Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Çandarlı Kuzey Ege Limanı için ihale tarihi açıklandı
Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkanı Melih Kahraman, dünyanın 10 büyük konteyner limanından birisi olacak Çandarlı Kuzey Ege Limanı'nın ihale tarihini açıkladı.

Kahraman, 24 Mart 2011´de ihaleye çıkılacak limanın, 500 milyar dolarlık ihracat hedefleyen Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Kahraman ayrıca Green Park oteller zinciri sahibi Adil Üstündağ tarafından, Bergama´ya 20 milyon dolar değerinde otel yapılacağını da söyledi.

Türkiye'nin önünde önemli fırsatlar bulunduğunu, iyi değerlendirilmesi durumunda cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebileceğini vurgulayan BERTO Başkanı Kahraman, "Biz bunun, Kuzey Ege Konteyner Limanı ile gerçekleşeceğine inanıyoruz. Liman, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine büyük katkı sağlayacak. Bölge ekonomisini tamamen değiştirecek." dedi.

Limanın 1960 yılından bu yana yer planlamasının yapıldığını aktaran Melih Kahraman, "1 kilometre uzunluğundaki mendirek ihalesi geçen gün yapıldı. Sonuçlanmasıyla birlikte altyapı çalışmaları hızla tamamlanacak. 2012´de umut ediyoruz ki yap-işlet-devret modeliyle üstyapı ihalesi de gerçekleştirilecek.

Bölgede başlatılacak genişletme çalışmalarıyla İzmir Limanı 1 milyon metrekareye ulaşırken Çandarlı Limanı, yaklaşık 6 milyon metrekare alan kaplayacak. Yıllık gemi kabul kapasitesi bin 100 olarak görülüyor. Bütün bu gelişmelerden dolayı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İzmir'in Bergama ilçesinin, sayısız tarih, kültür ve doğa güzelliğiyle bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Kahraman, Green Park'ın da beş yıldızlı otel yapma girişimi olduğunu söyledi. Yurt genelinde 13 otele sahip olan yatırımcı Üstündağ´ın, Bergama´ya 100 yataklı otel kurmak için mimarı Yaşar Vitaş'la birlikte geçen günlerde bazı ziyaretlerde bulunduğunu anlatarak, "Yaklaşık 20 milyon liraya mol olacak otelde, altı tane toplantı salonu bulunması hesaplanıyor. Bin kişilik bir tane ve 500 kişilik iki tane salonun da yer alacağı otel, kongre turizmine büyük fayda sağlayacak." dedi.


Kaynak: medya73
Eklenme tarihi: 16.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ FENERİ Ulus..
 BERGEN Denizcilik
 METEAR Deniz İşle..
 FORSA Uluslararas..
 GEMAK
 NEGMAR Denizcilik..
 MİNERAL den. san ..
 ÖZGÜN Company
 FENWICK MARITIME
 EFE Gemi İşletmec..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim