Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Hürmüz Boğazı'nda Patlamayla Zarar Gören Tanker Bae'ye Ulaştı
Hürmüz Boğazı'ndan geçerken sebebi henüz belirlenemeyen bir patlamayla zarar gören Japon tankerin Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fujeyra kentindeki limana dün gece ulaştığı bildirildi.

Ruveysa'dan Japonya'nın Çiba limanına doğru yol alan ve 275 bin ton petrol taşıyan Marşal adaları bandıralı tankerin patlamadan dolayı Bahreyn saatiyle sabah 03.30 sıralarında yan tarafından zarara uğradığı öğrenildi. Yetkililere göre patlamada ciddi yaralanan olmadı.

Medyada yer alan haberlere göre tankerin sahibi Mitsui O.S.K. Ltd şirketi sözcüsü Kazumi Makamura, zararı incelediklerini, bir cankurtaran botunun yerinden fırladığını ve olayın büyük ihtimalle saldırı olduğuna inandıklarını söyledi.

Bir kabin görevlisi ise patlamadan önce parıltı gördüğünü ve bunun da dışarıdan saldırı ihtimalini güçlendirdiğini belirtti. Şirket yetkililerine göre tankerin zarar gören tarafında patlamaya sebep olacak herhangi bir madde bulunmuyordu.

BAE resmi ajansı WAM ise 31 mürettabat taşıyan tankerdeki zarara 'sismik şok' nedeniyle oluşan yüksek dalgaların neden olduğunu iddia etti. Milli Meteoroloji ve Sismoloji Merkezi sözcüsü ise dün ya da bugün bölgede herhangi anormal sismik aktiviteye rastlanmadığını kaydetti.

Yaklaşık 2.3 milyon varil petrol taşıyan tankerin resimlerini gören başka bir Dubaili uzman ise zararın çarpışma ya da başıboş kalmış deniz mayınından dolayı meydana gelmiş olabileceğini belirtti. Uzman, başıboş mayınların büyük çoğunun temizlendiğini fakat İran-Irak savaşı sırasında denize binlercesinin bırakıldığını hatırlattı.

Patlamada herhangi bir petrol sızıntısı olmadığı öğrenildi. Liman yetkililerine göre gemiyi sigortalayan İngiliz şirketin müfettişi ile bir patlayıcı uzmanı tankeri incelemek üzere yola çıktı.

Dünya petrolünün yüzde 40'ı Hürmüz Boğazı'ndan geçiyor. Boğazda yol alan gemi ve tankerler, korsan ya da terörist saldırılara karşı uluslararası deniz güçleri tarafından korunuyor.

Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 30.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YANARTAS Travel A..
 KAYRAPORT Liman I..
 DALYA-H Shipping
 DELTA NAVIGATION ..
 FAAL Denizcilik
 YEŞİL Marmaris A...
 ATASOY Denizcilik..
 AKUA MARİN A.Ş.
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 OBA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim