Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiadamları Online Sınav Merkezleri artırılacak
Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, gemi adamları sınavlarını, belirli merkezlerde online yaparak, dedikoduları önlediklerini belirterek, gemi adamları online sınav merkezlerinin yaygınlaştırılacağını bildirdi.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi'nin ocak ayı Meclis toplantısının onur konuğu oldu. Naiboğlu, burada yaptığı konuşmada, denizciliğin sevdirilmesi ve geliştirilmesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Denizcilik sektörünün 2003 yılından bu yana ciddi büyüme gösterdiğini belirten Naiboğlu, Türk bayrağının beyaz listedeki yerini sağlamlaştırdığını söyledi.

Denizcilik Müsteşarlığı'nda ''Denizci'' kökenli personel oranının yüzde 27'ye çıkararak, denizcilik kuruluşu Paris Memorandumu'nun performans raporunda Beyaz Liste'de olma hedefinin ilk aşamasını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Naiboğlu, ''Beyaz Listedeki yerimizi sağlamlaştırdık. Denetimlerin artmasıyla Türkiye Beyaz listeye adını yazdırdı. 2009 yılı sonu itibariyle Türk Bayraklı gemilerin denetim ve tutulma durumlarına ilişkin olarak Paris Memorandumu Sekretaryasının 6 Temmuz 2010 tarihli raporunda Türk Bayrağının Beyaz Listedeki konumunu iyileştirerek devam ettirdiği görüldü.'' denildi.

GEMİ ADAMLARI ONLİNE SINAV MERKEZLERİ SAYISI ARTIRILACAK

Gemi adamları için açılan sınavlarda bugüne kadar sürekli dedikodu üretildiğini anlatan Naiboğlu, 2008 yılından itibaren gemi adamları sınavlarını İstanbul, Ankara, Trabzon, İzmir ve İskenderun ile Antalya'da açılan online sınav merkezlerinde yapıldığını bildirdi. Böylece bazı dönemlerde yapılan gemi adamları sınavıyla ilgili dedikoduların da ortadan kaldırıldığını ifade eden Naiboğlu, şunları söyledi:
''Bu sınavlarda bir çok dedikodu çıkıyordu, yok şunun adamı yok bunun adamı diye... Gemi adamları sınavlarını online bazı sınav merkezlerinde yaparak dedikoduların önününü kestik. Gemi Adamları Online Sınav Merkezleri yaygınlaştırılacak. Bu sınav merkezlerinin sayısı artırılarak Türkiye geneline yayılması sağlanacak.''

MANAVGAT YAT YAPIM VE ÇEKEK YERİ

Antalya ve bölgesinde muhtelif boy ve cinste yaklaşık 4 bin 600 adet tekne bulunduğunu, bu teknelere ait üretim ve bakım-onarımını yapan düzensiz ve dağınık halde bir çok tekne imal ve çekek alanı bulunduğunu anlatan Naiboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Yılda 400 adet tekneye hizmet veren bu tekne imal ve çekek yerlerinin 6'sı Manavgat çayı üzerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu işletmelerin bir araya toplanması, kalıcı ve modern tesisler yapılabilmesine imkan sağlamak amacıyla müsteşarlığımızca çalışmalar yapılmıştır. Müsteşarlığımızca ülkemiz kıyılarında Gemi İnşa Tersanesi, Gemi Bakım-Onarım Tersanesi, Gemi Söküm, Tekne İmal ve Gemi İnşa Yan Sanayi yatırımlarının genel ve bütünsel bir plan içinde gelişmesini sağlamak amacıyla master planı hazırlattırılmış olup, Manavgat bölgesi de bu plan içerisinde önemli bir yer olarak değerlendirilmiştir. Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri ile ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile ilgili sorun çözümlendi.''

Kaynak: internethaber
Eklenme tarihi: 24.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAK Denizcilik Ti..
 DENAŞ Deniz Nakli..
 BEKO Ticaret A.Ş.
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 NOVA Gemi Acentel..
 DENTAŞ Denizcilik
 DENAL Denizcilik
 MERSİN Deniz ve T..
 METEAR Deniz İşle..
 TRANSAL Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim