Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gestaş'tan 'Hastane Gemi' Projesi
Çanakkale Boğazı ile adalar hattı dışında Güney Marmara'da da deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa hazırladığı "Hastane Gemi" projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

AK Parti Çanakkale milletvekili Mehmet Daniş, Sağlık Bakanlığının bir hastane gemi yapımı konusunda çalışması olduğunu belirterek, "Bu konudaki çalışmalar 1 yıldan bu yana devam ediyor. Sağlık Bakanı'mızın Gökçeada ziyareti sırasında böyle bir geminin yapılıp yapılmayacağı konusu gündeme gelmişti. O günden itibaren de GESTAŞ olarak araştırma çalışmalarına başladık. Özellikle son Libya olayının ardından böyle bir hastane gemisinin gerekliliği ortaya çıktı. Bu Türkiye için bir vizyon projesi.

Yeni yapılacak olan 90 metre boyundaki gemi araba ve yolcu taşıma özelliğine sahip olacak. Gemide garaj, yolcu ve personel güvertesi olacak. Onun üstünde de helikopter pisti yer alacak. Bu gemi Çanakkale-Gökçeada arasında sefer yapacak. Herhangi bir olağanüstü durumda Sağlık Bakanlığı bize geminin hastane gemi olarak kullanılacağını söyleyince 6 saatlik süre içinde gemiyi anında hastane gemiye çevireceğiz. Burada araç güvertesi yataklı hastane haline, yolcu güvertesi ayakta tedavi edilecek hastalar için, üst güverte de personelin kalacağı yer haline getirilecek. Hastane gemimiz 6 saat içinde hazır hale getirilip sefere çıkacak. Gemimiz sadece yurt içinde değil, yurt dışında da uluslararası olaylarda hizmet verebilecek. Yaklaşık 25 milyon dolara ma lolacak bu projenin kaynağını Sağlık Bakanlığı karşılayacak. Gemi ise Çanakkale'de konuşlanacak ve işletmesini GESTAŞ yapacak. Bu konudaki çalışmalar kapsamında dünya genelinde hastane gemiye sahip olan ülkelerde araştırmalarımız sürüyor. Hedefimiz Türkiye ve Çanakkale ile GESTAŞ'ın böyle bir gemiyle adını dünyaya duyurması" dedi.

Kaynak: ÇanakkaleHaber
Eklenme tarihi: 26.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAYAMARINECYPRUS ..
 GİRİT Denizcilik ..
 PLUTO Dalış Merk.
 MARMARA Denizcili..
 ATAK Holding
 TİM Gemi Mühendis..
 ÜNLÜ Denizcilik
 BARBAROS Yatçılık
 DEEP Maritime
 YANARTAS Travel A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim