Esma Sultan'da faciadan kıl payı
Bir kuru yük gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptığı sırada metrelerce sürüklenerek Esma Sultan Yalısı'na iki metre kala karaya oturdu.
Ukrayna bandrallı 5 bin tonluk kuru yük gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptığı sırada metrelerce sürüklenerek Esma Sultan Yalısı'na iki metre kala karaya oturdu. O sırada yalıda bir düğün kutlamasında bulunanlar korku dolu dakikalar yaşadı. Geminin, motorunun aniden stop ettiği için gemi direksiyonunun kilitlendiği, ardından sürüklenen geminin kendi kendine yalıya yasla yaslanarak durduğu ortaya çıktı.
Kaptan Sergey Ivanov, "Geminin direksiyonunu kaybettim. Gemi durduktan sonra akıntı ve rüzgarın etkisiyle 90 derece döndü ve sürüklenmeye başladı. Kıyıya çok yakın mesafedeki demirleyerek durduk" dedi. Deniz raporunda geminin motorunun neden aniden stop ettiği açıklanmadı.
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz
Kurumsal Üyelerimiz
BEYKİM Petrolcülü..
ŞENER Petrol Deni..
HAMALOĞLU Denizci..
CTM Denizcilik
MSAM Denizcilik
TRANSATLANTIK Den..
SMARİNE Elektrik
BABA Gemi İşletme..
JEDI Yacht
UĞUR Den. San. Lt..
...