Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
DDD-1 için Liman Başkanlığına suçlama
İstanbul'da Zeytinburnu açıklarında batan gemi ile ilgili, deniz hukukçusu Hücum Tulgar, beş yıl önce hurdaya ayrılan ve tehlikeli madde taşıma izni verilen çıkartma gemisine, Liman Başkanlığı'nın faciaya davet çıkardığını öne sürdü.

Zeytinburnu açıklarında batan gemiden denize düşen yedi tankerden son ikisi de kontrol altına alındı. Biri tamamen boşalmış, diğeri sızıntı yapan tankerler Haydarpaşa'ya çekildi.

İki gündür kapalı olan sahil yolu da trafiğe açıldı. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor. Liman Başkanlığı, belirtilenden üç saat önce denize açılan gemiye ilk etapta kurallara uymadığı gerekçesiyle 7 bin YTL ceza kesildi.

"Liman Başkanlığı'na da soruşturma açılmalı"

Deniz hukukçusu Hücum Tulgar'a göre bir soruşturma da denetleme görevini iyi yapmayan Liman Başkanlığı'na açılmalı. Tulgar, dünyanın hiç bir yerinde bu tip gemilere izin verilmeyeceğini belirterek, "izin veren deniz otoritesi de soruşturulmalı. Bu ne bir okyanus, ne de Karadeniz. İç denizde batıyorsa, hesabı sorulmalı" diyor.

Aslında sorun Türk denizcilik sektörünün tamamını ilgilendiriyor. Çünkü, yeterli denetimden geçmeyen Türk gemileri, eksikleri yüzünden dünya limanlarında her defasında alıkonuluyor. Kara listede hep ön sıralarda yer alıyor.

Ve Port State Control olarak bilenen devlet kontrolü, limanlarda tam anlamıyla yapılmadığı sürece, haftasonu yaşananlar denizcileri hiç şaşırtmayacak.

Tankerlerin tamamı kontrol altında

Zeytinburnu açıklarında batan Ro-Ro gemisinden denize dökülen LPG yüklü tankerler, çekildikleri Haydarpaşa Limanı'nda karaya çıkarılarak emniyet önlemleri altında limandan nakledildi.

Denize dökülen ve Haydarpaşa Limanı'na çekilen yedi tanker, konteyner vinçleriyle karaya çıkarıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı liman sahasında dolu olan beş tankerden ikisindeki LPG başka tankerlere aktarıldı.

Artık idari tahkikat aşamasına geçildiğini, işletmecinin savunmasına göre olayın Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirileceğini anlatan İstanbul Liman Başkanı Ender Kurt, idari soruşturma sonucunda da işletmeciye 175 YTL'den 7 bin 290 YTL'ye kadar para cezası uygulanabileceğini bildirdi.

Gemi, izin verilen süreden erken yola çıkmış

Geminin hatalı yüklendiği yönündeki iddialara da değinen Kurt, DDD-1'in askeriyeden hurdaya ayrılan bir çıkarma gemisi olduğunu ifade etti. Kurt, ''bu gemiler çok daha ağır yükleri taşıyabilir. Ancak yüklemede yükün bağlanmaması gibi ihmaller olabilir'' diye konuştu.

Feribotun liman içi taşımacılık standardına uygun olduğunu da belirten Ender Kurt, ''ancak kendilerine 00.30-06.00 saatleri arasında taşıma izni veriliyor. Olay gecesi bu süreden daha erken sefere çıkılmış. Ayrıca 7şiddetinde lodos var. Gemi kaptanının bunları değerlendirmesi gerekirdi'' dedi.


Kaynak: cnnturk
Eklenme tarihi: 14.03.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MP Uluslararası G..
 SEACOR INTERNATIO..
 STARLINE
 MELİH Denizcilik
 SOLAR Gemi Kurtar..
 MARİST Shipping
 BOYBEYİ Denizcili..
 SANBER Denizcilik..
 EKSİM Denizcilik
 ALGEM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim