Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ro-Ro seferiyle Mısır komşu kapımız olacak
Mersin-İskenderiye arasındaki anlaşmayla, 2011'de planlanan Ro-Ro seferleri için adım atıldı. Polaris Shipping Yetkilisi Celen, "İsteğimiz yıl bitmeden devreye almaktır" dedi.

Türk firmaları, yatırımcılara sunduğu fırsatlar dolayısıyla ilgi gören Mısır'a, üretimden sonra şimdi hizmet vermek için gidiyor. Mısır'da gerçekleştirilecek yatırımlardan biri de Mersin-İskenderiye arası Ro-Ro seferleri. Yatırımı üstlenen Polaris Shipping Yetkilisi Alper Tunga Celen, yapılan anlaşmayla 2011 Mart ayında başlanacağı söylenen seferi, 2010 yılı bitmeden devreye sokmak istediklerini kaydetti.

30 MİLYON DOLAR YATIRIM

Ro-Ro seferleri için Mısırlı Kadmar Shipping ile bir anlaşma imzaladıklarına işaret eden Celen, Ro-Ro seferleri için gerekli tırları da kendilerinin sağlayacaklarını bildirdi. Dünyanın birkaç ülkesinde sefer için gerekli olan Ro-Ro gemisini araştırdıklarını anlatan Celen, " Ro-Ro taşımacılığına 1 gemi ile başlamayı planlıyoruz. Bu gemiyle 1 yılda taşınacak malın değeri ise 2 milyar dolar." dedi. Celen, Ro-Ro taşımacılığı için 30 milyon dolarlık bir yatırım öngördüklerini kaydetti.

ULAŞIMA BİZ DE TALİBİZ

Gürsel Turizm, İskenderiye ve Kahire'nin şehir içi ulaşım özelleştirmesine girmeye hazırlanıyor. Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Fethi Gündüz, "Kahire ve İskenderiye şehir içi ulaşım özelleştirmesine katılacağız" dedi.Gündüz, ihaleyi almaları halinde gerekli olan 900 yeni otobüsü de yine Mısır'da yatırımı bulunan Temsa'dan temin edeceklerini açıkladı.

Alarko'nun gözü altyapı projesinde

Türk-Mısır İş Konseyi ile Mısır'a ziyarette bulunan Alarko Taahhüt Grubu'da Mısır'da çeşitli görüşmelerde bulundu. Mısır'ın Dora, Siyak gibi büyük inşaat şirketleriyle görüşen grup, öncelikli olarak Mısır'da altyapı işlerini almayı istiyor. özellikle dış finansmanlı uluslararası ihalelere girmek isteyen Alarko, Mısır'da birkaç milyar dolar dolar büyüklüğünde 2-3 proje için de görüşmelerde bulunuyor. Mısır'ı büyüme açısından önemli bir aşama olarak gören Alarko, önümüzdeki günlerde Mısır'da ziyaret ettiği firmaları Türkiye'de ağırlayacak.

Uzakdoğu büyük sıkıntı

Mısır'da yatırımı bulunan Türk şirketi Temsa Global Genel Müdürü Ayha Dayoğlu , vergi avantajları, arazi tahsisi ve fonlarda Mısır'ın yatırımcılar için çekici ülke olduğunu kaydetti. Dayoğlu, "Bir diğer önemli sorun ise deneyim belgesi konusu. Ama Mısır'a ilk girişimizde bunun avantajını kullanamadık. Çünkü deneyim belgemizin Mısır için geçerli olup olmadığına bakıyorlar" dedi. Dayoğlu, ayrıca "Gümrük çok önemli. Uzak Doğu'dan gelen ürünlere avantaj yaratacak uygulamalar mevcut. Öyle olunca sıkıntı yaşıyoruz. Bunun giderilmesi gerekiyor" diye konuştu.


Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 30.10.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATA Holding A.Ş.
 YILMAR Denizcilik..
 KERMANTRANS deniz..
 METEAR Deniz İşle..
 NİYANA Denizcilik
 LİDER Gemi San.Tu..
 UNİTED Maritime
 EKOL Denizcilik
 MIRAY Internation..
 SELİNDA Boat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim