Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aynı günde 2 dev Gemi limana yanaştı
Marmaris'i aynı gün içerisinde ziyaret eden İtalyan bayraklı Costa Pacifica ve Portekiz bayraklı Grand Mistral isimli dev yolcu gemileriyle, ilçeye günübirlik olarak toplam 4 bin 718 turist geldi.

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Akdeniz ve Ege'de turlara çıkan kruvaziyer gemiler, Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'i rotalarına dahil etti. Marmaris Körfezi'ne sabah saatlerinde giriş yapan dev yolcu gemisi Costa Pacifica, deniz polisinin almış olduğu güvenlik önlemleri altında limanın büyük rıhtımına yanaştı.

Rodos Adası'ndan gelen gemide bin 29 personel ile çoğunluğunu Fransız, İtalyan ve Almanların oluşturduğu 3 bin 535 yolcu bulunduğu belirtildi. Costa Pacifica'nın 114 bin 288 groston ağırlığında, 290 metre uzunluğunda ve 35,50 metre genişliğinde olduğu öğrenildi.

Bu geminin ardından ilçeyi ziyaret eden ikinci gemi ise Grand Mistral oldu. Marmaris Limanı'nın küçük rıhtımına yanaşan gemide 564 personel ve büyük bir kısmı Fransız bin 183 yolcu bulunduğu belirtildi. İtalya'dan gelen 48 bin 200 grostonluk geminin 216,48 metre uzunluğunda ve 28,82 metre genişliğinde olduğu kaydedildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen yolcular, havanın da güzel olmasını fırsat bilerek yat limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Bazı turistler Marmaris Kapalı Çarşı'nda alışveriş yaparken, bazıları ise günübirlik tekne turlarına katılmayı tercih etti.

Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, bu yıl ikinci kez Marmaris'i ziyaret eden Costa Pacifica'nın yıl içerisinde 8 sefer daha yapacağını söyledi. Yetkililer, Grand Mistral'in de ilçeye ilk defa geldiği bilgisini verdi.

Costa Pacifica'nın İzmir'e, Grand Mistral'in ise Limasol'a gitmek üzere akşam saatlerinde ilçeden ayrılacağı bildirildi.


Kaynak: Samanyoluhaber
Eklenme tarihi: 22.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VATAN PLASTİK San..
 ORTAK Denizcilik
 ATLANTİS Deniz Na..
 YARDIMCI Denizcil..
 ORSA Tanker İşlet..
 DMY Denizcilik A...
 ÇANAKKALE Liman İ..
 EUROTRADE
 KALE Grubu
 HACI ŞABAN ZORER ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim