Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Maaşlarını alamayan Tersane işçileri eylem yaptı
Sakarya'nın Karasu ilçesinde, iflas nedeniyle kayyuma devredilen tersaneye iş yapan taşeron firmalarda çalışan işçiler, maaşlarını alamadıklarını öne sürerek tersane önünde eylem yaptı.

Karasu ilçesinde, 2007 yılında kurulan ve iflas nedeniyle kayyuma devredilen tersaneye, gemi yapımında iş yapan taşeron firmalarda çalışan 20 civarında işçi maaşlarını alamadıklarını öne sürerek eylem yaptı. Kayyuma devredilen tersanenin önünde toplanan işçiler, tersaneye giriş ve çıkışları bir süre engelledi.

Tersanede 3 senedir çalıştığını söyleyen Mustafa Bekar, 18 bin lira alacağı bulunduğunu iddia etti. İlk gemiyi denize indirdikten sonra maaşlarının kendilerine ödeneceğinin söylendiğini belirten Bekar, "Tersanede bizlere sadece ilk altı ay para ödemesi yapıldı. 2008 yılında ilk geminin yapımına başlandı. Maaş istediğimizde bizlere 'gemi inşası biter bitmez vereceğiz' dediler. Gemiyi suya indirdik, işten çıkışımız verildi. 18 bin lira alacağımız var. Bugün yarın diyerek bizleri oyaladılar, vermediler. Benim çoluk çocuğum var. Yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.

Tersanede 3 yıldır saha amiri olarak çalıştığını anlatan Selçuk Turan ise bu yılın başında işten çıkartıldığını söyledi. Gerekçe olarak ekonomik kriz gösterildiğini ifade eden Turan, şunları belirtti: "Üç senedir içeride kalan 27 bin lira alacağım var. Tazminatımızı da alamadık. Söz verip maaşlarımızı vermediler. Tersaneden kayyuma haber verilmeden usulsüzce malzeme çakarıldığını duyduk. Tersane iflas etti. İçeriden malzemeler çıkartılıyor. Ancak bize maaşlarımız verilmiyor."

İşçilerin eyleminde polis, tersane önünde güvenlik önlemi aldı. İşçiler, tersane önünde bir süre bekledikten sonra olaysız şekilde dağıldı. Tersanede, üretilen 8 bin 200 grostonluk ilk yük gemisi, 17 aylık bir çalışma sonucu geçen yıl denize indirilmişti.

StarGündem


Eklenme tarihi: 10.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANTRA Denizcilik..
 GÖCEK Yatçılık
 MEMORIES Yatching
 MARİNPET Petrol D..
 BATU Shipping
 HDR Denizcilik
 DADAYLILAR
 ÇANAKKALE Liman İ..
 SİMPLYDİVİNG
 TRİO Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim