Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizciler olmasa dünyanın yarısı açlıktan ve soğuktan ölür
Hamburg – İstanbul yemeği bu sene Hotel Ceylan InterContinental Istanbul salonlarında yapıldı.

Toplantıya başta Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu olmak üzere Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Pastmarine Shipping GbbH Dr. Saruhan Bozyakalı, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, HSH Nordbank Temsilcisi Christian Nieswandt, Marvel Denizcilik ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik ve Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Altay Altuğ katıldı.

Naiboğlu: "Türk denizciliği hakettiği yere gelecek"

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu toplantıda yaptığı konuşmada “Denizcilik ve denizciler olmasa dünyanın yarısı açlıktan, yarısı soğuktan ölür” diyerek denizciliğin önemine değindi. Türklerin Almanlarla geleneksel bir dostluğu olduğunu söyleyen Naiboğlu, “Bizim olmayan ama bizi etkileyen bir kriz yaşadık. Bu kriz denizciliği de kötü etkiledi. Türk denizcilerine güvendikleri için bankacılara teşekkür ediyorum” dedi. Sipariş adeti olarak dünya 5.’liğine yüksenildiğini ifade eden Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, “Kimsayal tankerlerde en fazla sipariş alan ülke olduk. Bunu daha önce kimse tahmin edemedi” dedi. Özel gemilerin inşa edilmesinin hatta tersanelerin birleşmesinin önemli olduğunu söyleyen Naiboğlu, denizlerde havanın her zaman iyi olmadığını ve kendisinin denizcilerin bu zor zamanları atlatacaklarına inandığını belirtti. Ekonominin gereği olan şartları yerine getirerek yeni şirketlerin doğacağına inandığını dile getiren Hasan Naiboğlu, “Çok ümitsiz değilim. Bugünleri hep birlikte atlatacağız. Türk denizciliği hakettiği yere gelecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bozyakalı: "Birlikte çözümler getirelim"

Dr. Saruhan Bozyakalı, Türk denizcilik sektörünün zor günleri başarıyla geçirerek daha güçlü, daha kapasiteli, daha profesyonel olarak kendisini ispatladığını söyleyerek Hamburg Marine Group olarak ticari dostluk ilişkilerinin gelişmesi için bu toplantıda bulunduklarını belirtti. Bozyakalı ayrıca temennilerinin elele ve birlikte çözümler getirerek yakın bir zamanda sakin sularda seyredebilmek olduğunu açıkladı.

Arkas: "Tekrar güneş açacak, hiç üzülmeyin"

2011 yılının sanıldığı gibi yıldızı parlayacak bir yıl olmayacağını düşündüğünü belirten Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “2001 yılı şuan ki gibi kalsa iyidir” dedi. Limancılığın problem olmadığını ve her limanın dolu olduğunu ifade eden Arkas, kimsenin mal sıkıntısı çekmediğini sorunun gemi fazlasında olduğunu söyledi. Bankaların bazılarının problemsiz bazılarının ise çaresiz olduğunu, tersanelerin ise durumlarının belli olduğunu belirten Lucien Arkas, kendisinin tersane projesinin olduğunu ancak bu projeyi 2 yıl önce durdurduğunu açıkladı. Fazla tersanenin olduğuna değinen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, master planı olması gerektiğini ve krizde pek sıkıntı çekilmediğini ifade ederek, “Hepimiz çok şanslıyız. Çoğu gitti, azı kaldı. Tekrar güneş açacak. Hiç üzülmeyin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Nieswandt: "Denizcilik sektörünün önünde parlak bir ufuk var"

HSH Nordbank Temsilcisi Christian Nieswandt, bankalarının gelişiminden ve planlarından bahsederek değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin Avrupa’nın Çin’i olduğunu belirterek Türkiye’nin önemine değinen Nieswandt, 2008 sonu 2009 yılı başında stratejik planlarını geliştirerek değiştirdiklerini söyleyerek bunun gerekli olduğunu ve bu şekilde yapısal zayıflıklarını giderdiklerini ifade etti. Müşterilerinin de krizde zorlandıklarına değinen Nieswandt, kendilerini geliştirdiklerine ve çabalarının da buna değdiğine dikkat çekti. HSH Nordbank’ı temel ve yeniden yapılandırma birimi olarak ikiye ayırdıklarını açıklayan Christian Nieswandt, ana bankalarının da içinde bölgesel ve sektöre uzman bölümü olarak ikiye ayrılacağını söyleyerek, sektöre uzman bölümünde ulaşım, yenilenebilir enerji ve denizcilik olacağını belirtti. Denizcilik sektöründe büyük bir potansiyel olacağını söyleyen HSH Nordbank Temsilcisi Christian Nieswandt, denizciliğe gelecekte de finansman vereceklerini açıklayarak, “Denizcilik sektörü bizim için hep önemli oldu, hep te öyle olacak. Denizcilik çöküşe geçti deniliyor. Bazı tersanelerde doluluk yaşandı ama yavaş yavaş azalıyor. Gemi fiyatlarında düzelmeler başladı. Kullanılmayan gemi sayısı azaldı. Uzun dönemde denizcilik sektörünün önünde parlak bir ufuk var. Nordbank olarak Türkiye’yle işbirliğini artırmak istiyoruz. Bizim için Türkiye enteresan bir pazar ve çekici bir portföye sahip. Eminim Türk denizcilerle işbirliği yapma fırsatımız çok olacak” dedi.

Karaçelik: "Türk tersaneler özel gemiler inşa etmeli"

Toplantının önemine değinen ve Türk denizcilik sektörünün bu tür toplantılara ihtiyacı olduğunu belirten Marvel Denizcilik ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik ise 1974 yılından beri brokerlik yaptığını söyledi. Alman bankaların Türk denizciliğe olan katkısına dikkat çeken Karaçelik, Alman bankalarının Türk insanına inandığını ve Türk bankalarında son yıllarda Türk denizcilere katkıda bulunduğunu söyledi. Zor bir dönemden geçildiğini ve şuan Alman ve Türk bankalarının Türk denizcilere yeterince destek vermemelerini Türk denizcilerine olan inançlarının kaybolmasından değil ekonomik şartlardan dolayı olduğuna dikkat çeken Marvel Denizcilik ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik, “Herkes herşeyi yapmamalı, herkes her şeyi yapmaya çalışmamalı” diyerek "Master Planı" olması gerektiğini söyledi. Türk tersanelerin özel gemiler inşa etmesi gerektiğini ifade eden Karaçelik, Türk tersanelerin kalite sorununun olmadığını ancak yakında Uzakdoğu’nun da kalite sorunu olmayacağını belirtti. Son olarak Karadeniz ve Akdeniz’deki ticaretin halen kosterlerle yapıldığına dikkat çeken Karaçelik, “Limanların bakımından dolayı Akdeniz Çanağı’nda ve Karadeniz’de ticaret kosterlerle yapılmaya devam edecek. Yaş ortalaması 30’a gelmiş koster filosu var. Bunların daha fazla çalışması mümkün değil. Bunların yenilenmesi lazım. Bankacılarımızın bu konuya dikkatle değinmelerini önemle rica ediyorum” dedi.

Eklenme tarihi: 23.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİRAGE World Hote..
 TEKNOMARİN Denizi..
 İSTKUM Denizcilik
 KINAY Denizcilik
 KALKAVAN Transpor..
 DOGANATA Denizcil..
 YALİ Denizcilik
 TRANSPASİFİK deni..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 MSAM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim