Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Kıbrıs'da Liman ve gümrük çalışanlarının eylemleri sürüyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Liman ve gümrük çalışanlarının ek mesai çalışmama eylemi sürüyor. Deniz ve hava limanlarında örgütlü 4 sendika KAMU-SEN, KTAMS, GÜÇ-SEN ve KAMU-İŞ, bugün Girne Turizm Limanı’nda eylemle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Sendikalar, basın toplantısında, Girne Turizm Limanı’na hafta sonu yapılan giriş çıkışların yasal olmadığını savunarak, savcılık ve polisi göreve çağırdı. Sendikalar yarın saat 14:00’ten sonra Gazimağusa Limanı ve Girne Turizm Limanı’na giriş çıkış yapacak gemilere müdahale edeceklerini de açıkladı.

Sendika yetkilileri, basın toplantısının ardından ise, Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek, yasal işlem başlatması için polise dilekçe verdi.

Basın toplantısında KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, KTAMS Genel Sekreteri İbrahim Gencal, GÜÇ -SEN Başkanı Memduh Çeto ve bazı sendika yetkilileri hazır bulundu.

AÇIKLAMA

KAMU-SEN, KTAMS, GÜÇ-SEN ve KAMU-İŞ’in ortak açıklamasını KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş okudu.

Özkardaş, limanlarda görev yapan kamu görevlilerinin 3 aydır ek mesai alamadığını ve sendikaların da bu konuda hükümet ile yaptığı girişimlerden sonuç alamadığını belirterek, sendika üyelerinin 23 Temmuz tarihinden beri ek mesai çalışmama eyleminde olduklarını anımsattı.

Hükümeti; yasa tanımama, yasalara sahip çıkmama; gemilerin limanlara güvenlik, gümrük işlemleri ve sağlık muayeneleri yapılmadan giriş ve çıkış yapmalarına izin vermekle suçlayan Mehmet Özkardaş, bunun liman güvenliğini tehlikeye attığı gibi ülke ye neyin girip neyin çıktığı konusunda boşluk yarattığını ileri sürdü.

“Bugün Girne Polis Müdürlüğüne bir yazı ile başvurarak korsan ve yasal olmayan şekilde Girne Limanı’na giriş ve çıkış yapan gemilerle ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. Bizim yasalarımıza göre yasa dışı giriş çıkış yapan gemilere el konulması gerekmektedir. Bu gemilere cezalarını ödemeden çıkış izni verilmemesi gerekir” diyen Özkardaş, ülkenin sahipsiz olmadığını söyledi.

Mehmet Özkardaş, yarından itibaren gerek Gazimağusa ve gerekse Girne Turizm Limanı’na mesai saatinden sonra giriş ve çıkış yapmak isteyen gemilere fiili müdahalede bulunacakları uyarısında bulunarak, limanlarda hiç kimsenin kendisini kılavuz kaptan, liman ve gümrük memuru, sağlık personeli veya sağlık müfettişi yerine koymaya hakkı olmadığını vurguladı.

ÇATIŞMA GEREKİYORSA ÇATIŞACAĞIZ

Acentelerle karşı karşıya kalmak istemediklerini ancak kesinlikle yasa dışılığa göz yummayacaklarını ifade eden Özkardaş; “sendikalar, hükümetin yaptığı gibi yasa dışılığa göz yummayacaklardır. Çatışma gerekiyorsa çatışacağız, limanlara yasa dışı gemi giriş ve çıkış yapılmasına engel olacağız” dedi.

Polisi ve savcılığı yasaları korumaya ve uygulamaya çağıran Özkardaş, görevi olmayanları limanlara sokarak gemilerin halatlarını çözme veya bağlamasına göz yumulmamasını istedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, limanlarda hiç kimsenin kendisini kılavuz kaptan, liman ve gümrük memuru, sağlık personeli veya sağlık müfettişi yerine koymaya hakkı olmadığının altını çizdi.

Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 27.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HDR Denizcilik
 BLUE DE NIMES
 GARANTİ Denizcili..
 CEM Shipping
 OMSAN Lojistik A...
 KARYAT Karadeniz ..
 AKGÜNLER Denizcil..
 OBA Den. Pet. İnş..
 HİLAY Denizcilik ..
 ERSAGUN Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim