Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Samsun'da Gemi İnşa ve Bakım Onarım Tersanesi'nin temeli atıldı
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun'un 2002 yılında Türkiye iller sıralamasında ekonomik büyüklük olarak 27. sıradayken bugün 15. sırada yerd aldığını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun'un 2002 yılında Türkiye iller sıralamasında ekonomik büyüklük olarak 27. sıradayken bugün 15. sırada yerd aldığını söyledi.

Bakan Demir, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ile birlikte Tekkeköy ilçesi Gelemen yöresinde Gemi İnşa ve Bakım Onarım Tersanesi temel atma törenine katıldı.

Demir törende yaptığı konuşmada, Samsun'un özellikle Orta ve Doğu Karadeniz'in tek metropol kenti olduğunu, burada tersaneciliğin gelişmesi için çaba harcadıklarını ifade etti. Gemi ve deniz araçları sanayisinin Türkiye'de önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi yalnızca ülkemizdeki talepleri değil uluslararası taleplere de hizmet veren bir sektör. Bugün tersaneler krizde olmasına rağmen Samsun'da bir tersane yatırımcısının tersane alanında temel atma törenini idrak ediyoruz. Sanayi üretimindeki performansımıza baktığımızda, elektrik tüketimindeki performansa baktığımızda gelişme göstergeleri Türkiye ortalamasının üzerinde. Bugün ihracatımıza baktığımızda üretime dayalı ihracat 2002'de 36 milyon dolarken bugün 40 milyon doların üzerine çıkmış konumda. Yani 8, 5 yılda her yıl neredeyse yüzde yüze yakın bir artış göstermiştir. "

Samsun'daki gelişmelere de işaret eden Demir, kentte tersane yatırımlarının artmasını dileyerek, "Samsun 2002 yılında Türkiye iller sıralamasında ekonomik büyüklük olarak 27. sıradayken bugün 15. büyük ekonomiye sahip il konumunda. Hedefimiz ise ilk 10'a girmek" diye konuştu.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ KILIÇ

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da tersanenin yapım ve tahsis sürecini başından beri izleyen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür ederek,

"Tersane projesi şehrin önceki yıllardan beri gündeminde yer alan, konuşulan, tartışılan ama ekonomik krizler, hükümetlerin imkansızlıkları, yaşanan bunalımlar nedeniyle bir türlü adımlara dönüştürülemeyen bir büyük hayaldi" dedi.

Samsun'da elektrik borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili de Kılıç, Meclis tatile girmeden önce kamu alacaklarının yapılandırılması konusunda bir kanun çıkardıklarını ve bu kanunun Türkiye genelinde yürürlüğe girdiğini anımsattı. Kılıç, bölgede elektrik dağıtım işleri ihale edildiğinden kanunun Samsun'daki Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A. Ş. açısından bağlayıcılığı olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Biz bu noktada önce YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Bey'le sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız'la yine bu süreç içinde YEDAŞ'ı bünyesinde barındıran Çalık Holding'in sahibi Sayın Ahmet Çalık'la görüşmelerimizi tamamladık. Bugün itibarıyla Samsun halkına duyurusu yapıldı. Başlangıcı bugün, son tarihi 30 Haziran 2011 olmak üzere YEDAŞ tüm sektörlerde TEFE, TÜFE ortalamasına göre mevcut elektrik faturalarını yapılandıracak. Ayrıca, vade talep edenlere yine TEFE, TÜFE dışında bir faiz uygulamamak şartıyla TEFE, TÜFE uygulamasına göre 12 ay süreyle taksitlendirme imkanı sağlayacak. Meskenler, ticarethaneler, sanayi kuruluşları, organize sanayi bölgelerimizin tamamı ve tarımsal elektrik borçlarına yönelik faturaların tamamı buna dahil. "

TERSANELER GENEL MÜDÜRÜ AYTAŞ

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş da bir sevinç günü yaşadıklarını söyleyerek, "Atilla Makina'nın uzun süredir uğraştığı tersanenin temel atma törenindeyiz. Bu büyük bir cesaret işi. Tersanelerin dibe vurduğu bir günde biz bir temel atıyoruz. İnşallah yakın sürede tersanelerimizin tekrar eski seviyesine kavuşacağına inanıyorum" dedi.

Atilla Makina İnşaat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Atilla ise, tersane için 180 bin metrekarelik bir alana sahip olduklarını söyleyerek,

"Bu alanda bizim hedeflediğimiz imalatlar, gemilerin inşaatı, tersanemize diğer mevcut gemilerinde bakım ve onarımını planlamaktayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gemi İnşa ve Bakım Onarım Tersanesinin temel atma töreni gerçekleşti.

Temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Fatih Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu katıldı.

Kaynak: Sondakika.com
Eklenme tarihi: 08.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ



bu temeli akp liler daha önce de atmışlardı ama çivi çakılmadan tekrar temel atıyorlar. bravo vallahi inşallah ıyı olur

Yazan: yaşar hut - 10.06.2011 22:04:50




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİDER Gemi San.Tu..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 ULUSAL Denizcilik
 CAPT.ELSEK Intern..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 SANCAK Den. Nak. ..
 TURGUT REİS Deniz..
 CM Denizcilik San..
 GOODHOPE Shipping
 BERK Turizm Yatçı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim