Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilikte marka olacağız
Denizcilik sektörünün dünyada önde gelen 5200 yatırımcısı Hamburg'da bir araya geldi. Hamburg Gemi Brokerleri Birliği'nin geleneksel yemeğine Türkiye konuk ülke olarak katıldı. Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan "Hedefimiz deniz taşımacılığı alanında marka konumuna gelmek" dedi.

HAMBURG Gemi Brokerleri Birliği (VHSS) tarafından 1948 yılından beri her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin bu yıl partner ülke olarak katıldığı geleneksel yemekte, denizcilik sektörünün dünyada önde gelen 5200 yatırımcısı bir araya geldi. Hamburg Kongre ve Fuar Merkezinde (CCH), 50 ülkeden deniz taşımacılığı sektöründeki pazarlamacıları bir araya getiren geleneksel yemeğe Hamburg Eyaleti Başbakanı Christoph Ahlhaus, Hamburg Eyaleti Ekonomi Bakanı Ian Karan, VHSS Başkanı Christian Koopmann, Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan konuşmacı olarak katıldı.

EKONOMİK İLİŞKİLER GELİŞİYOR

Bakan Karan, Türk denizcilik sektörünün dünyada çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu yıl düzenlenen yemeğe partner ülke olarak katılmasının iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da pekiştirdiğini söyledi. Hamburg Eyaleti Başbakanı Ahlhaus da Türkiye’nin denizcilik sektöründe dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığının bilindiğini ve Türkiye’nin bu yıl partner ülke olarak Hamburg’da bulunmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

DERNEK KURULDU

DTO Başkanı Kalkavan, 15 yıldır geleneksel yemeğe katıldıklarını ve bu yıl masalarda Türk bayrağının olmasından dolayı büyük onur duyduğunu belirterek, "Bu bir lobidir. Bu bir ülke tanıtımıdır. Yıllardır Hamburg’a gelir gideriz. İlk kez Türk bayrağı masalarda yer aldı. Özellikle Almanlar tarafından Türkiye’ye vurgu yapılması bizi ayrıca sevindirdi" dedi. Türkiye’de çok kısa bir süre önce Gemi Brokerleri Derneğinin kurulduğunu ve yönetiminin tümüyle genç kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Kalkavan, hedeflerinin deniz taşımacılığı alanında marka konumuna gelmek olduğunu söyledi.

ALMANYA ÖNEMLİ BİR FİNANSAL KAYNAK

Hamburg’un dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirten Metin Kalkavan, Türk gemicilik sektörüne en büyük finansal kaynağın Almanya’dan sağlandığına dikkat çekti. Kalkavan, "Hamburg hem denizcilik, hem de ticaret alanında dünyanın en önemli merkezlerinden biri. Hamburg dünya için denizcilik üssü konumunda. Hamburg’daki bankalar ve finans kuruluşları Türkiye’de gemicilik sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır" dedi. Türk gemi taşımacılığının dünyada ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Kalkavan, bu sektördeki en önemli sorun olan ekonomik krizin atlatıldığını söyledi.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 08.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 IEC Denizcilik
 ADAKENT Gemi İşle..
 BUTONİ A.Ş.
 SENKRON Travel
 MUÇO Yatçılık San..
 RABİA Denizcilik
 YENAL Denizcilik
 BABAYLON Hotel
 KAMAN Denizcilik ..
 HACIBABA Ltd. Şti..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim