini dile getiren Paksoy, "Amacımız İstanbul'da trafiği denize kaydırmak, denizden çözüm üretmek, bunu yaparken de müşterilerimizi, İstanbulluları mutlu etmek" dedi.

Yeni projelerin yanı sıra aynı yaklaşımın müşteri beklentileri ve memnuniyetinde de hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Paksoy, şunları ifade etti:

"Shell ile işbirliğiyle, ki biz 2010 itibariyle yakıt ve yağ alımlarımızı Shell'den sağlıyoruz. Zaten stratejik bir işbirliğimiz vardı. Bugün duyuracağımız uygulamalar bu işbirliğinin devamı niteliğinde uygulamalar. Araç sürücülerinin, yolcularımızın bizden daha rahat biletlerini almaları açısından bu projenin içeriğinde o var, satış ağımızı geliştiriyoruz. Marmara bölgesindeki müşteri kitlemizi düşünürsek, buradaki Shell istasyonlarındaki müşterilerimiz, Bursa, Aydın, Çanakkale'den yani özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki birçok noktadan aynı İDO'daki bilet gişelerinden aldıkları hizmetleri alma şansı olacaklar."

Müşteri memnuniyetine önem verdiklerini dile getiren Paksoy, özellikle yaz aylarında trafik kazalarının çok arttığına işaret ederek, Shell ile işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek bilinçlendirme çalışmalarını bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini söyledi.

Paksoy, "Feribotlarda, iskelelerde zaman geçiriyor insanlar, 'bu süreç zarfında trafiğe dönük kaza riskinden uzak, bilinçlenmeleri noktasında neler yaparız' dedik. Trafik filmleri hazırlattık. Onları feribotlarda insanlara gösterme şansına sahip olacağız, bilgilendireceğiz. İDO'yu kullanan milyonlarca insanı bu şekilde bilgilendirme şansına sahip olacağız. İskelelerimizde pit stop uygulaması ile ileri, ekonomik sürüş teknikleri öğretmeye çalışıyoruz. Projede promosyonlarımız var müşterilere dönük" diye konuştu.

Shell gibi bir dünya markasıyla çalışmaktan mutlu olduklarını dile getiren Paksoy, İDO'nun da dünyada sektöründe lider bir kuruluş olduğunu söyledi. Paksoy, "İki lider kuruluş stratejik işbirliklerine sosyal bir sorumluluk da katarak yeni projeleri müşterilerine sunma şansı buluyor. Bu işbirliğinin belki ileride daha da gelişeceğine inancımız tam" dedi.

Soruları da yanıtlayan Paksoy, İDO'nun Shell'den alacağı akaryakıt ve madeni yağ miktarına ilişkin bir soru üzerine, yakıt teminini açık ihaleyle yaptıklarını, bu yıl ihaleyi en uygun fiyatı veren firma olan Shell'in kazandığını söyledi.

Paksoy, "Yaklaşık 100 milyon litre petrol kullanıyoruz. Günde 1.300 sefer yapan 104 gemilik bir filo için çok önemli bir volüm aslında ve her farklı gemi için farklı niteliklerde yağlar var. İhalenin akabinde, bu tür stratejik işbirliğiyle yolculara neler verebiliriz, günde binlerce araç taşıyoruz, 7 milyon araç sürücüsü, milyonlarca yolcu var, dolayısıyla istedik ki iki kurum bir araya gelelim, bu insanları bilinçlendirelim istedik" diye konuştu.

"Turcas ile birleşmemize benzeyen büyük bir işbirliği kuracağız İDO ile"

2006'da Shell'in Turcas ile birleşme kararı aldığını dile getiren Shell & Turcas Petrol İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis ise, "Ahmet Bey ile aramızda bir sırrımız var, Turcas ile birleşmemize benzeyen büyük bir işbirliği kuracağız İDO ile" dedi.

İDO'nun farklı modelde araçlarının, farklı yakıt ve yağlara ihtiyacının olduğuna işaret eden Spanoudis bunun için eksper bir firmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

İşbirliğinin duyurulmasına ilişkin toplantıyı biraz geciktirdiklerini belirten Spanoudis, "Şunları yapacağız" demek yerine "şunları yapıyoruz" demeyi tercih ettiklerini anlattı.

Yaptıkları anlaşma gereği İDO'nun 104 gemisinin farklı yakıt ve yağlarını sağlayacaklarını, bunun için lojistik bir operasyon yapacaklarını dile getiren Spanoudis, "İDO biletlerini Shell istasyonlarında satacağız, şanslı koltukta seyahat eden yolcular Shell'den hediyeler kazanacak, Türk sürücülerini ve halkı filmlerle ve pit stop uygulamalarıyla eğitmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Soruları da yanıtlayan George Spanoudis, yakıt ihalesinin rakamsal boyutuna ilişkin soru üzerine, bu rakamın önemli olduğunu ancak bunun ötesine baktıklarını, kendileri için önemli olanın sürdürülebilir bir platform geliştirmek olduğunu söyledi.

Spanoudis, "Burada yapmaya çalıştığımız şey İDO'ya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne artı diğer paydaşlara yakıtın ötesinde bir şey vermeye çalışmak. Mesela GTL şu anda en temiz yakıtımız. Eğer bunu gerçekten sağlayabilirsek bu bir devrim olacak, çok önemli bir değer katmış olacak. Burada yakıt ve madeni yağ temininin ötesinde bir vizyondan söz ediyoruz" dedi.

Shell'in ilk 6 aydaki performansına ilişkin soru üzerine de Spanoudis, "Türkiye, Shell bünyesinde bütün dünyada Shell'in en çok büyüme beklediği 6 ülkeden biri" karşılığını verdi.


Kaynak: İhlassondakika
Eklenme tarihi: 10.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JASMİNE COURT Hot..
 BEYKİM Petrolcülü..
 ALABANDA Deniz Ta..
 YEŞİL Marmaris A...
 NACİ SELİMOĞLU De..
 CİHAN Gemi Elektr..
 MİRAGE World Hote..
 İDÇ Denizcilik
 LİKİTGAZ gemicili..
 NARAL Deniz Taşım..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim