Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Haziran 2026
Haber
Anket
Karadeniz’de Türk balıkçı teknesi vuruldu; bir kişi hayatını kaybetti
Karadeniz’de avcılık faaliyeti yürüten ve içinde Trabzonlu balıkçıların bulunduğu geminin savaş uçağı tarafından bombalandığı iddia edildi. Saldırıda Akçaabatlı balıkçı Cüneyt Varlık hayatını kaybederken, 2 mürettebat yaralandı.



Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın acı yüzü bu kez Karadeniz’de ekmek mücadelesi veren Trabzonlu balıkçıları vurdu. Edinilen bilgilere göre, Rusya-Ukrayna karasularının kesiştiği bölgede avcılık faaliyeti yürüten ve içinde Trabzonlu mürettebatın bulunduğu balıkçı gemisi, henüz hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen bir savaş uçağı tarafından bombalandı. Saldırıda Akçaabat ilçesi Mersin Mahallesi nüfusuna kayıtlı Cüneyt Varlık hayatını kaybetti, gemide bulunan 2 mürettebat ise yaralandı. Olayın ardından bölgede bulunan diğer balıkçı gemileri yardıma koştu.

Savaşın Ateşi Trabzon’a Düştü

Karadeniz’de yaşanan saldırı, Trabzon’da büyük üzüntüye neden oldu. Rusya ve Ukrayna arasında iki yılı aşkın süredir devam eden sıcak çatışmaların etkisi, bu kez denizde geçimini sağlayan balıkçıları hedef aldı.

Trabzonlu balıkçıların bulunduğu geminin avcılık faaliyeti sırasında bombalanması, bölgedeki balıkçı camiasında endişe yarattı. Olayın ardından saldırının hangi ülkeye ait savaş uçağı tarafından gerçekleştirildiği henüz netlik kazanmadı.

Savaş Uçağı Gemiyi Bombaladı

Edinilen bilgilere göre Akçaabatlı Cüneyt Varlık ve arkadaşları, balıkçılık faaliyeti için gemiyle denize açıldı. Karadeniz’in sıcak bölgesinde avlandıkları sırada gemi, bir savaş uçağının hedefi oldu.

Gemiye isabet eden bombaların ardından büyük panik yaşandı. Patlama sonucu Cüneyt Varlık olay yerinde hayatını kaybederken, gemide bulunan 2 mürettebat yaralandı. Saldırının ardından gemideki mürettebatın yardım çağrısı üzerine çevredeki balıkçı tekneleri harekete geçti.

Yaralılara Diğer Gemiler Yetişti

Saldırının ardından bölgede bulunan başka bir balıkçı gemisi, olay yerine giderek yaralılara müdahale edilmesi için destek verdi. Yaralı gemiciler ve hayatını kaybeden Cüneyt Varlık’ın cenazesi güvenli bir gemiye taşındı.

Saldırıya uğrayan geminin bölgeden uzaklaşarak Türk karasularına doğru hareket ettiği öğrenildi. Yaralı mürettebatın sağlık durumuna ilişkin detayların netleşmesi bekleniyor.

Akçaabat’ta Büyük Üzüntü

Hayatını kaybeden Cüneyt Varlık’ın Akçaabat Söğütlü Mahallesi’nde ikamet ettiği öğrenildi. Varlık’ın Akçaabat ilçesi Mersin Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilirken, ailesinin acı haberle büyük üzüntü yaşadığı ifade edildi.

Cüneyt Varlık’ın eşinin de kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Bu detay, acı olayı Trabzon ve Akçaabat’ta daha da yürek burkan bir hale getirdi.

Karadeniz’de yaşanan saldırının ardından gözler olayla ilgili yapılacak resmi açıklamalara çevrildi. Saldırının hangi ülkeye ait savaş uçağı tarafından gerçekleştirildiği ve olayın detaylarının önümüzdeki süreçte netleşmesi bekleniyor.



Kaynak: Takagazete
Eklenme tarihi: 6.06.2026




Share |




YORUMLARINIZ


ÖNCESİ VAR
DAHA ÖNCE BULGARİSTAN SAHİL GÜVENLİK TÜRK BALIKÇI TEKNESİNE ATEŞ AÇIP BİR TÜRK VATANDAŞI ÖLMÜŞTÜR.BİR KAÇKERE YUNANİSTAN SAHİL GÜNLİK BOTLARI TÜRK TEKNELERİNE ATEŞ AÇMIŞTIR CEZAİR TÜRK BALIKÇI TEKNESİNE EL KOYMUŞ PERSONELİ REHİN ALIMIŞTIR BU SON OLAYDA BALIKÇI VATANDAŞ HAYBEYE ÖLMÜŞTÜR.SAKIN BU DEVLETE GÜVENİP HERHANGİ BİR HAK KAYBI GİRİŞİMİNDE BULUNMAYIN SAP GİBİ ORTA KALIRSINIZ KINAMAKTAN BAŞKA BİRŞEY YAPAMAZLAR NE BÖYLE BİR GÜÇLERİ VAR NEDE MİSİLLEME İMKANLARI SU PUS OLUP **OTURURLAR. GEÇMİŞ OLSUN.

Yazan: YAVUZ AKYOL - 6.06.2026 06:30:09




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EN-KO Denizcilik ..
 ARTI Gemi Kiralam..
 SERVER Denizcilik..
 ARSLAN Shipping
 MİNA Denizcilik v..
 ORCA Denizcilik N..
 KAŞ Diving
 FEYZ Denizcilik L..
 NAKLET Ticaret Lt..
 ÖZKANDEMİR Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim