Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye yat turizminden hakettiğini alamıyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alanya Yat Limanı’nın resmi açılışını gerçekleştirmek üzere ilçeye geldi. Gazipaşa Havalimanı’na jet uçakla inen Bakan Yıldırım’ı burada, Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Alanya Kaymakam Vekili ve Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan ve çok sayıda protokol mensubu karşıladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 10 Şubat 2011 Perşembe günü Alanya Yat Limanı’nın açılışını yapmak üzere Alanya’ya geldi. Bakan Yıldırım ziyaretinde Gazipaşa Havalimanı’na küçük ve orta gövdeli uçakların inmesi için bir engel olmadığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alanya Yat Limanı’nın resmi açılışını gerçekleştirmek üzere ilçeye geldi. Gazipaşa Havalimanı’na jet uçakla inen Bakan Yıldırım’ı burada, Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Alanya Kaymakam Vekili ve Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan ve çok sayıda protokol mensubu karşıladı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan, açılışa Bakan yıldırım ile gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ile başta Gazipaşa Havalimanı olmak üzere, ilçemizin ulaşımı ile ilgili birçok konuda görüş alışverişinde bulundu.

Bakan yıldırım Alanya’da ilk olarak Alanya Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Burada kalabalık bir protokol heyeti tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, Alanya Kaymakam Vekili Muhittin Pamuk ve beraberindeki heyetle bir süre görüştü. Buradaki görüşmenin ardından Yıldırım, Alanya Belediyesi’ne geçti. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve belediye personeli tarafından karşılanan Yıldırım, başkanın makam koltuğuna oturarak, ziyaret anısını yazdığı belediyenin ziyaretçi defterini imzaladı. Bakan Yıldırım’a burada portakal suyu, çilek ve muz ikram edildi. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ziyarette Bakan Yıldırım’a fotoğraflarla Alanya’nın tarihini anlatan bir kitap ve denizden çıkan odun parçalarıyla yapılan bir gemi maketi hediye etti.

Bakan Yıldırım Yat Limanı’nı ziyaretten önce de birtakım açıklamalarda bulundu.., “Türkiye’de 92 katrilyonluk yol, havayolu, liman, havalimanı, telekomünikasyon demiryolu gibi cumhuriyet tarihinin ilklerine imza attık. Türkiye’yi bir baştan bir başa bölünmüş yollarla donattık. 79 yıl içerisinde Türkiye'de yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin 100 kilometredir. Biz bunun üzerine 14 bin kilometre bölünmüş yol koyduk. Ama olsun. Biz zor işi hemen yaparız. İmkansız biraz zaman alır. Alanya ve Antalya referandumda büyük bir sınav verdi. Referandum, Türkiye'nin özgürlüklerini ve yargı reformunun yolunu açtı. Şimdi yargıyla ilgili reformları da biz teker teker çıkarıyoruz. Halk oylaması çalışmalarında hep bir şey dedim meydanlarda. ‘Yolunuzu yapmak bizden. Bu boynumuzun borcudur. Tıkanan adalet yollarını da siz açacaksınız’ dedim siz de açtınız” dedi.

BÜYÜK GÖVDELİ UÇAKLAR İÇİN 7 KM’LİK PİST LAZIM

Gazipaşa Havaalanına büyük gövdeli uçakların inip inemeyeceği yolundaki soruyu yanıtlayan Bakan Yıldırım, “İmkansız!.. İnsan hayatını riske sokacak hiç bir şeyi yapamayız. İnsan hayatı olunca elimiz kolumuz düşer. 7 kilometre pist yapmamız gerekir deniz tarafına ki o zaman büyük gövdeli uçaklar inebilsin. Fiziki şartlar bizim boynumuzu büküyor. Dağı kaldırmamız lazım o da imkansız bir şey. Bunun da hesabı yok, ekonomisi yok. Bu havaalanı bu haliyle iş görür” diye konuştu.

KÜÇÜK VE ORTA GÖVDELİ UÇAKLAR İNEBİLİR

Bakan Yıldırım daha sonra açılış yapılacağı Alanya Yat Limanı’na geçti. Burada konuşan Yıldırım, Gazipaşa Havaalanı konusuna tekrar değindi. Gazipaşa Havalimanı’nın “3C” katagorisinde olduğuna işaret eden Yıldırım, küçük ve orta gövdeli uçakların inmesinin önünde en küçük engel olmadığına işaret etti.

Bundan sonraki işin bir pazarlama süreci olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı, “Yurt içi ve yurt dışı seferler için acentelerle havalimanı işletmecisi arasında görüşmeler yapılmalı. Burası için anlaşmalar yapılmalı. Biz devlet olarak ne gerekiyorsa yaptık. Bundan sonrası bu havalimanının pazarlanması ile ilgili” dedi.

Yıldırım, “Gazipaşa Havaalanı’ndaki hedefimiz, düzenli olarak küçük ve orta gövdeli uçakların çalışacağı seferleri başlatmaktır. Bunun için Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet, yaz programında Gazipaşa’ya sürekli sefer yapmaya karar verdi. Yaz tarifesinde de bu seferler başlayacak” dedi.

TÜRKİYE YAT TURİZMİNDEN HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR

Türkiye’nin konumu ve kıyılarının güzelliği itibariyle yat turizminde çok önemli bir ülke olduğunu söyleyen Yıldırım şöyle konuştu, “Ancak ülkemiz yat turizminden hak ettiği payı alabiliyor mi? Maalesef buna ‘evet’ diyemiyoruz. Neden? Bugün Akdeniz’e kıyısı olan 23 tane ülke var. Ve Akdeniz çanağında bir milyona yakın yat var. Bu yatların yüzde 85’i üç ülke tarafından konaklatılıyor ve barındırılıyor. Bu ülkeler ise Fransa, İspanya ve İtalya’dır. Geri kalan 20 ülke ise maalesef denize bakıyor ve bundan nasibini alamıyor. Türkiye’nin bu pastadan pay alamaması çok hazin bir durumdur. Bu gerçeği gördükten sonra dedik ki, mutlaka deniz turizminde Türkiye Akdeniz çanağında hak ettiği payı almalıdır. Bunun için şu anda sayısı 46 olan bağlama kapasitesi 15 bini bulan yat bağlama ve konaklama tesislerinin sayısını hızla arttırıyoruz. Kısa vadede bu kapasiteyi 2015 yılına kadar 26 bine çıkaracağız. Geldiğimizde 9 bin 200’dü, şuanda 15 bine çıktı. 2015 yılında 26 bine, 2023 yılında da deniz tesisleri ve yat limanlarının kapasitesini 56 bine çıkaracağız. Bu hedefi koyduk. Bu sektörden ülkemizin 4 milyar dolara ulaşan gelirini tamamlayacağımız bu tesislerle 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 8 yıl içinde sıfırdan yapılan ve yarım kalan yat limanlarının tutarı, 300 milyon doları aşmıştır. Buna yap işlet devret modeliyle yaptıklarımızı dahil etmiyorum. İşte buda kamu ve özel sektör ortaklığının en güzel örneklerinden bir tanesidir.” Konuşmasını Alanya’nın Gevenez Köyü’ne ait bir türkünün dizelerini okuyarak bitiren Yıldırım, “Gevenez’dir köyümüz, taştan akar suyumuz, sevip sevip ayrılmak değildir bizim huyumuz. Biz bir sefer sevdik mi sevmeye devam ederiz” dedi. Yıldırım ve beraberindeki heyet Alanya Yat Limanı’nın resmi açılışını gerçekleştirdi. Yıldırım daha sonra geldiği jet ile Ankara’ya hareket etti.



Kaynak: Alanyahaber
Eklenme tarihi: 12.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FORSA Yatçılık
 ST Shipping Surve..
 SEALİON Shipping
 INTERGLOBAL Deniz..
 RECA MARMARA Nak...
 MARİNMET Deniz İn..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 DEVAL A.Ş.
 TRIMORYA Denizcil..
 MİDSHİP Maritime
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim