Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Emir Kaptan yardım bekliyor
Mustafa Emirler'in (Emir Kaptan) denizde süren 15 günlük çilesi bir gemiyi Mısır'a bağlı Port Said'ten İstanbul'a getirmesi rica üzerine başladı. Fakat işler söylendiği değildi. Gemi 9 aydır denizde ve kendisi 15 gündür mahsur kalmış. Twitter'dan sesini duyuran Emir Kaptan yetkililerden yardım istiyor.

Gemideki Endonezyalı personellerin boykotta olması, mürettebat eksikliği, hijyenin sağlanamaması ve gıda yetersizliği gibi nedenlerden dolayı gemide kötü koşullar sürüyor.

Twitter'da Emir Kaptan nick'iyle hesap açan Mustafa Emirler, bir an önce evine sağ salim ulaşmayı isterken, gereken teknik ekibin getirilerek geminin İstanbul'a getirilmesi umuyor.

2500 tonluk gemide seyir güvenliğinin olmadığını söyleyen Emir Kaptan, bu şartlarda Süveyş Kanalı'ndan geçemediklerini söyledi.

M/V H.IDRIS ERDOGDU adlı geminin şu an bulunduğu nokta şöyle: Suez Körfezi Kanal giriş fenerine Yaklaşık 1,5 mil uzaklıkta W12 demir bölgesi.Admiralti harita adı :APPROACHES TO SUEZ BAY (BAHR EL QULZUM ) Admralti harita no : 2133

Emir Kaptan, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

5 Haziran'da 'ikinci kaptana ihtiyacımız var. Gemimiz Port Said'ten İstanbula getirilecek. İkinci kaptanımız rahatsızlandı, yerine gelir misiniz?' diye ricada bulundular.

Ben de hadi kısa sefer 5 gün, bilemedin 7 gün gideyim bir hayrım olsun diye gemiye geldim. Aslında 1 senedir denize çıkmıyordum, torunlarımla vakit geçiriyorum.

DÜMENDE AŞÇI VAR

Gemiye geldim ama işler karışık. Gemide 8 Endonezyalı personel var, 4 Aylık maaşlarını alamamışlar, boykottalar. Bir Türk kaptan var, Aynı zamanda geminin %30 ortağı olmuş. Bir de Türk aşçı var. 9 aydır gemideymişler. Armatör Türk ve bu üç kişi gemiyi Colombus'tan yanlız başlarına kaptan hem makinaya hem güverteye bakarak, aşçı seyir vardiyası tutarak gemiyi hiçte güvenli olmayan bir seyirle Suez'e kadar getirmişler.

Süveyş'ten geçmeleri için pilot gelmiş, fakat Kaptan yok makinada. Güvertede aşçı demir alıyor, demirden sonra dümene koşuyor. Pilot 'bu gemi bu kanaldan geçmez' diye bir rapor vermiş kanal otoritelerine. Bunlar da, geçeriz düşüncesi ile beni getiriyorlar gemiye .Ben geldikten sonra bir demir yeri değiştirdik.

Gemide esir şartları hüküm sürüyor. Gemi kumanyası zaten yok, olanlar da verilmiyor. Banyo yapmamaları için sular kapalı, Gündüz sadece yemek saatlerinde makina çalıştırılıp bişeyler yapılıyor alel acele sonra makina kapatılıyor. Gemide Hijyen denen bişey yok. Hastalanmaktan korkuyorum.

Ben bu şartlarda gemi güvenliği olmadan Gemi ile yola çıkmak istemiyorum. Böyle güvensiz bir seyir yapmak istemiyorum.

'Sizi Konsolosluğa, Dışişleri bakanlığına. Mısır liman ve polis otoritelerine ITF'e bildiririm' dediğimde, tehdit edildim sürekli."

emirkaptan Mustafa Emirler

Haberx

Eklenme tarihi: 21.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HEDEF Shipping
 İLKE Denizcilik
 GÜLCEM Denizcilik..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 ASYELKEN Gemi Ace..
 FARİN Turizm
 HACIBEKİROĞLU Den..
 ELKENZ Denizcilik..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 CSM Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim