Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Dünyanın en büyük savaş gemisi Marmaris'te
ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağlı, dünyanın en büyük nükleer uçak gemisi ’USS Enterprise (CVN 65)’, 5 bin kişilik mürettebatıyla Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki limana demir attı. Irak’ta bulunan son ABD askerlerini getiren ’Big-e’ lakaplı uçak gemisi, 4 gün kalacağı Marmaris’ten sonra hiçbir limana uğramadan ülkesine dönecek. 4 gün süre ile Marmaris Körfezi’nde demirli kalacak gemi, vatandaşların gezmesi için günde iki saat ziyarete açık olacak.

ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağlı, dünyanın en büyük nükleer uçak gemisi ’USS Enterprise (CVN 65)’, sabah saatlerinde Marmaris Körfezi’ne giriş yaptı. Uçak gemisine Marmaris Sahil Güvenlik Hücum Botları ile deniz römorkörleri eskortluk etti. Uçak gemisini gören ilçe halkı ve turistler, sahili doldurarak ellerinde fotoğraf makineleri ile görüntü aldı. Hazırlıklarını tamamlayan Marmaris esnafı da askerleri beklemeye başladı.

Marmaris Körfezi açıklarında demirli bulunan uçak gemisinden askerler piyade tekneleri ile ilçeye getirilecek. Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi Genel Müdürü Şükrü Tugay, "2006’da gelen ABD uçak gemisi askerleri yaptığımız anketlere göre 8 milyon lira döviz bırakmıştı. Gelen uçak gemisinden askerler ortalama 500 ABD doları ile çarşıya inecekler. Kış döneminde ilçe ekonomimize büyük katkı olacaktır" dedi.

POLİS VE JANDARMA KIRMIZI ALARMA GEÇTİ

Bu arada, gemi için Muğla Emniyet Müdürlüğü’nden Marmaris’e 45 çevik, 75 sivil polis gönderildi. ABD askerlerinin yoğun olacağı Barlar Sokağı, Kordon, Atatürk Caddesi ve Kapalı Çarşı’da görevlendirilen polisler, geniş güvenlik önlemi aldı. MOBESE kameraları askerlerin yoğun olduğu alanlara çevrildi. Polis, 4 gün süreyle 24 saat araçlar ile vatandaşlar üzerinde GBT (Genel Bilgi Kontrolü) uygulaması başlattı. Sahil Güvenlik Hücum Botları denizden güvenlik önlemi alırken Marmaris Jandarma Komutanlığı ekipleri köylerde ve Muğla-Marmaris yolunda bulunan ilçenin karayolu girişi olarak kabul edilen Çetibeli Jandarma Karakolu Arama Noktası’nda geliş gidişlerde aramalarını artırdı.

Yüzen kasaba

ABD Savunma sanayi verilerine göre; ABD Deniz Kuvvetleri tarafından ’USS Enterprise (CVN 65)’ 25 Kasım 1961 tarihinde denize indirildi. Boyutları ile şimdiye kadar yapılan nükleer uçak gemilerinin en büyüğü olan Enterprise, 89 bin 600 ton ağırlığında, 333 metre uzunluğunda, 77 metre genişliğinde ve 65 kilometre hıza sahip. 251 pilot, 320 ofis çalışanı, 600 kadın, 900 teknik personel olmak üzere 6 bin mürettebat taşıyabilen nükleer uçak gemisinde 85 karışık kanatlı savaş uçağı veya helikopter bulunuyor. ABD Deniz Kuvvetleri Donanması askerleri tarafından ’Big e’ (büyük ve eşi benzeri olmayan) lakabı takılan dünyanın en büyük nükleer uçak gemisi, 8 x A2W nükleer reaktör ile hareket ediyor. Nükleer reaktörlerin devre dışı kalması ya da arızalanması ihtimaline karşı geminin ayrıca 8 MW güç üretebilen 4 yedek dizel jeneratörü de bulunmakta. Nükleer başlıklı füzeler ile donatılan uçak gemisi, denizcilerin gitmeye cesaret edemediği sulara gitmeye sahip son model teknolojilere sahip. Günlük yemek porsiyon kapasitesi 18 bin 150 olan gemide, 3 ay boyunca dışarıdan bağımsız olarak yetecek miktarda yiyecek ve içme suyu stoğu da bulundurulmakta. 2 x MK 29 ESSM tipi (Sea Sparrow) uçaksavar füze lançeri 2 x RIM-116 RAM tipi özsavunma amaçlı füzesavar/uçaksavar lançeri ve2 x 20 mm Phalanx tipi özsavunma amaçlı M61-Vulcan-Gatling makineli döner topları bulunuyor. Enterprise de 1999 yılından itibaren kadın askerler de görev yapmaya başladı.

SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Geçen 4 Ocak’ta The Virginian-Pilot Gazetesi’nde yayınlanan, ardından internet sitelerine düşen, gemi kaptanı Owen Honors ve diğer askerlerin de içinde bulunduğu grubun eşcinsel içerikli şakalarının görüntüleri dünya gündemine oturmuştu. Geminin Afganistan’da destek amaçlı bulunduğu 2006- 2007 yılları arasında çekilen görüntülere, askerlerin birlikte duş alma sahneleri, cinsel göndermelerle dolu diyaloglar, eşcinsellik karşıtı espriler ve dışkı yeme görüntüleri yansımıştı. Amerikan Deniz Kuvvetleri, ’Münasebetsiz’ olarak nitelediği görüntülere ilişkin soruşturma başlatmıştı. Deniz Kuvvetleri Donanma Komutanı Oramiral John C. Harvey Jr., gemi komutanı Kaptan Owen Honors’ın görevden alındığını, idari bir göreve atandığını açıklamıştı.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 08.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MUMCUOGLU Gemicil..
 TUBA Denizcilik
 AKTUG Denizcilik
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 AVRASYA Dentur
 GEMEK Denizcilik ..
 IMB Shipping and ..
 SOLAR Gemi Kurtar..
 TRANS KIBRIS
 KARAS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim