Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kocaeli'de Denetim Uçağı Göz Açtırmıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez’i korumak amacı ile kiralanan “Deniz Denetim Uçağı” Körfez’i kirletenlere göz açtırmıyor.

Büyükşehir Belediyesi Körfezi sürekli gözlemleyerek denizi kirleten gemi ve fabrikalara fırsat vermiyor. Deniz kirliliğine anında müdahale ederek önemli bir hizmeti yerine getiren Büyükşehir, denetimleri karadan teknik personel denizden ise çevre kontrol gemileri ve “Deniz Denetim Uçağı “ile yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı çalışmaları yerinde incelemek ve denizin durumunu havadan gözlemlemek için “Denetim Uçağı” ile Körfezi denetledi. Denetlemelere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı da katıldı. Körfezi havadan gözlemleyen Genel Sekreter Yazıcı, denizin sürekli kontrol altında tutulması ile kirliliklerinin önüne geçildiğini ifade etti.

Deniz Denetim Uçağı’nın adeta istismarcıların korkulu rüyası haline geldiğini kaydeden Yazıcı, gemilere gerekli uyarılarda bulunup, kıyı tesisi, liman veya endüstriyel tesislerine çevre konusunda kurallara uymaları konusunda bilgilendirici açıklamalar yapıldığını belirtti.

Denetimleri ile Körfez’de olumsuz vakalara daha az rastlandığını açıklayan Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre vakalarının önüne geçmek için hizmete geçirilen denetim uçağının Türkiye’de ilk ve tek olduğunun altını çizdi. Diğer belediyelere bu konuda örnek olduklarına dikkat çeken Yazıcı denetimlerde kirliliğe sebep olduğu tespit edilen deniz araçlarına ceza-i işlem uyguladıklarını, müdahale alanı dışındaki vakaları ise Kocaeli Valiliğine ilettiklerini söyledi.

Karada da yangınlar gibi olumsuz vakaları ilgili yetkililere bildiren Büyükşehir Belediyesi Deniz Denetim Uçağı 2007 yılı Ağustos ayından itibaren düzenli olarak hizmet vermeye başladı. O sene 5 ay süre içinde 90 kez denetime çıkan çevre uçağı yaklaşık 40 bin TL cezai işlem uyguladı.

Denetimlerini aralıksız sürdüren uçak ile 290 denetimin yapıldığı 2008 yılında yaklaşık 750 bin TL’lik ceza kesildi. Bu güne kadar ki havadan denetimler sonucunda ise yaklaşık 1 milyon 228 bin 745 TL ceza-i işlem uygulandığı çalışmalar ile Denetim Uçağı denizi kirleten istismarcıların korkulu rüyası haline geldi.

Kaynak: Haberoku.net
Eklenme tarihi: 04.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZSAN
 ER-MAR Denizcilik..
 SERHAT Feribot A...
 ALAPINAR Su Ürünl..
 TAM Denizcilik
 KEVSER Denizcilik
 YEŞİL Marmaris A...
 ORSA Tanker İşlet..
 NEGMAR Denizcilik..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim