Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Haydarpaşa Garı Denizden kurtarıldı
Tarihi Haydarpaşa Garı'nda süren iyileştirme ve izolasyon çalışmaları sırasında çatıda yangın çıktı. Anadolu Yakası'ndaki tüm itfaiye ekipleri ve Kıyı Emniyeti yangına müdahale etti. Yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınan yangının söndürülmesinde denizden müdahalenin etkisi büyük oldu.



Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında dün saat 15.30 sıralarında çatıda devam eden iyileştirme ve izolasyon çalışmaları sırasında yangın çıktı. Hızla büyüyen yangın kısa sürede tüm çatıyı sardı. Dumanlar, kilometrelerce uzaktan görülecek şekilde yükseldi. Yangın nedeniyle oluşan dumanlar Ortaköy sahillerine kadar ulaştı.

İstanbul'da başta Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri olmak Anadolu Yakası'ndaki tüm tüm ekipler teyakkuza geçti. Deniz suyuyla da söndürülmeye çalışılan yangına müdahale yaklaşık bir saat boyunca sürdü. Çalışmalar sırasında sıçrayan kıvılcımdan çıktığı sanılan ve garın üst katında başlayan ve tüm çatı katını saran yangın 4. katta da hasara neden oldu. Yangın nedeniyle itfaiye ekipleri anonslarla Avrupa yakasındaki itfaiye ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangına müdahale etmeleri için Anadolu Yakası'ndaki bütün itfaiye gruplarının takım ve müfrezelerini çıkartmaları istendi. Çağrı üzerine yangın yerine hareket eden bazı itfaiye ekipleri ise yoğun trafik nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çekti.

KARADAN MÜDAHALE YETERSİZ KALDI

Yangın nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Tren seferleri durduruldu, gardan vatandaşlar çıkarıldı. Havadan müdahale edilmeyen yangında itfaiyenin çatıya ulaşabilmesi için olay yerine 52 metrelik merdivenler getirildi. İtfaiye yetersiz kalınca yangına Kıyı Emniyeti'ne ait bir gemi de denizden müdahale etti. Yangının kontrol altına alınmasında denizden müdahalenin büyük etkisi oldu. Tarihi tren garı, çatısında çıkan yangın nedeniyle büyük zarar gördü. Yangın nedeniyle tarihi binanın bazı bölümlerinde çökmeler meydana geldi. Kısa sürede büyüyen yangın 4. katta da hasara yol açtı.

HIZLA KONTROL ALTINA ALINDI

Haydarpaşa Tren Garı'na gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yangının, ekiplerin süratli ve yoğun çalışmaları sonucunda kontrol altına alındığını belirtti. Can kaybı ve yaralı olmadığını belirten Mutlu, 'Bu yüzden sevinçliyiz. Tarihi bir binada yaşamış olduğumuz bu yangın, hepimiz için çok üzüntü verici. Çatı katında devam eden bir tamirat vardı. Ona bağlı mı değil mi bakacağız' dedi.
Yangına karadan ve denizden müdahale edildiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, yangının çıkış nedenine ilişkin bir şey söylemelerinin şu an mümkün olmadığını ifade etti.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Tayyip Erdoğan da yangını yakından takip etti. Demokratik açılım toplantıları kapsamında rektörlerle Başbakanlığın Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya gelen Erdoğan'ın, toplantının kapalı oturumu devam ederken, yangınla ilgili anlık bilgiler aldığı öğrenildi.

Felaketi Kıyı Emniyeti önledi

Yangının kontrol altına alınmasından sonra Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, yaptığı açıklamada, olayın çatıda yapılan onarım ve izolasyon çalışmaları sırasında meydana geldiğini, kasıt ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi.

Aydın, "Haydarpaşa Garı'nın çatısındaki yangının, çatıda yapılan onarım ve izolasyon çalışmaları sırasında meydana geldiğini düşünüyoruz. Büyük bir tehklike atlattık, herkese geçmiş olsun. Ayrıca Kıyı Emniyeti'ne çok teşekkür ediyoruz, büyük bir felaketi önlediler" dedi.

Daha önce de yanmıştı

İstanbul'un Anadolu ve Orta Doğu'ya açılan ilk kapısı olan Haydarpaşa Tren Garı 1908 yılında hizmete girdi. İstanbul-Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edildi. I. Dünya Savaşı sırasında gar deposunda bulunan cephanelere 1917'de yapılan bir sabotajla çıkan yangın sonucu tarihi garın büyük bir bölümü hasar gördü. 1979'da ise Haydarpaşa'nın açıklarında Independenta adlı tankerin bir gemiyle çarpışması sonu meydana gelen patlamadan ve sıcaktan dolayı binanın O. Linneman adlı ustanın yaptığı kurşun vitrayları hasara uğramıştı.


Kaynak: YeniŞafak
Eklenme tarihi: 29.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 STARLINE
 FEYZ Denizcilik L..
 INKA Crew Managem..
 İSKOMARİNE Denizc..
 KOCAELİ Denizcili..
 KEVSER Denizcilik
 KOÇLAR Denizcilik
 SONAY Denizcilik ..
 UTL Denizcilik
 MEGA-MAR Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim