Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
03 Ekim 2025
Haber
Anket
Türkiye'nin yeni sondaj gemisi geliyor
TPAO’nun 490 milyon dolara satın aldığı ikiz sondaj gemilerinde West Draco Akdeniz’e girdi. Geminin ay sonunda Mersin’in Taşucu Limanı’na varması hedefleniyor. İkizlerden West Dorado ise Singapur’da Türkiye’ye doğru yola çıkmayı bekliyor.



Mavi Vatan ve Somali’deki aramaların yanı sıra Libya, Doğu Akdeniz ve Pakistan kıyılarında da petrol ve doğalgaz arayacak olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, geçtiğimiz Temmuz ayının başında Norveçli Eldorado Drilling’in filosunda bulunan 2014 yılı yapımı West Draco ve 2015 yılı yapımı West Dorado’yu satın almıştı.

490 MİLYON DOLAR ÖDENDİ

Güney Kore’nin Samsung Tersanesi’nde imal edilen yedinci nesil iki sondaj gemisi atıl durumdaydı ve TPAO’nun 12 bin 192 metrede sondaj yapabilen gemiler için neredeyse bedava sayılabilecek 490 milyon dolar ödediği konuşuldu.

TÜRK EKİP YOLCULUK İÇİN HAZIRLADI

Türkiye’den Singapur’a giden ekip gemileri yolculuk için hazırladı. Gemilerden ilk olarak West Draco yola çıktı. Bugün akşam saatlerinde Celebitarık Boğazı’nı geçerek Akdeniz’e ulaşan geminin, ay sonunda güncelleme göreceği Mersin’in Taşucu Limanı’na ulaşması bekleniyor.

West Dorado gemisiyle ilgili çalışmalar ise Singapur’da sürüyor. West Dorado’nun da yakın zamanda yola çıkacağı ve Ekim ayında Mersin’e ulaşacağı konuşuluyor.

12 BİN 192 METRE SONDAJ YAPABİLİYORLAR

2018’de filoya ilk eklenen sondaj gemisi Fatih’in, Karadeniz’de yaptığı 540 milyar metreküplük keşif, diğer yatırımları da beraberinde getirmişti. Hidrokarbon keşif çalışmalarına hız veren TPAO, seri halinde 3 sondaj gemisi satın almış ve Türkiye’ye getirilen gemilerin isimleri Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han olarak değiştirilmişti. Son olarak Abdülhamid Han, Göktepe-3 sahasında, güncel değeri 30 milyar dolar olan 75 milyar metreküplük doğalgaz bulmuştu.



Kaynak: Patronlardünyası
Eklenme tarihi: 22.09.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CSM Denizcilik ve..
 LOTUS Shipping
 MERSİN Deniz ve T..
 GÖCEK Yatçılık
 ÖZEL Martı Denizc..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 AGS Union İnşaat ..
 AVŞA Denizcilik İ..
 EFEMAY Denizcilik..
 ADAMARİN Tur. Taş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim