Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
İsrail'in Bıraktığı Yardım Gemisini Mısır Durdurdu
Gazze'ye ulaşan Asya kafilesinde bulunan aktivistler, Gazze'deki programlarını sürdürürken, yardım malzemelerini taşıyan geminin ise İsrail askerlerinden sonra Mısır tarafından durdurulduğu ve henüz bırakılmadığı bildirildi.

Önceki gün Refah Sınır Kapısı"ndan Gazze"ye geçen Malezya, Endonezya, Hindistan, Japonya, İran ve Türkiye gibi 15 ülkeden aktivistin yer aldığı Asya Yardım konvoyu aktivistlerinin, Gazze"deki programları sürerken, yardım malzemelerini taşıyan gemi Mısır tarafından durduruldu.

İsrail askerlerinin aradığı gemi Mısır tarafından durduruldu

Daha önce uluslararası sularda İsrail hücum botları tarafından durdurulan ve yapılan aramadan sonra serbest bırakılan gemi, Mısır karasularına ulaşınca da Mısır güçleri tarafından durduruldu. Mısır hükümetinin geminin limana yanaşmasına izin vermediği belirtilirken, gemide bulunan aktivistler ile yardım malzemelerinin akibetinin belirsizliğini koruduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hindistanlı kafile sorumlusu, İsrail askerlerinin aradıktan sonra serbest bıraktığı geminin Mısır hükümeti tarafından durdurulmasına tepki göstererek, "İsrail gemiye el koysa gam yemezdim. Ama Mısır elçiliğinden vize aldığımız ve gemide tüm malzemeler insani yardım olduğu halde, Mısır hükümetinin yaklaşık 24 saattir gemiyi kendi karasularında durdurmasına anlam veremedim. Yardım malzemeleri Gazze"ye gelinceye kadar buradan ayrılmayacağız. Ayrıca gemideki arkadaşlarımızdan dolayı da büyük endişe içindeyiz" dedi.

On evladımın hepsi tutuklandı

Konvoy halinde Tutuklu Ailelerden Sorumlu Bakanlık binasını ziyaret eden aktivistler, sinevizyon eşliğinde yaşananlar hakkında bilgilendirmeleri sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Diyarbakır"dan konvoya katılan İbrahim Gökdemir, bir günlük izlenimlerini şöyle anlattı: "Görüştüğümüz bir baba on evladı olduğunu ve bunların hepsinin tutuklu olduğunu, ancak bundan dolayı hiçbir zaman pişman olmadığını belirtti. Bakanlık yetkilileri 7 bin Filistinlinin İsrail zindanlarında esir olduğunu bunlardan çoğunun ise on yıllarını doldurduğunu söyledi. İsrail zindanlarındaki tutuklulardan 360"ının bayan bir kısmının ise 10 ila 15 yaşları arasındaki çocuklar olduğunu vurguladı. Aynı yetkili tutuklu ailelerin eğitim, sağlık ve tüm sorunlarının Hamas hükümetinin en önemli öncelikleri arasında olduğunu özellikle belirtti."

Daha sonra canlarını Allah yolunda feda eden Şehadet Savaşçılarının bulunduğu merkezi ziyaret ettiklerini dile getiren Gökdemir, " Burada şehitlerin hayat hikâyeleri dinleyerek, şehit olurken çekilen resimlerini gördük. Şehitlerin elbiseleri ile silahları ve yeleklerine bulaşmış kurumuş kanları hala duruyordu. Bu durum bizleri derinden üzerek hepimizin ağlamsına neden oldu. Tüm şehitlerin üniversite mezunu ve özellikle mühendis olduklarını gördük. Ayrıca 22 gün Gazze savaşında kahramanca direnen Gazze halkının destanlaşan savaş sahnelerden tablolular sundular. İsrail"den 2 ton ağırlığındaki bombalar başta olmak üzere ganimet olarak elde edilen silah ve teçhizatın bulunduğu sergi salonunda ise tekbirlerle karşılandık.

Daha sonra İsrail sınırında bulunan Buruç Mülteci Kampı Spor Salonunda bir araya geldiğimiz yetim ve şehit aileleri, kafilede bulunan aktivistlerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. İçimizdeki bulunan Budistlerin bu ailelerle çok samimi tablolar sergilemeleri ise insanlık kervanın başarıya ulaştığının en büyük örneği oldu."


Kaynak: Medya73
Eklenme tarihi: 04.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİDER Gemi işletm..
 MED MARİNE Kılavu..
 OMSAN Lojistik A...
 KEREMPE Denizcili..
 ERS Denizcilik
 HACIBABA Ltd. Şti..
 DALSAN Liman İnşa..
 MOBİDİK Yatçılık
 MİLESTONE Gemi İş..
 DENSA TANKER İşl...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim