Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Mavi Marmara İstanbul'a geliyor
İsrail ordusunun kanlı baskınının ardından İskenderun Limanı'nda bakımdan geçen Mavi Marmara İstanbul'da törenle karşılanacak.

İsrail'in iade etmesinden sonra uzun bir süre İskenderun limanında tamir ve bakıma alınan Mavi Marmara gemisi nihayet İstanbul'a geliyor. Mavi Marmara için 26 Aralık 2010 tarihinde İstanbul'da özel bir karşılama töreni düzenlenecek.

Mavi Marmara gemisi 22 Mayıs 2010 tarihinde Sarayburnu'ndan Filistin'e uğurlanmıştı. Ancak Akdeniz'de uluslar arası sularda Gazze'ye doğru seyrederken 31 Mayıs 2010 gecesi İsrail askerlerinin kanlı saldırılarına maruz kalmıştı. Saldırıda 9 Türkiye vatandaşı hayatını kaybetmiş, 50'yi aşkın insani yardım gönüllüsü yaralanmıştı.

İsrail sadece direnenleri vurduğunu iddia etmiş, ancak fotoğraf çeken Cevdet Kılıçlar alnından vurulurken, kamera çekimi yapan 19 yaşındaki Furkan Doğan, yakın mesafeden 5 el ateş edilerek şehit edilmişti. Aynı saldırıda yaralanan Uğur Süleyman Söylemez'in de Ankara'da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda hayati tehlikesi devam ediyor.

Türkiye ile İsrail arasında tazminat ve özür pazarlıkları devam ederken Mavi Marmara aktivistleri, gemilerini karşılamaya hazırlanıyor. 26 Aralık 2010 tarihinde Sarayburnu limanında düzenlenecek Mavi Marmara gemisini karşılama törenine katılım için Türkiye'nin birçok ilinden otobüsler kalkacak.

Yaklaşık 50 ülkeden aktivistler gemiyi karşılama törenine katılacak. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen karşılama törenine bakanlar, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve aktivistler davet ediliyor.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisine yakışacak bir karşılama töreni düzenleyeceklerini söyledi. Yıldırım, "Gemi nasıl uğurlandıysa öyle karşılanacak" dedi.



Kaynak: Dünyabülteni
Eklenme tarihi: 10.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İKİZLER Denizcili..
 KAYRAPORT Liman I..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 OBA Den. Pet. İnş..
 AK Denizcilik
 ENKA İnşaat
 ORCA Denizcilik N..
 HEDEF Shipping
 DERPINA Denizcili..
 SOLAR Gemi Kurtar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim