Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Mavi Marmara'da geri adım sinyali
İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) son dönemdeki gelişmeleri değerlendirerek önümüzdeki günlerde bir kez daha Gazze’ye gönderilmesi planlanan yardım filosunu iptal edebileceği bildirildi. İHH, Twitter'dan yaptığı açıklamada haberi yalanladı. İHH yöneticisi ve filo sözcüsü Hüseyin Oruç, “Planlarımızı yeniden değerlendiriyoruz. Kapımızın eşiğinde yaşanan gelişmelere göz yumamayız” dedi.

İHH yetkilileri, daha önce, geçtiğimiz yıl Gazze’ye giden filoda yer alan ve düzenlenen baskında dokuz Türk’ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisini, bu yıl bir kez daha bölgeye göndermeye kararlı olduklarını açıklamıştı.

Oruç, dün gazeteye yaptığı açıklamada, “Hedefimiz Gazze’ye yolculuk yapmak değil. Bir gemi göndererek de filoyu iptal ederek de amacımıza hizmet edebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Oruç’un bu ifadeleri İHH’nin filo planlarıyla ilgili geri adım attığı yorumlarını beraberinde getirdi.

ULUSLARARASI TEMSİLCİLER ATİNA'DA BULUŞACAK

Filoyla ilgili ilk planlarda, farklı ülkelerden aralarında Mavi Marmara da bulunan 27 geminin Kıbrıs adasının güneyindeki uluslararası sularda bir araya gelmesi öngörülüyordu. Oruç yeni filoya katılım gösterecek uluslararası aktivistlerin bu hafta içinde Atina’da bir araya geleceğini ifade etti.

Oruç, “Yeni koşulları değerlendireceğiz. Her ülkenin kendi dengesi var. Bize göre komşumuz Suriye’de yaşanan gelişmeler çok kritik” dedi.

İHH temsilcisi, “Planlarımızı yeniden değerlendiriyoruz. Uluslararası kamuoyu Suriye’ye müdahaleyi değerlendiriyor. Bu Türkiye’yi, Filistin'i ve bölgede barışı çok yakından ilgilendirecektir” derken, bütün faktörlerin birbirleriyle ilişkili olduğunu ve her şeyi bir arada değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

HÜKÜMET MÜDAHALE ETTİ Mİ?

İHH Türk hükümetinin filo planlarına müdahale etmediği konusunda ısrarcı, ancak Ankara’nın örgüte Gazze’ye gemi gönderme kararını yeniden değerlendirme çağrısı yapmasının bu değişiklikte etkili olduğu savunuluyor.

Bu ay başında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu filonun organizatörlerine Mısır’ın Refah Sınır Kapısı’nı açması ve Filistinli gruplar Hamas ve El Fetih arasında anlaşma sağlanmasının durumu nasıl değiştirdiğini göz önünde bulundurmaları çağrısı yapmıştı.

Oruç, “Hükümetin uyarıları tuhaf karşılanmamalı” dedi.

İHH TWITTER'DAN TEPKİ GÖSTERDİ: FİLO YOLA ÇIKACAK

Öte yandan İHH'nin Twitter sayfasından yapılan açıklamada, haber yalanlandı.

Grubun tweetinde, "II.Özgürlük Filosu 27 Haziran'da yola çıkacak. Filo'nun iptali söz konusu değildir" denildi.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 15.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ



Sayın Mustafa Bey, Deneyimleriniz ne olduğunu bilmiyorum. ancak uluslararası sularda seyreden bir gemiyi silah zoruyla durdurup içindeki insanları vurmak ne ahlaken nede hukuken doğru bir hareket değildir.tasvip edilmeyen hunharca bir harekettir.Teröristler ancak zorla müdahale ederler.hiç bir örnek görmedim zaten olay dünya kamu oyuncada kınanmıştır.açıklamalı yorum getirinde belki ikna oluruz.ben sizin söylediklerinizden ve tecrübelerinizden bir şey anlamadım.Saygılarımla.

Yazan: RECEP GÜLAY - 16.06.2011 18:05:01



Meslek deneyimlerime göre uluslararası sularda gemiler de arama yapılabilir,fakat gemiye cıkan kolluk kuvvetlerine mukavemet personelce yapma hakkı verilmez...Gemıye cıkan kişileri ürküttüğünüz sürece tepki de dğal olarak güvenlik acısından sert olur... deneyimleri çok yaşadıgımızdan yalan ucuz gerek yok....selam
Yazan: mustafaafacanoglu - 15.06.2011 19:30:08




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 GÜLNAK Denizcilik
 ALATURKA Cruises
 FIRST GROUP Inter..
 KOPUZ Denizcilik
 TSC Denizcilik
 BEKO Ticaret A.Ş.
 ICM Havacılık A.Ş
 ALFA tanker & ACM..
 MCE KARGO
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim