Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Endonezya denizaltıları Türkiye'de üretilecek
Türk denizcilik sektörünün son dönemde attığı adımlar tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Türk tersaneleri sivil gemi inşasının ardından şimdi de askerî gemi siparişleri almaya başladı.Endonezya, donanmasına katmak istediği 209 tipi iki HDW denizaltısı için Türkiye'nin kapısını çaldı. Devletler arası görüşmelerde son aşamaya gelindi. Nihai imzaların önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor. Projede ana yüklenici Savunma Teknolojileri Mühendislik AŞ (STM) olacak. Denizaltılar, Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda üretilecek. Yerli kaynaklar da söz konusu denizaltılarda kullanılacak. Endonezya'ya teslim edilecek denizaltılar, Alman HDW firmasının lisansı altında üretilecek.

209 tipi denizaltıları Türk Deniz Kuvvetleri de kullanıyor. Dizel-elektrik motorla çalışan bu denizaltılar deniz yüzeyinde 11 bin mil, su altında ise 8 bin mil yol kat edebiliyor. 500 metre derinliğe kadar dayanıklı olan bu denizaltılar, 38 mürettebat taşıyor. 8x533 mm torpido gücüyle kendisini savunuyor.

Savunma kaynakları, Endo-nezya'nın denizaltıların üretimi için Türkiye'yi seçmesinde iki önemli noktanın bulunduğunu vurguluyor. Öncelikle Türkiye'nin gemi inşa sanayiinde kaydettiği ilerleme dikkat çekti. İkinci olarak ise son dönemde izlenen dış politikanın Müslüman ülkelerde doğurduğu memnuniyet.

Türkiye'nin handikabı ise gerekli teknoloji transferini gerçekleştirememiş olması. 1960'tan beri Türkiye'de Alman HDW firması ile Gölcük tersanesinde teknoloji transferi ile 14 denizaltı üretildi. Ancak Türkiye, hâlâ kendi denizaltısını yapacak teknolojik kapasiteye ulaşamadı. Güney Kore ise teknoloji transferi ile aldığı 6 adet U214 sayesinde şu an Daewoo ve Hyundai tersanelerinde 3000 tonluk özgün denizaltılar üretiyor.

Zaman

Eklenme tarihi: 02.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EMİR Denizcilik
 URSA Denizcilik v..
 İMTRANS Denizcili..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 İSKOMARİNE Denizc..
 HDR Denizcilik
 AR Shipping
 GRANDE Ship Manag..
 C-M Denizcilik
 YENAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim