Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
DEU Abd'de Yapılacak 'Güneş Enerjili Tekneler' yarışına katılacak
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, ABD'de yapılacak güneş enerjili tekneler yarışmasına uğurlandı.

ABD'de 8-12 Haziran 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Solar Splash Yarışları'na 'Diyyojen' adını verdikleri güneş enerjili tekne ile yarışmalara katılacak DEÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri ile öğretim üyelerinden oluşan ekibin uğurlanması töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ar-Ge çalışmalarının önemine işaret ederek, üniversitelerinin bu alanda, her geçen gün ülke adına yeni değerler kattığını söyledi. Üniversitenin bu alandaki çalışmaların büyük bir kısmını alternatif enerji kaynaklarına yöneltildiğini aktaran Füzün, güneş enerjili tekne projesinin de bunlardan biri olduğunu dile getirerek, yarışmada öğrencilere başarılar diledi.

Öğrencilerin ABD'deki yarışmalara katılmasına maddi destek veren İzmir Ticaret Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, Oda olarak hem bu tip arge projelerini hem de genç beyinleri desteklemeye önem verdiklerini belirterek, "Üniversite öğrencilerinin bu yarışmada yer alacak olması projenin önemini daha da arttırıyor. Projeye destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Gençlere başarılar diliyoruz" dedi. Projeye destek veren kurumlardan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, ilçe olarak bu tip çevre projelerine destek vermeye büyük önem verdiklerini söyledi. Daha sonra Dr. Füzün, Demirtaş, Şenol ve projeye destek veren diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerine de birer teşekkür belgesi sundu. Bu arada toplantının açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da projeye ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne verdiği destekler nedeniyle Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a da plaket verdi. Yıldırım da, öğrencilere ABD'deki yarışta başarılar diledi. 8-12 Haziran 2011 tarihleri arasında ABD'nin Iowa şehrinde düzenlenecek olan yarışmada Türkiye, DEÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümünden 9 öğrenci ve 3 öğretim elemanından oluşan takım tarafından temsil edilecek.

HaberFx

Eklenme tarihi: 04.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LNS Marine Ltd. Ş..
 MSAM Denizcilik
 ER Gemicilik
 OBA Den. Pet. İnş..
 İMTRANS Denizcili..
 GRUP İSTANBUL
 GİSAN Gemi
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 NEGMAR Denizcilik..
 ERDOĞDU Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim