Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yunanistan Denizci Türk firmalarına karşı önyargılı
Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, bütün kamu sektörünü özelleştiriyor. Limanlar, havaalanları, hipodromlar, gazinolar, otoyollar ve adalar dahil her şeyin 2015 yılına kadar elden çıkarılması planlanıyor. 50 milyar Euro'luk kamu özelleştirmesinin yanı sıra özel sektöre ait firmalar da cazip fiyatlarla alıcı bekliyor. Komşudaki satılık tesisler, Türk yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Yunanistan'da yatırımı olan firmalar ise bürokrasinin Türk firmalarına karşı tutumundan endişeli.

Yunanistan'da 4 milyon Euro'luk yatırımı olan Akua Grup Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Ambar, Türkiyeli bir şirketin bu ülkede iş yapmasının imkânsıza eşdeğer olduğunu söyledi. Yunanistan'daki ana problemin Türk firmalarına karşı olumsuz tutum olduğuna dikkat çeken Ambar, "Türk firmasıysan hayatın kaydı demektir. Yasal mevzuatla verilen hiçbir hakkını alamıyorsun. Para kazandıramazlar sana. Yunan bürokrasisinde inanılmaz, hayal edilemez bir Türk düşmanlığı var. Adın Türk ise bittin, her kapı kapanır. Kamuda işini halledemezsin. 'Bugün git, yarın gel', 'Ben almam, git şu kurumdan şu belgeyi al'. Belgeyi getiriyorsun, başka bir belge isteniyor. Hayal edemeyeceğin rampalar çıkarıyorlar önüne. Biz bıktık." dedi.

Beş yıldır orada bulunmalarına rağmen ortak oldukları şirkette Türkiye'den kimseyi görevlendiremediklerini vurgulayan Ambar, "Oğlum, bizim temsilcimiz olarak Atina'da çalışamadı. İki yıl turist vizesiyle gitti geldi. Yönetici atayamayacağımız bir ülkede niye yatırım yapalım?" ifadesini kullandı.

Deniz ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Ambar, Yunan yatırımcıların Türkiye'den balık çiftlikleri satın aldığı dönemde kendilerinin de bu ülkede bir firmayla ortak yatırım yaptıklarını anlattı.

Türkiye'ye gelen Yunan yatırımcıların hiçbir engelle karşılaşmadan resmi prosedürlerini yerine getirdiğine dikkat çeken Ambar, "Yunanistan'da beşinci yılımıza girdik. Asla ve asla bize hiçbir konuda normal bir yol göstermediler. Türk olduğumuz için sürekli rampadan yürümek zorunda bırakıldık. Ziraat Bankası Atina Şubesi'ne kaç yıldır Türkiye'den müdür atanamaması bunun en güzel örneği. Türklere, Yunanistan'da çalışma izni hiçbir şekilde verilmiyor." açıklamasında bulundu. Yunanistan'da hem üretim hem de avcılık amacıyla yatırım yaptıklarını kaydeden Ambar, "4 milyon Euro'luk gemi götürdük, kaydını yaptırdık. Bütün bunlara rağmen bir personel bile yerleştirmemize izin verilmedi." dedi. Geminin 50 ton orkinos kotası bulunduğunu, ancak avlanamadıklarını ifade eden Ambar, "Yunan ortaklarımız, Kıbrıs Rum Kesimi'nin orkinos kotasını satın almaya gitti ve kabul edildiler. Rumlar, Türk ortakları olduğunu öğrenince satmaktan vazgeçti." diye konuştu. Ekonomik krize giren Yunanistan'da tesislerin çok ucuz olduğunu belirten Ambar, 10 milyon Euro değerinde bir tesisin 1,5-2 milyon Euro'ya alınabildiğini sözlerine ekledi.

internethaber

Eklenme tarihi: 01.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEKO Ticaret A.Ş.
 MOBİDİK Yatçılık
 DUMAN Gemicilik v..
 TURKON Holding
 ALTERNATİF Denizc..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 GRANMAR Denizcili..
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 ATLANTİS Deniz Na..
 YAMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim