Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
"Gemiyi kaçıracağız" alarmı !
Türkiye Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, vapur kaçıracaklarını söyleyerek gazetecileri ve İstanbul polisini şaşırttı. Basın mensupları, kaçırılacağı iddia edilen Beşiktaş-Kadıköy vapuruna binerken, Türkiye Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri eylemlerini Beşiktaş İskelesi'nde yaptı.

Nükleer karşıtı bir grubun Beşiktaş’tan Kadıköy vapurunu kaçıracağı haberi üzerine İstanbul polisi ile basın hareket geçti. Polis ekipleri sabah saatlerinden itibaren iskeleye geniş güvenlik önlemleri almaya başladı.

Karadaki önlemlerle yetinmeyen polis, denizden de teknelerle sahili gözlem altına aldı. Basın mensupları da haberi atlamamak için polis ekipleri gibi erken saatlerde Beşiktaş İskelesi'ne geldi. Eylemin Boğaz'ın ortasında yapılacağını düşünen gazeteciler kaçırılacağı iddia edilen 11.45 vapuruna bindi. Vapurun iskeleden ayrılışı esnasında bir grup eylemci koşa koşa iskeleye geldi. Eylemcilerin ’gemiyi kaçırdık’ diye bağırmasıyla bunun bir şaka olduğu ortaya çıktı.

KAÇIRMA METAFORUNU KULLANDIK

Basın mensupları eylem olacağı iddia edilen vapurla Kadıköy'e geçerken Beşiktaş İskelesi'in yanındaki parkta toplanan Nükleer Karşıtı Platform üyesi yaklaşık 20 kişi basın açıklaması yaptı. Eylemcilerden Oya Koca, ”Neden böyle bir yola başvurdunuz” şeklindeki soruya çocukların yakın geleceğini ilgilendiren bir yasanın meclisten kaçırılmak istendiğini iddia ederek ”Biz de bir kaçırma mizanseni metaforu kullanarak ilginizi buraya odaklamak istedik. Bu tür ufak tefek güvenlik durumları çok ciddiye alınıyor. Gerçekten güvenliğimizi tehlikeye atacak bir nükleer yasa meclisin gündeminde. Bugün halka, basınımıza bilgileri aktarmak istedik” dedi.

Yapılan basın açıklamasında ise Rusya ile Türkiye arasındaki nükleer anlaşmanın meclisteonaylanmak üzere olduğunu hatırlatıldı. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Beşiktaş’ta gemi kaçırılacağı bilgisi nedeniyle bölgede çok sayıda çevik kuvvet polisi karadan, deniz polisine ait üç tekne de denizden önlem aldı.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 14.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PRUVA Yatçılık
 EFEMAY Denizcilik..
 EVMAR Denizcilik
 EMSAN Denizcilik ..
 HUG Denizcilik
 ARIF KALKAVAN
 İSTANBUL DENİZCİL..
 ALATURKA Cruises
 GEMEK Denizcilik ..
 TUAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim